30 Νοεμβρίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ομόφωνη απόφαση υπέρ των εργαζομένων στον Άγιο Δημήτριο

Ομόφωνη απόφαση υπέρ των εργαζομένων στον Άγιο Δημήτριο

omofwni-apofasi-yper-twn-ergazomenwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.jpg

Ομόφωνη απόφαση υπέρ των εργαζομένων στον Άγιο Δημήτριο. Τι συζητήθηκε και ποια είναι η κατάληξη της συνεδρίασης.

 

 

Ομόφωνη απόφαση υπέρ των εργαζομένων

omofwni-apofasi-yper-twn-ergazomenwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

Υπέρ των εργαζομένων στον Άγιο Δημήτριο τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Η απόφαση που λήφθηκε ήταν ομόφωνη, κατόποιν διεξοδικής συζήτησης η οποία πραγματοποιήθηκε στο δήμο και τα μέλη του οποίου τάχθηκαν κατά της άσκησης έφεσης σε πρωτόδικη απόφαση. Σύμφωνα μ’ αυτή, 34 εργαζόμενοι και εργαζόμενες με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, μετατρέπονται σε συμβασιούχους και συμβασιούχες αορίστου χρόνου. Κι αυτό γιατί αποδεδειγμένα κρίθηκε ότι εξυπηρετούν πάγιες αλλά και διαρκείς ανάγκες του δήμου κι επίσης κρίθηκαν απολύτως απαραίτητοι και ααπαραίτητες για να συνεχίσουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους στο δήμο. (Βρείτε μας και στο facebook)

Η επιχειρηματολογία

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στη σχετική επιχειρηματολογία η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, έγινε εκτενής αναφορά στον σημαντικό ρόλο των εργαζομένων αυτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επίσης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα μετροπής της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου, έτσι ώστε οι παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες να μην υποβοβαστούν αν θ’ αποχωρήσουν. Επίσης, αναδείχτηκε και η ενότητα στη βάση των δημοτικών παρατάξεων όταν πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις που έχουν σχέση με το καλό της πόλης και των δημοτών της.

Περισσότερα θέματα για τον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΣ ΕΔΩ

Το αυτοδιοικητικό βάρος

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση των υπευθύνων του δήμου Αγίου Δημητρίου, η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερο αυτοδιοικητικό βάρος “που στο βαθμό που θα υιοθετηθεί, όπως αναμένεται, και από άλλους Δήμους της χώρας, φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση το κεντρικό κράτος με την τοπική αυτοδιοίκηση με βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της παρατεταμένης υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών”.

Παρακάτω, ακολουθεί βίντεο με την τοποθέτηση της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, από τη συνεδρίαση του δημοτικού συνεδρίου: