16 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Η άσκηση “ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ – ΝΤ 2022”. Από την περιφέρεια Αττικής

Η άσκηση “ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ – ΝΤ 2022”. Από την περιφέρεια Αττικής

i-askisi-skamandros-nt-2022-apo-tin-perifereia-attikis-brahaminewsgr.jpg

i-askisi-skamandros-nt-2022-apo-tin-perifereia-attikis-brahaminewsgr.jpg4_.jpgi-askisi-skamandros-nt-2022-apo-tin-perifereia-attikis-brahaminewsgr.jpg4_.jpgΗ άσκηση “ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ – ΝΤ 2022”. Από την περιφέρεια Αττικής. Η παρουσίαση από την αντιπεριφερειάρχη Δήμητρα Νάνου.

 

Η άσκηση “ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ – ΝΤ 2022”

Άσκηση με την ονομασία “Σκάμανδρος – ΝΤ 2022” πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 από την περιφέρεια Αττικής υπό την επίβλεψη της αντιπεριφερειάρχη, Δήμητρας Νάνου.i-askisi-skamandros-nt-2022-apo-tin-perifereia-attikis-brahaminewsgr.jpg1_.jpgi-askisi-skamandros-nt-2022-apo-tin-perifereia-attikis-brahaminewsgr.jpg3_.jpgi-askisi-skamandros-nt-2022-apo-tin-perifereia-attikis-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

Έμφασή του η πρόληψη, η Περιφερειακή Ενότητα νοτίου τομέα Αθηνών, με το συντονισμό της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Λαμβανομένης λοιπόν υπόψη της προτεραιότητας που δίνει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τα ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας με έμφαση στην πρόληψη, η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών, με το συντονισμό της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησε άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ ΝΤ 2022» για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και την διαχείριση των επιπτώσεων αυτών. (Βρείτε μας και στο facebook).

Άσκηση ετοιμότητας

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, “η άσκηση επί χάρτου “ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ – ΝΤ 2022” “δοκίμασε” τη διαλειτουργικότητα, συνεργασία, ετοιμότητα και συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων πολιτικής προστασίας και τη συνδρομή του εκτεταμένου δικτύου εθελοντών. Στάθηκε η αφορμή να δώσουμε έμφαση στις προληπτικές πολιτικές για την καλύτερη προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές, να κάνουμε αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, για την εκτίμηση μεταξύ άλλων των κινδύνων πλημμύρας και να αναδείξουμε το μεγάλο ενδιαφέρον για την εξασφάλιση της παροχετευτικής ικανότητας των ρεμάτων και την πρόοδο των σχετικών μελετών οριοθέτησης και έργων διευθέτησης. Εξαιρετικά ενδιαφέρον το διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές από τον #ΔήμοςΜοσχάτουΤαύρου και τον δήμος Ηλιούπολης, οι οποίοι μάς έστειλαν με αγνότητα το δικό τους μήνυμα για καθαρές, πράσινες, βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις”.