19 Μαΐου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού στην Ηλιούπολη

Εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού στην Ηλιούπολη

ekstrateia-kata-karkinoy-toy-mastoy-stin-ilioypoli-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

Εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού στην Ηλιούπολη. «Ναι στη Ζωή, στηρίζοντας την Πρόληψη» η φωνή των γυναικών της πόλης.

 

Εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού

 

Εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού διοργανώνεται στην Ηλιούπολη, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022. Συγκεκριμένα, το ραντεβού έχει οριστεί για τις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εκεί όπου οι γυναίκες θα βάλουν στο πέτο τους το ροζ κορδελάκι-σύμβολο της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού και με ευχάριστη διάθεση θα πραγματοποιήσουν τον περίπατό τους προς την πλατεία Φλέμινγκ.

Στην ίδια εκδήλωση θα δώσει το παρών και το «Άλμα Ζωής», ο μη κερδοσκοπικός Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Σύλλογος, που από το 1988 αγκαλιάζει και στηρίζει όλες τις γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού. Στόχος τους αποτελεί η επιθυμία και η βούληση να υπάρχει ένας κόσμος χωρίς θανάτους από καρκίνο μαστού.

ekstrateia-kata-karkinoy-toy-mastoy-stin-ilioypoli-brahaminewsgr.jpg

Η συμβολική δράση

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για την καθιερωμένη συμβολική δράση που σκοπό της έχει την ευαισθητοποίηση όλων υπέρ της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Εκδήλωση που πραγματοποιεί ο δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το «MEVcity». Πρόκειται για την τοπική πλατφόρμα δικτύωσης, ενημέρωσης και επισήμανσης προβλημάτων, αιτημάτων και προτάσεων των κατοίκων της Ηλιούπολης.

Στην εκδήλωση στην πλατεία Φλέμινγκ θα είναι παρών και ο γυναικολόγος Κώστας Λιάτσος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σύντομη παρέμβαση. Βασικοί άξονες της ομιλίας του θα είναι να υπάρξει ενημέρωση για το πως και το γιατί θα πρέπει να μπει στη ζωή μας η πρόληψη.

Παράλληλα, παρούσα θα είναι η Ζοζεφίνα Τζονάκα. Πρόκειται για εκπαιδευόμενη εθελόντρια του συλλόγου “Άλμα Ζωής” η οποία θα μιλήσει και θα μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους της προσωπικής εμπειρία σχετικά με το θέμα.

Αναμένεται ν’ ακολουθήσει εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις, ζωντανή μουσική και χορό. (Βρείτε μας και στο facebook).

 

Περισσότερα θέματα για ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ, ΔΕΣ ΕΔΩ

ekstrateia-kata-karkinoy-toy-mastoy-stin-ilioypoli-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

Μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη

Μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Οκτώβριος. Συγκεκριμένα στην ενημέρωση και στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Μια πάθηση η οποία αφορά στο συχνότερο γυναικείου τύπου καρκίνου. Κι όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, αν διαγνωστεί έγκαιρα, τότε το ποσοστό επιβίωσης ξεπερνά το 95%.

«Ναι στη Ζωή, στηρίζοντας την Πρόληψη», για τη συμπολίτισσα, τη μάνα, την κόρη, τη φίλη, τη συνάδελφο, την αγαπημένη», παραμένει το ηχηρό μήνυμα των διοργανωτών σε όλο τον κόσμο.

Brahaminews.gr