21 Μαρτίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » “Έφυγε” ο Βαγγέλης Σαββάκης, επίτιμος Πρόεδρος των Κρητών

“Έφυγε” ο Βαγγέλης Σαββάκης, επίτιμος Πρόεδρος των Κρητών

efyge-o-vaggelis-savvakis-epitimos-proedros-toy-syllogoy-kritwn-brahaminewsgr.jpg

“Έφυγε” ο Βαγγέλης Σαββάκης, επίτιμος Πρόεδρος των Κρητών. Τον αποχαιρέτησαν με μαντινάδα στον Άγιο Δημήτριο.

 

“Έφυγε” ο Βαγγέλης Σαββάκης

“Έφυγε” από τη ζωή την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, ο Βαγγέλης Σαββάκης. Υπήρξε επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου. Επίσης, είχε μεγάλη και σημαντική διαδρομή στα κοινά του Αγίου Δημητρίου. Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους τον γνώρισαν ή συνεργάστηκαν μαζί του.

 

efyge-o-vaggelis-savvakis-epitimos-proedros-toy-syllogoy-kritwn-brahaminewsgr.jpg1_.png

 

 

 

Ποιος ήταν

▪️ Ο Βαγγέλης Σαββάκης είχε γεννηθεί στο Σπήλι Ρεθύμνου και ήταν μόνιμος κάτοικος Αγίου Δημητρίου από το 1968.
Πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, υπήρξε μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ εργάστηκε και συνταξιοδοτήθηκε από τον ΟΤΕ.
Προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, με το συνδυασμό “Δημιουργία – Ανανέωση” του Δημάρχου Παντελή Ειρηνάκη, επί τρεις τετραετίες, από το 1995 έως το 2006, κατά τη διάρκεια των οποίων διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιπρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Πρόεδρος διαφόρων Επιτροπών του Δήμου (Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων κ.λπ.). Ασχολήθηκε έντονα με τα πολιτιστικά πράγματα της Κρήτης, υπηρετώντας ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου επί 25 χρόνια.
▪️ Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, τη Δευτέρα 27-6-2022 και ώρα 11:30.
▪️ Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με ανακοίνωση του εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντος. (βρείτε μας και στο facebook).

 

 

 

 

 

Ο Σύλλογος Κρητών Αγίου Δημητρίου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, αποχαιρέτησε με έναν ξεχωριστό τρόπο τον Βαγγέλη Σαββάκη. Ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, την παρακάτω μαντινάδα:

«Μυρίζουν οι βασιλικοί, μυρίζουν οι βαρσάμοι
μα σαν μυρίζει ο φρόνιμος βαρσάμοι δε μυρίζουν,
βαρσάμοι και βασιλικοί, μ’ ουδέ καρεφυλλάτα,
μυρίζει εκειά που περπατεί, μυρίζει εκειά που στέκει, μυρίζει εκειά που κάθεται. »
Αποχαιρετούμε τον επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου μας Βαγγέλη Σαββάκη, τον Άνθρωπο που επί 25 χρόνια υπηρέτησε από την θέση του Προέδρου με Ήθος και Αξία την παράδοση και τον πολιτισμό.
Θα είσαι ΠΑΝΤΑ κοντά μας”.