21 Μαρτίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλίμου, υπογράφηκε η σύμβαση

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλίμου, υπογράφηκε η σύμβαση

parko-kykloforiakis-agwgis-alimoy-ypografike-i-symvasi-brahaminewsgr.jpg

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλίμου, υπογράφηκε η σύμβαση. Πατούλης, Κονδύλης συμφώνησαν για την πλήρη ανακαίνιση κι εκσυγχρονισμό του.

 

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλίμου

 

Η απόφαση για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο δήμο Αλίμου, είναι πλέον γεγονός.

Η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου, υπογράφηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και το δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη.

 

 

 

Προϋπολογισμός έργου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το έργο προϋπολογίζεται σε 278.792,04 ευρώ, εκ των οποίων 245.500,00 ευρώ χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και 33.292,04 ευρώ πρόκειται να διατεθούν από πόρους του δήμου Αλίμου.

 

Μάλιστα το αντικείμενο της σύμβασης, είναι:

 

– Η διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς εντός του πάρκου.
– Η προμήθεια ποδοκίνητων οχημάτων.
– Η διαμόρφωση επί της οδού Ρόδων εσοχών στάθμευσης και όδευσης τυφλών, προκειμένου το πάρκο να είναι πλήρως προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ.
– Η διαμόρφωση της οδού Ζαππείου Παρθεναγωγείου σε πεζόδρομο.
– Η αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με σύγχρονης τεχνολογίας Led. (Βρείτε μας και στο facebook).

 

 

 

 

parko-kykloforiakis-agwgis-alimoy-ypografike-i-symvasi-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

 

Η οδική ασφάλεια

Όπως επισημαίνεται από τον κύκλο του Περιφερειάρχη Αττικής, αποτελεί προτεραιότητα για το Γιώργο Πατούλη η οδική ασφάλεια. Και παράλληλα, τόσο η προστασιών οδηγών, όσο και των πεζών.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να επενδύσει σε έργα υποδομής και να υποστηρίζει δράσεις οι οποίες θα βοηθούν τα παιδιά και τους νέους να αναπτύξουν σωστή οδική και οδηγική συμπεριφορά. Και όχι μόνο αλλά ν’ αποκτήσουν και οδηγική παιδεία.

Κι όπως αναφέρουν οι άνθρωποι γύρω από το περιβάλλον του Γιώργου Πατούλη, η ευαισθησία του περιφερειάρχη σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κοινό και την εξυπηρέτηση του πολίτη είναι πολύ μεγάλη. Πολύ όμως μεγαλύτερη είναι ευαισθησία σε θέματα που έχουν να κάνουν με παιδιά και την εκπαίδευσή τους. Ειδικά δε σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και παιδείας στην οδήγηση και στη σωστή συμπεριφορά και εκπαίδευση στον τομέα αυτό, που θα τους κάνει ν’ αποκτήσουν την αγωγή που απαιτείται για να γίνουν καλοί οδηγοί.