14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Μοιράζει ευθύνες η Ανδρούτσου για το τροχαίο

Μοιράζει ευθύνες η Ανδρούτσου για το τροχαίο

moirazei-eythynes-i-androytsoy-gia-to-trohaio-brahaminewsgr.png1_.jpg
Μοιράζει ευθύνες η Ανδρούτσου για το τροχαίο. Ποιοι ευθύνονται στην Αγίου Δημητρίου
Του
Βασίλη Τριάντη

Μοιράζει ευθύνες η Ανδρούτσου

Η Μαρία Ανδρούτσου πέρασε στην αντεπίθεση, μέσω επιστολής την οποία ανήρτησε στο facebook. Ή καλύτερα σήκωσε το γάντι των προκλήσεων από τα όσα καταγράφονται εδώ καιρό για την ανακατασκευή της Αγίου Δημητρίου και …μοιράζει ευθύνες. Κι αυτά με αφορμή το τροχαίο συμβάν επί της Αγίου Δημητρίου, το Σάββατο αργά το μεσημέρι.
Κουνά το δάχτυλο και παίρνει θέση, σε μια προσπάθεια, όπως επισημαίνεται, να πετάξει από πάνω της το βάρος που της έχουν μεταφέρει οι δημότες, οι καταστηματάρχες αλλά και οι πολιτικές παρατάξεις της πόλης, σχετικά με τις κακοτεχνίες, όπως ισχυρίζονται, κατασκευής της Αγίου Δημητρίου, μέσα από μια ανάρτησή της στα σόσιαλ μίντια.
Μοιράζει λοιπόν ευθύνες σε όσους προσεγγίζουν το θέμα και δίνει τη δική της ερμηνεία στο συμβάν της εμπλοκής των δυο οχημάτων, το Σάββατο το μεσημέρι στην πολύπαθη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου, όπου το ένα από αυτά βρέθηκε τούμπα στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Και πάλι καλά που δεν τραυματίσθηκε κανείς από τους επιβαίνοντες στα οχήματα. Και πάλι καλά που δεν περνούσε κάποιος πεζός να τον τραυματίσει ή ακόμη και να τον σκοτώσει. Αλλά και πάλι καλά που το όχημα δεν βρέθηκε κάτω από το γεφυράκι που υπάρχει στη σημείο εκείνο.
Κανείς δεν θα ήθελε να σκεφτεί ή να φανταστεί αν αυτό έκανε βουτιά στο κενό, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα και τι κακό θα είχε συμβεί.
Η δήμαρχος πάντως, μέσα από το κείμενο το οποίο συνέταξε, όπως ερμηνεύουν όλοι όσοι παρακολουθούν από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα, δείχνει να χάνει την ψυχαιμία της και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να θέλει να χαμηλώσει τους τόνους και κατά άλλους, να υποβαθμίσει το συμβάν. Παράλληλα, πάντα κατά τους ίδιους κύκλους, προκειμένου ν’ αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το θέμα, δείχνει να πετάει το μπαλάκι στην …εξέδρα, μεταφέροντας τις ευθύνες αλλού και δίδοντας, κατά τους ίδιους πάντα κύκλους, μια μη βάσιμη ερμηνεία στο συμβάν.
Μεταφέρει τις ευθύνες σε μερίδα αυτών των πολιτών που έχουν καταγράψει με τα κινητά τους το θέμα, για τους οποίους αναφέρει ότι είναι: “πολυπράγμονες” συμπολίτες μας, ως αυτοδίδακτοι “εμπειρογνωμόνες τροχαίων συμβάντων”, αποφεύγοντας να αγγίζει το πρόβημα. Και κατ’ επέκταση, για όλα φταίνε οι άλλοι… (Βρείτε μας και στο facebook).
Δείτε τα σχετικά βίντεο με τις εξαγγελίες από την έναρξή του έργου στην Αγίου Δημητρίου και τα όσα ειπώθηκαν τότε:
moirazei-eythynes-i-androytsoy-gia-to-trohaio-brahaminewsgr.png2_.jpgmoirazei-eythynes-i-androytsoy-gia-to-trohaio-brahaminewsgr.png3_.jpg

Το κείμενο της δημάρχου

Ποια είναι όμως η απάντηση της Μαρίας Ανδρούτσου; Και ποιον τελικά φωτογραφίζει σαν υπεύθυνο για ότι συνέβη;
Ας δούμε παρακάτω την τοποθέτησή της:
“Πολυπράγμονες” συμπολίτες μας, ως αυτοδίδακτοι “εμπειρογνωμόνες τροχαίων συμβάντων”, έσπευσαν να κάνουν “ρεπορτάζ” με βαρυσήμαντες δηλώσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή την ανατροπή ενός ΙΧ στο τμήμα της Λ. Αγίου Δημητρίου που έχει ανακατασκευαστεί.
Αντί λοιπόν να ψέξουν την ανεύθυνη και επικίνδυνη οδήγηση, αποδίδουν “ευθύνη” στο δρόμο που είναι στενός!!
Όταν μάλιστα παγκοσμίως η μείωση του οδοστρώματος επιλέγεται ως τεχνική λύση, προκειμένου να μειώνονται οι ταχύτητες εντός του αστικού ιστού και να καθίσταται ασφαλέστερη η κυκλοφορία.
Το συμβάν, που οφείλεται σε κακή οδηγική συμπεριφορά, δεν προσφέρεται στον ακραίο λαϊκισμό που συνειδητά επιλέγουν όσοι δεν άρθρωσαν ούτε ένα (!) επιστημονικό επιχείρημα στην πρόσφατη δημόσια παρουσίαση/συζήτηση για το έργο.
Οφείλουμε όμως να αναλογιστούμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ τί θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε η νησίδα και γινόταν ο περιβόητος ελιγμός, ήτοι προσπέραση στο αντίθετο ρεύμα!!
Ας αναλογιστούμε επίσης τί θα είχε συμβεί αν υπήρχαν πεζοί σε ένα στενό πεζοδρόμια!!
Όπως ενημερωθήκαμε εκτός από τις υλικές ζημιές των οχημάτων σημειώθηκαν μόνο ελαφρείς τραυματισμοί.
Μόνο “θύμα” το δεντράκι που συγκράτησε ελαφρώς την ορμή του ΙΧ…
🆘️Ας αναλογιστούμε λοιπόν το ενδεχόμενο να θρηνούσαμε ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ και τότε να επιλέξουμε την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ή την ΤΑΧΥΤΗΤΑ στις πόλεις μας!!”
moirazei-eythynes-i-androytsoy-gia-to-trohaio-brahaminewsgr.png