30 Μαρτίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ «Strong Me» από Άγιο Δημήτριο

Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ «Strong Me» από Άγιο Δημήτριο

symmetohi-sto-2o-festival-Strong-Me-apo-agio-dimitrio-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ «Strong Me» από Άγιο Δημήτριο. Στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας.

 

Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ «Strong Me»

 

 

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου έδωσε το παρών στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση των Δημοτικών Επιτροπής Ισότητας. Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ “Strong Me” που το θέμα του ήταν η πρόληψη και η καταπολέμηση της έμφυλης βίας την πρόταση του οποίου έκανε αποδεκτή η Δημοτική Επιτροπή Ισόιτητας δήμου Αγίου Δημητρίου (ΔΕΠΙΣ). Ειδικότερα συμμετείχε την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ της διοργάνωσης της πρώτης πανελλαδικής συνάντηση των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας.

Το σεμινάριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο ίδρυμα του δήμου Αθηναίων, είχε διάρκεια τριών ημερών και συγκεκριμένα 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

symmetohi-sto-2o-festival-Strong-Me-apo-agio-dimitrio-brahaminewsgr.jpg

Περισσότερα θέματα για ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

 

Οι συμμετέχοντες

 

Πραγματοποιήθηκε δε υπό την αιγίδα:

Της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ)
Του Δήμου Αθηναίων
Της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Της Κεντρικής Ένωσης Δήμων(ΚΕΔΕ)
Του ομίλου για την UNESCO τεχνών, λόγου, επιστημών Ελλάδος.

Παράλληλα, συμμετείχε μεγάλος αριθμός φορέων και εκπρόσωποι Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας, τόσο από την Αττική όσο και από διάφορους δήμους της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο δήμος Αγίου Δημητρίου εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της ΔΕΠΙΣ: Γεωργία Πετράκη, Ιωάννα Καρούτη και Σταματική Ταβουλαρέα. (Βρείτε μας και στο facebook).

symmetohi-sto-2o-festival-Strong-Me-apo-agio-dimitrio-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

Ο στόχος του Φεστιβάλ

Ο στόχος του Φεστιβάλ, σύμφωνα πάντα με τους υπεύθυνους του δήμου Αγίου Δημητρίου, ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών και η συνεργασία, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ακούστηκαν πολλές απόψεις και δράσεις. Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή απόψεων τεχνογνωσίας και υπήρξαν δεσμεύσεις για βελτίωση των μεθόδων προσέγγισης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Τέλος, αξ.ίζει να σημειωθεί ότι καλλιεργήθηκαν νέες δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασίας στον τομέα της ισότητας των δυο φύλων.