29 Μαρτίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Η δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου και που θα ανεγερθεί

Η δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου και που θα ανεγερθεί

i-dimotiki-pinakothiki-alimoy-kai-poy-tha-anegerthei-brahaminewsgr.jpg

Η δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου και που θα ανεγερθεί. Ποια είναι η μελέτη του δήμου για τη νέα αυτή πολιτιστική δραστηριότητα.

 

Η δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου

Η κατασκευή της δημοτικής Πινακοθήκης του δήμου Αλίμου, είναι το θέμα που επεξεργάζονται στο δήμο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα πλάνα των υπευθύνων, αναμένεται να στεγάσουν τη δημοτική Πινακοθήκη στο χώρο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, σε μία έκταση που αποδόθηκε πρόσφατα στον Δήμο Αλίμου.

Το θέμα γνωστοποίησε ο Ανδρέας Κονδύλης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης. (Βρείτε μας και στο facebook).

 

Οι δηλώσεις Κονδύλη

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Κονδύλης, στις δηλώσεις του επεσήμανε: «Στον χώρο που πρόσφατα απέκτησε ο δήμος μας από την επένδυση στο Ελληνικό, πάνω στη λεωφόρο Ποσειδώνος, μέσα στον χώρο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού Αγίου Κοσμά, πρόκειται να ανεγείρουμε μία μεγάλη πινακοθήκη, ένα σύγχρονο μουσείο τέχνης, με περισσότερα από 3.000 τ.μ., τη Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου. Ένα σημείο αναφοράς για τη νότια Αθήνα αλλά και τα εικαστικά του τόπου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως στον χώρο θα υπάρχει ειδική αναφορά στα έργα του Κυριάκου Κατζουράκη.

Η συλλογή των έργων

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η δημιουργία της δημοτικής πινακοθήκης Αλίμου, ξεκίνησε από το 2017 κι έρχεται σαν επακόλουθο της δημιουργίας του δημοτικού θερινού κινηματογράφου στην παραλία.

Μάλιστα, υπάρχει και πλούσια συλλογή έργων Τέχνης και έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 70 σπουδαίοι πίνακες κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων έχουν συγκεντρωθεί. Όπως επισημαίνεται από τους υπεύθυνους, τα έργα αυτά αποτελούν τον βασικό πυρήνα της εικαστικής συλλογής που ανήκει στο δήμο και φιλοδοξία όλων αποτελεί το σκεπτικό να είναι μια πρώτης τάξεως «μαγιά» για την Πινακοθήκη του Αλίμου με μόνιμη συλλογή και κτήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας μοντέρνας πινακοθήκης.

i-dimotiki-pinakothiki-alimoy-kai-poy-tha-anegerthei-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

Οι άλλοι δήμοι

Οι υπεύθυνοι του δήμου, μιλώντας για το θέμα, επισημαίνουν: “Το Παλαιό Φάληρο, η Γλυφάδα, η Καλλιθέα, ο Πειραιάς και αρκετοί άλλοι δήμοι έχουν τις πινακοθήκες τους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποκτήσει και ο Άλιμος τη Δημοτική Πινακοθήκη που του αξίζει. Να αποκτήσει η πόλη μας έναν χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και παιδείας για όλους τους δημότες μας και κυρίως για τους νέους.

Οραματιζόμαστε μια μόνιμη στέγη Τέχνης και Πολιτισμού, όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων μας θα μπορούν δωρεάν να επισκέπτονται και να ξεναγούνται. Είναι δικαίωμα για τα παιδιά η επαφή με την τέχνη και η αληθινή ψυχαγωγία, που δυστυχώς μόνο κάποιοι προνομιούχοι μπορούν να απολαμβάνουν”.

Πόλος έλξης

Ολοκληρώνοντας, τονίζεται: “Φιλοδοξούμε επίσης να κάνουμε τη Δημοτική μας Πινακοθήκη πόλο έλξης επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, προοπτική που θα συμβάλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας.

Κάποιοι διαπιστώνουν στην πατρίδα μας κλίμα ισοπέδωσης και παρακμής. Εμείς λέμε «όχι» στην παραίτηση και λέμε «ναι» στην ελπίδα, τη δημιουργία και την ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε την προσπάθεια!

Στον Δήμο μας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εικαστικές εκθέσεις στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου με την πολύτιμη βοήθεια του ιστορικού Τέχνης και καθηγητή του ΕΚΠΑ, κυρίου Μάνου Στεφανίδη”.