30 Νοεμβρίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Πρεκετές – Κασσάρας στη Δημ. ΤΟ ΝΔ Αγίου Δημητρίου

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Πρεκετές – Κασσάρας στη Δημ. ΤΟ ΝΔ Αγίου Δημητρίου

paraligo-na-piastoyn-sta-heria-preketes-kassaras-sti-dimto-nd-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg.png

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Πρεκετές – Κασσάρας στη Δημ. ΤΟ ΝΔ Αγίου Δημητρίου. Οξεία αντιπαράθεση και φωνές μεταξύ προέδρου και Β’ Αντιπροέδρου.

Του

Βασίλη Τριάντη

Παρολίγο να πιαστούν στα χέρια Πρεκετές – Κασσάρας

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια ο Χρήστος Πρεκετές με τον Αιμίλιο Κασσάρα την Κυριακή το βράδυ στα γραφεία της Δημ. ΤΟ ΝΔ Αγίου Δημητρίου. Κι αυτό λίγη μόλις ώρα από το πέρας της ειδικής τελετής που είχε διοργανωθεί, προκειμένου να εορταστούν τα γενέθλια του ενός χρόνου από την εκλογή στην προεδρία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ του κ. Πρεκετέ και παράλληλα προέδρου της παράταξης “Νέα Πνοή Προοπτική”.

Τελικά, μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Χρήστος Πρεκετές καθαίρεσε από το αξίωμά του τον Αιμίλιο Κασσάρα, τοποθετώντας στη θέση του τον Γιάννη Πασιά.

Το χρονικό του επεισοδίου

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πολύς κόσμος που είχε προσκληθεί, αποχώρησε από τον πρώτο όροφο του κτηρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Δημ. ΤΟ ΝΔ Αγίου Δημητρίου, επί της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου. Μία εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν εγγεγραμμένα μέλη της παράταξης αλλά και πολιτικοί και βουλευτές της ΝΔ.

Στο ισόγειο του κτηρίου, όπου εδρεύει καφετέρια και υπήρχαν τα τραπεζοκαθίσματα, αρκετοί εκ των παρευρισκομένων, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της …κοκορομαχίας των δύο προαναφεθέντων ανδρών.

Για αρκετά λεπτά λοιπόν από τον πρώτο όροφο ακουγόταν έντονη φραστική αντιπαράθεση και οι θαμώνες του ισογείου άρχισαν ν’ αναρωτιούνται τι συνέβαινε.

Χωρίς καν να το καταλάβουν και να ανέβουν στον πρώτο όροφο για να δουν ποιο ήταν το πρόβλημα, είδαν τον Αιμίλιο Κασσάρα να κατεβαίνει τις σκάλες με σκοπό ν’ αποχωρήσει από το κτήριο και από πίσω του άκουγε τις φωνές και τα …γαλλικά του προέδρου. Ο Αιμίλιος κοντοστάθηκε, προφανώς για να μετρήσει το βάρος αυτών που άκουγε για το πρόσωπό του. Απάντησε στο ίδιο ύφος και συνέχισε να κατεβαίνει τη σκάλα, όπου τα …γαλλικά συνέχιζαν να τον στολίζουν. Απάντησε στο ίδιο επίπεδο και ανοίγοντας το βήμα του, έφυγε προς το δρόμο.

Δεν πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα και ο Χρήστος Πρεκετές έκανε την εμφάνισή στο κεφαλόσκαλο, με τις εκφράσεις και τους μορφασμούς στο πρόσωπό του αλλά και τις κινήσεις των χεριών, να υποδηλώνουν ότι υπάρχει θέμα και ένταση. Πολλοί δε από τους παρευρισκόμενους στα τραπέζια της εισόδου του κτηρίου, τρόμαξαν και πέρασε από το μυαλό τους η σκέψη ότι μπορεί να επακολουθήσει ακόμη χειρότερο σκηνικό. Πιθανόν οι δυο άνδρες να πιατσούν ακόμη και στα χέρια.

Τελικά, ο Αιμίλιος Κασσάρας είχε ήδη χαθεί στο σκοτάδι του δρόμου για να πάρει το αυτοκίνητό του και να επιστρέψει στο σπίτθι του, ο δε Χρήστος Πρεκετές με την παρότρυνση των παρευρισκόμενων κάθισε στο τραπέζι της παρέας, όπου και εκτόνωσε τον εκνευρισμό του. (Βρείτε μας και στο facebook).

 

Τι λένε οι δύο πλευρές

Το Brhaminews.gr επικοινώνησε τόσο με τον Χρήστο Πρεκετέ, όσο και με τον Αιμίλιο Κασσάρα και κατέγραψε την άποψή τους.

Χρήστος Πρεκετές

Ο Χρήστος Πρεκετές, μεταξύ των άλλων ανέφερε: “Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ άλλο με το θέμα και δεν θα ήθελα να συνεχιστεί. Πλέον ο Αιμίλιος Κασσάρας δεν θα είναι αντιπρόεδρος. Άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον αρχηγό τους δεν μπορούν να υπάρχουν δίπλα του. Ο Κασσάρας μου μίλησε ασεβέστατα και προκλητικά και αυτό με έκανε να βγω έξω από τα ρούχα μου. Άτομα που μιλάνε ασεβέστατα και προκλητικά, δεν έχουν καμία θέση κοντά μου και δεν εκφράζουν το ήθος μου.

Πλέον Β’ Αντιπρόεδρος θα είναι ο Γιάννης Πασιάς και ταμίας η Χριστίνα Μαγιάκη. Είναι δύο αξιόλογοι άνθρωποι και μπορούν να σταθούν δίπλα μου”.

Περισσότερα θέματα για ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Αιμίλιος Κασσάρας

Από τη πλευρά του ο Αιμίλιος Κασάρας, ανέφερε: “Ο κ. Πρεκετές με έβρισε πρώτος και αναγκάστηκα να του απαντήσω. Μαθαίνω πως είπε ότι μπορεί και να με χτυπούσε. Η φυγή μου δεν σημαίνει ότι εγώ φοβήθηκα μήπως με δείρει. Ανταπέδωσα τις βρισιές και αποχώρησα. Δεν ξέρω τι είπε μετά στους παρευρισκόμενους και αν ήθελε με τα λόγια να αποδείξει ότι έχει τον πρώτο λόγο και να πιαστούμε στα χέρια. Αν είχα καταλάβει κάτι τέτοιο δεν θα έφευγα. Ήθελα όμως να τελειώσω εκεί το επεισόδιο. Το να καλυφτεί και να λέει λόγια παραπάνω όταν εγώ είμαι απών, δεν είναιμαγκιά. Άμα είναι μάγκας ας ξανάρθει…

Πληροφορήθηκα από τη ΝΔ ότι είχε κάνει αίτηση διαγραφής μου όχι ως μέλος αλλά ως αντιπρόεδρος και χθες (σ.σ. Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022) που είχα μάρτυρές μου δυο – τρία άτομα, όταν τον ρώτησα για το θέμα, δεν είχε τα κότσια να μου το πει ευθέως. Του είπα λοιπόν ότι κυκλοφορεί η φήμη ότι με έχεις διαγράψει. Αληθεύει; Και μου απάντησε συνεχίζεις ως έχει. Και η συζήτησε ξεκίνησε με τη φράση: Χρήστο αν ισχύει κάτι τέτοιο, πες το μου να ξέρω. Είναι ανθρώπινο. Δεν έχω πρόβλημα για τις θέσεις κλπ. Του απάντησα λοιπόν ότι ψεύδεται γιατί με πήραν τηλέφωνο από το οργανωτικό. Έτσι ξεκίνησε η συζήτηση. Όταν του είπα ότι ψεύδεται, άρχισε να φωνάζει. Του απάντησα ότι δεν αρμόζει αυτό σε έναν άνθρωπο που θέλεινα γίνει δήμαρχος. Κι εκεί τσιτώθηκε κι άρχισε να με βρίζει. Και του είπα πάλι. Χρήστο, δεν είναι έντιμο κι ευγενικό από τη μεριά σου αυτό. Τουλάχιστον σε μένα που είμαι στο πλευρό σου από το 2014.

Άρχισε να βρίζει και πήγα να φύγω λέγοντάς του ότι δεν θέλω να πέσω σε τέτοιο επίπεδο. Άρχισα να βρίζω κι εγώ και σηκώθηκα κι έφυγα.

Αν είχα καταλάβει ότι ήθελε να με δείρει, θα καθόμουν εκεί για να καταλάβει ο κόσμος ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που ζητά την ψήφο των δημοτών του Αγίου Δημητρίου.

Μου είπε ότι ο Γιάννης Ηλιόπουλος δεν δέχτηκε τη θέση του αντιπροέδρου αλλά θα ήθελα να μου το είχε πει και όταν τον ρώτησα. Δεν θέλω εγώ θέσεις. Θέλω να παράγουμε έργο στην τοπική. Του την παρέδωσα τη θέση του Β Αντιπροέδρου και αποχωρώ και από την παράταξή του και δεν ξέρω αν θα πάω και πουθενά αλλού”.

 

Η φωτογράφιση με Παπατριανταφύλλου

Σχετικά με την παρουσία του Αιμίλιου Κασάρα πριν αρκετές μέρες στην ομιλία του Γιώργου Παπατριανταφύλλου και τα παράπονα που του εξέφρασε ο Χρήστος Πρεκετές, ανέφερε: ¨Βεβαίως μου είπε γιατί πας και φωτογραφίζεσαι με τον Παπατριανταφύλλου; Και του απάντησα ότι ως πρόεδρος της Τοπικής ΝΔ οφείλεις να παραβρεθείς, σε πολιτική εκδήλωση. Τουλάχιστον στον Παπατριανταφύλλου γιατί είναι παιδί της ΟΝΝΕΔ. Σε έβγαλα εγώ του είπα από τη δύσκολη αυτή θέση, και πήγα να τιμήσω τη ΝΔ του τόπου. Και ακριβώς την επόμενη μέρα, εφόσον δεν σε βρήκα να μιλήσουμε, γιατί δεν μου αρέσει να λέγονται αυτά από τα τηλέφωνα, σε βρήκα την επόμενη και σου είπα πρόεδρε ότι πήγα στην εκδήλωση και ο Παπατριανταφύλλου με ανακοίνωσε ως αντιπρόεδρος της ΝΔ. Η απάντηση του κ. Πρεκετέ γιατί είχα μάρτυρα, μου είπε Αιμίλιε έκανες το καλύτερο γιατί κάποιος έπρεπε να σηκώσει αυτό το βάρος της τοπικής. Πέρυσι που έβαζα υποψηφιότητα για την εκλογή μου στην Ένωση Γονέων, είχα μιλήσει με τον Κώστα Σταυρόπουλο όταν δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη η παράταξη του Στέλιου. Είπα στο Χρήστο ότι θα κατέβω με την Ένωση Γονέων και του έδειξα μια λίστα ατόμων, λέγοντάς του αν γνωρίζει κάποιον από αυτούς για να βοηθηθώ στην εκλογή μου. Θα συναντηθώ όμως του είπα με τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης που ήταν αρκετά χρόνια πρόεδρος, για να με βοηθήσει. Εκείνη την ώρα περνάει από το κατάστημα που πίναμε καφέ και η Μαρία Αναστασιάδη και ήρθε και ο Μαλαθούνης. Άρχισε ένας Γολγοθάς ότι ο Κασάρας είναι με τον τάδε. Ο Χρήστος δεν το πίστευε αυτό και από κει ξεκίνησε και μου έλεγε δεν θέλω να μιλάς με κανέναν.

Του απάντησα ότι δεν μπορείς να μου απαγορεύσεις σαν άνθρωπος να μη χαιρετάω όσους ανθρώπουςμε γνωρίζουν. Δεν θέλω μου έλεγε να μιλάς στο Ζέρβα, στο Σταυρόπουλο… Ήθελε να μου επιβάλει σε ποιους θα μιλάω και σε ποιους όχι. Αυτό δεν είναι σωστό και έντιμο του είπα. Από κει και μετά αρχίσαμε τις βρισιές μας…”.

Πλέον θέλω να ενημερώσω γιατί δεν μου αρέσουν αυτές οι καταστάσεις. Τόσο ο κ. Μαμαλάκης, όσο και ο κ. Παπατριανταφύλλου με πλησίασαν να ενταχθώ στις παρατάξεις τους. Επειδή όμως είμαι έντιμος και κύριος δεν παράτησα στη μέση τον Πρεκετέ. Και μου απάντησαν και οι δυο μακάρι να είχαμε έναν σαν κι εσένα στην παράταξή μας. Και πιο παλιά, η ίδια η δήμαρχος που μου είχε κάνει πρόταση γιανα με εντάξει στο φηφοδέλτιό της. Απάντησα πει ότι με τιμάει αλλά δεν αλλάζω. Προτιμώ να μην κατέβω με κανέναν αν και ενεργό μέλος που μου αρέσουν τα κοινά που μου αρέσουν”.

Η κυριακάτικη εκδήλωση

paraligo-na-piastoyn-sta-heria-preketes-kassaras-sti-dimto-nd-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg2_.jpgparaligo-na-piastoyn-sta-heria-preketes-kassaras-sti-dimto-nd-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg3_.jpgparaligo-na-piastoyn-sta-heria-preketes-kassaras-sti-dimto-nd-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr-1.jpg4_-1.jpgparaligo-na-piastoyn-sta-heria-preketes-kassaras-sti-dimto-nd-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg5_.jpgparaligo-na-piastoyn-sta-heria-preketes-kassaras-sti-dimto-nd-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg6_.jpgparaligo-na-piastoyn-sta-heria-preketes-kassaras-sti-dimto-nd-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg7_.jpgparaligo-na-piastoyn-sta-heria-preketes-kassaras-sti-dimto-nd-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg8_.jpgparaligo-na-piastoyn-sta-heria-preketes-kassaras-sti-dimto-nd-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg10.jpgparaligo-na-piastoyn-sta-heria-preketes-kassaras-sti-dimto-nd-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg9_.jpg