19 Μαΐου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Δήμος παρακολουθεί με drone και ρίχνει ποινές σε οικόπεδα

Δήμος παρακολουθεί με drone και ρίχνει ποινές σε οικόπεδα

dimos-parakoloythei-me-drone-kai-rihnei-poines-se-akatharista-oikopeda-brahaminewsgr.jpg2_.png

Δήμος παρακολουθεί με drone και ρίχνει ποινές σε οικόπεδα. Ποιος είναι και γιατί ακολουθεί αυτή την τακτική.

 

Δήμος παρακολουθεί με drone

Έναν ιδιαίτερο τρόπο έχει βρει ο δήμος Πικερμίου Ραφήνας προκειμένου να παρακολουθεί ποια οικόπεδα είναι ακαθάριστα και στη συνέχει ρίχνει τις ανάλογες ποινές.

Η όλη διαδικασία γίνεται εναέρια και με τη χρήση drone. Με εναέριες αυτοψίες, όπως τις ονομάζουν, εντοπίζουν τα οικόπεδα και στη συνέχεια έρχονται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους για να τους ενημερώσουν. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες αυτούς έχουν ειδοποιηθεί κι αν διαπιστωθεί ότι δεν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους, με τον κίνδυνο να είναι πολύ μεγάλος ελλοχεύοντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αν και τους έχουν γίνει οι ανάλογες συστάσεις, τότε τίθεται σε εφαρμογή το επόμενο βήμα του προγράμματος το οποίο έχει να κάνει με την επιβολή των προστίμων.

 

 

Βρείτε μας και στο facebook

Ταχύς καθαρισμός

Το πρόγραμμα παρακολούθησης με drone έχει τεθεί σε ισχύ από το δήμο Πικερμίου – Ραφήνας από τις αρχές Ιουνίου και στόχος του είναι να προστατευθεί το περιβάλλον αλλά και ν’ αποφευχθεί ο κίνδυνος πιθανής πυρκαγιάς.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά και με τη χρήση drone υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίζονται με ακρίβεια τα ακαθάριστα οικόπεδα ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούνται οι χρόνοι των αυτοψιών ώστε η διαδικασία του καθαρισμού να προχωρά ταχύτερα, που είναι τελικά και ο αντικειμενικός σκοπός του εγχειρήματος.

Σε δεύτερο χρόνο, είναι σημαντικό ότι με τη χρήση drone απεγκλωβίζεται κρίσιμος αριθμός εργαζομένων που χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια, προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

dimos-parakoloythei-me-drone-kai-rihnei-poines-se-akatharista-oikopeda-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

 

 

 

Οι επιστολές και τα πρόστιμα

Κι όπως φαίνεται το σύστημα έχει αποτέλεσμα καθώς έχουν σταλεί πάνω από 2.500 επιστολές για τις οποίες η προθεσμία έληγε στις 15 Ιουνίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν περίπου άλλες 1.000 με 1.500.

Έτσι μετά τις αυτοψίες με το drone που αναμένονται να ενταθούν και την πιστοποίηση των παραβάσεων, από τις αρχές Ιουλίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται και τα πρώτα πρόστιμα τα οποία θα κυμαίνονται αναλόγως με το μέγεθος του οικοπέδου.

Χαρακτηριστικό του ταχύρρυθμου αποτελέσματος είναι ότι τις προηγούμενες χρονιές η διαδικασία ολοκληρωνόταν στα τέλη του καλοκαιριού, σημειώνεται από τον Δήμο Ραφήνας.