21 Μαρτίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Πέτσας: Μοιράζει 90 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους

Πέτσας: Μοιράζει 90 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους

petsas-moirazei-90-ekatommyria-eyrw-stoys-dimoys-brahaminewsgr.jpg

Πέτσας: Μοιράζει 90 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους με νέα στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το ενεργειακό κόστος

 

 

Πέτσας: Μοιράζει 90 εκατομμύρια ευρώ

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 90 εκατομμυρίων ευρώ υπόσχεται στους δήμους ο Στέλιος Πέτσας. Ενίσχυση για το ενεργειακό κόστος.

Όπως επισημαίνεται από το ρεπορτάζ, με γνώμονα τη συνεχή στήριξη της Αυτοδιοίκησης και στο πλαίσιο των διαρκών παρεμβάσεων που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, κατανέμεται στους Δήμους όλης της χώρας συνολικό ποσό ύψους 90 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

 

petsas-moirazei-90-ekatommyria-eyrw-stoys-dimoys-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

 

Νέα ενίσχυση

Η ενίσχυση με το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ δεν είναι και η μοναδική που προγραμματίζεται για την ενίσχυση των δήμωνκαι μάλιστα για την ενίσχυσή τους στην αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Υπήρξε κι άλλη μία ακόμη στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, έχει ήδη προηγηθεί, φέτος, η ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με συνολικά 136 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους και τις περιφέρειες, για την αντιμετώπιση και του ενεργειακού κόστους, καθώς και στις σχολικές επιτροπές για τη θέρμανση των παιδιών την περίοδο μέχρι τον Μάιο.

 

 

 

Τι είπε ο υπουργός

Σχετικά με το θέμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη νέα έκτακτη χρηματοδότηση και στις δηλώσεις του, επεσήμανε:

«Το είπαμε και το κάναμε. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση με όλους τους απαραίτητους πόρους που επιτρέπουν στους Δήμους να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος που προκαλεί η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, συνολικά, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, με γενναίες παρεμβάσεις και για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να αφήσουμε οριστικά πίσω μας και αυτή την κρίση».

Τα χρήματα αυτά, σίγουρα θ’ αποτελέσουν τονωτική ένεση για τους δήμους, για να ενισχυθούν στην ανταπόκριση καταβολής των εξόδων τους. (Βρείτε μας και στο facebook).