21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ο Μαμαλάκης στην Αγίου Δημητρίου. Δυναμική εμφάνιση

Ο Μαμαλάκης στην Αγίου Δημητρίου. Δυναμική εμφάνιση

Ο Μαμαλάκης στην Αγίου Δημητρίου. Δυναμική εμφάνιση. Κατέγραψε προβλήματα, παράπονα και παρουσίασε τις προτάσεις του.

 

Ο Μαμαλάκης στην Αγίου Δημητρίου

 

Δυναμική εμφάνιση από το Στέλιο Μαμαλάκη ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας για τις επικείμενες εκλογές ανάδειξης νέου δημάρχου, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε έναν περίπου χρόνο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησε την πρώτη δυναμική του εμφάνιση από την πολύπαθη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου, λόγω των έργων, τα οποία, όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία των πολιτών της πόλης αυτής, όχι μόνο ταλαιπωρούν κατοίκους και περαστικούς αλλά κυρίως αποτελούν το μεγάλο παράπονο και τον προβληματισμό για τους επιχειρηματίες. Αυτών οι οποίοι έχουν τις επιχειρήσεις τους επί της συγκεκριμένης λεωφόρου και τις βλέπουν να μαραζώνουν, όπως τονίζουν, μέρα με την ημέρα. Κι αυτή η λεωφόρος είναι απροσπέλαστη, καθώς παρατηρείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, λόγω του συνεχούς μποτιλιαρίασματος, καθώς ο δρόμος έχει στενέψει και από τις δύο κατευθύνσεις.

Παράλληλα, δεν δίνεται η δυνατότητα στους διερχόμενους πελάτες να παρκάρουν το όχημά τους και να επισκεφτούν τα καταστήματα, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να κινδυνεύουν με κλείσιμο. Επίσης, έντονα είναι τα παράπονά τους κάνοντας λόγο για οικονομικό μαρασμό, λόγω πτώσης του τζίρου τους. Κάποια μάλιστα καταστήματα έχουν ήδη …βαρέσει κανόνι.

o-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr1.png

Η περιοδεία Μαμαλάκη

Το Σάββατο λοιπόν το πρωί της 22ας Οκτωβρίου 2022, ο Στέλιος Μαμαλάκης και οι συνεργάτες του περπάτησαν την Αγίου Δημητρίου και μιλώντας, πόρτα – πόρτα, με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν από πρώτο χέρι και να καταγράψουν τα παράπονα τους, να δουν και να καταγράψουν επίσης τις κακοτεχνίες της διαμόρφωσης της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου. Παράλληλα όμως τοποθετήθηκαν στο θέμα παρουσιάζοντας τις δικές τους θέσεις τόσο προφορικά όσο και με το ειδικό φυλλάδιο που μοίρασαν χέρι χέρι, προεξέχοντος του ίδιου του αρχηγ9ού της παράταξης, Στέλιου Μαμαλάκη. (Βρείτε μας και στο facebook).

 

“Βράζει” η Αγίου Δημητρίου

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι “βράζει” η Αγίου Δημητρίου από τα παράπονα των καταστηματαρχών και των πολιτών από τις κακοτεχνίες, όπως επεσήμαναν, της λεωφόρου, η οποία πλέον, όπως τονίζουν, έχει μετατραπεί σε οδό, λόγω του ότι έχει στενέψει πολύ ο δρόμος και από τα δύο ρεύματα, λόγω της διαπλάτυνσης των πλαϊνών πεζοδρομίων και του μεγάλου φάρδους του διαζώματος.

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης για τις λίγες θέσεις πάρκινγκ, για τη δυσκολία ανεφοδιασμού των καταστημάτων με τα μεγάλα φορτηγά, την ανωμαλία κατασκευής των πεζοδρομίων. Χαρακτηριστικό είναι πως σε πολλά σημεία οι πλάκες για τους τυφλούς να καταλήγουν σε τοίχους, σε κολώνες κλπ…!

Περισσότερα θέματα για ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Οι θέσεις της παράταξης

Δυναμική λοιπόν η εμφάνιση της παράταξης “Μέλλον στον Άγιο Δημήτριο” και με πλούσιες θέσεις και λύσεις. Τις οποίες ανέλυσε αγόγγυστα ο Στέλιος Μαμαλάκης στις συνομιλίες του με τους πολίτες.

o-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr.png

Οι θέσεις της παράταξης αναφέρουν:

“Πρωτοβουλία της παράταξής μας «Μέλλον στον Άγιο Δημήτριο» για την Λεωφόρο Αγίου Δημητρίου
Ο Δήμος έχει λάβει λάθος κατεύθυνση στον σχεδιασμό της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου που αντί να λύνει, δημιουργεί νέα προβλήματα.
Τα σχέδια ήπιας κυκλοφορίας γίνονται όταν υπάρχουν ήδη κεντρικοί οδικοί άξονες που εξυπηρετούν τους πολίτες.
Η πόλη μας χρειάζεται για να λειτουργήσει τουλάχιστον έναν κεντρικό οδικό άξονα όπως έχουν όλες οι οργανωμένες πόλεις του κόσμου.
Δυστυχώς με αυτές τις κινήσεις, η πόλη μας αποκτάει στο σύνολό της ένα τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο θα ταλαιπωρήσει για δεκαετίες τους δημότες.
Επίσης, τα καταστήματα της πόλης και το Εμπορικό μας Κέντρο οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό που μεταφράζεται σε νέα λουκέτα!
Οι προτάσεις μας για την Λεωφόρο Αγίου Δημητρίου είναι οι εξής:
Να μεγαλώσει άμεσα το πλάτος ανά λωρίδα με παράλληλη άρση των αστοχιών της μελέτης, ώστε να επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κλπ.), οχήματα τροφοδοσίας και μηχανάκια
✔️Να μπει «πράσινο» κύμα στα φανάρια για καλύτερες κυκλοφοριακές ροές
✔️ Να εφαρμόσουμε έξυπνες τεχνολογίες που έχουν δοκιμάσει άλλοι δήμοι της χώρας για περισσότερες θέσεις στάθμευσης και διαχείρισης της τροφοδοσίας των καταστημάτων
✔️Συνολικός επανασχεδιασμός με στόχο την μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου
✔️Δημοτική συγκοινωνία στον άξονα Αγίου Δημητρίου – Μετρό
Οι ανωτέρω λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση.
Όμως, απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την πόλη μας για μια σειρά από θέματα όπως η αναβάθμιση του εμπορικού και διοικητικού κέντρου της πόλης, μια νέα κυκλοφοριακή οργάνωση, η δημιουργία χώρων στάθμευσης, πεζοδρομήσεις, σύγχρονοι χώροι πρασίνου και αναψυχής κ.α.
Ο Άγιος Δημήτριος πρέπει επιτέλους να αποκτήσει βασικές υποδομές που έχουν εδώ και χρόνια οι γειτονικοί δήμοι.
Η δημοτική μας παράταξη έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο λύσεων για το σύνολο της λειτουργίας της πόλης, το οποίο και θα θέσει στον δημόσιο διάλογο το επόμενο διάστημα”.

Η ανακοίνωση

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Η πόλη μας χρειάζεται οπωσδήποτε έναν κεντρικό οδικό άξονα!

Να μεγαλώσουμε άμεσα το πλάτος και των 2 λωρίδων κυκλοφορίας.

Να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο την ροή των αυτοκινήτων καθώς και την λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου της πόλης.

Όχι στα καταστροφικά σχέδια για την μετατροπή της Αγίου Δημητρίου σε δρόμο “ήπιας κυκλοφορίας!””

o-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr3.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr4.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr5.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr6.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr7.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr8.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr12.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr13.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr14.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr15.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr16.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr17.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr19.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr20.jpg

o-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr22.jpg
Δύσκολη η πρόσβαση των οχημάτων ανεφοδιασμού

o-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr21.jpgo-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr20-1.jpg

o-mamalakis-stin-agioy-dimitrioy-dynamiki-emfanisi-brahaminewsgr10.jpg
Κακοτεχνία στην κατασκευή του πλακόστρωτου πρόσβασης των τυφλών (κίτρινες πλάκες) οδηγούν σε τοίχο