24 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Τα πόθεν έσχες δημάρχων και Περιφερειαρχών

Τα πόθεν έσχες δημάρχων και Περιφερειαρχών

ta-pothen-eshes-dimarhwn-kai-perifereiakwn-brahaminewsgr.jpg

Τα πόθεν έσχες Δημάρχων και Περιφερειαρχών. Όλα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα για όλους από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

 

Τα πόθεν έσχες δημάρχων

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, στις 23 Ιουνίου, οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης, γνωστές και ως “Πόθεν Έσχες. Κι αυτές έχουν να κάνουν με τις δηλώσεις των προσώπων των περ.α΄ έως και ε΄ της παρ.1 του αρ.1 του ν.3213/2003 ως ισχύει, στην οποία περ.ε’ ο νόμος περιλαμβάνει ρητά τόσο τους Δημάρχους όσο και τους Περιφερειάρχες.

Υπογραμμίζεται ότι οι Δηλώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι του έτους 2021, δηλαδή αφορούν στη χρήση 2020. Το πλήθος των δηλώσεων που κατατέθηκαν και δημοσιεύονται είναι συνολικά 1.068.

Είναι στοιχεία τα οποία δεν μπορεί κανείς ν’ αμφισβητήσει, καθώς έχουν δοθεί επίσημα στις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Και κατά περίπτωση, όπου υπάρχει οικογενειακό εισόδημα, φαίνεται και το εισόδημα του ή της συντρόφου (βρείτε μας και facebook).

 

 

 

ta-pothen-eshes-dimarhwn-kai-perifereiakwn-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

Οι ανέλεγκτες δηλώσεις

Η δημοσίευση των ανέλεγκτων δηλώσεω γίνεται, όπως προβλέπει ο νόμος, σε κάθε περίπτωση, εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας των ενενήντα ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους, που φέτος ήταν 28 Φεβρουαρίου 2022.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία αναζήτησης του πόθεν έσχες του δημάρχου ή του περιφερειάρχη ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί τα εισοδήματατα οποία έχει δηλώσει στην εφορία για τη χρήση της χρονιάς 2020.

Φυσικά στη λίστα, υπάρχει και το πόθεν έσχες της δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου και του συζύγου της.

Μπορείτε να δείτε λοιπόν αναλυτικά το “Πόθεν Έσχες” του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη που σας ενδιαφέρει, στην κατωτέρω λίστα, όπου οι Αιρετοί αναγράφονται με αλφαβητική σειρά επωνύμου. Και συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα δεδομένα καθενός, μέσα από τη λίστα που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής. Συγκεκριμένα, μπορείτε να πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο και να κάνετε εισαγωγή στην ιστοσελίδα του ελληνικού Κοινοβουλίου και να περιηγηθείτε σε όλα:

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 2021 (ΧΡΗΣΗ 2020)