25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ξεκινάει ο ποδηλατόδρομος Μετρό Αλίμου με παραλία

Ξεκινάει ο ποδηλατόδρομος Μετρό Αλίμου με παραλία

xekinaei-o-podilatodromos-metro-alimoy-me-paralia-pire-to-prasino-fws-exasfalizontas-hrimatodotisi-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

Ξεκινάει ο ποδηλατόδρομος Μετρό Αλίμου με παραλία. Πήρε το πράσινο φως εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση.

 

Ξεκινάει ο ποδηλατόδρομος Μετρό Αλίμου με παραλία

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του ποδηλατοδρόμου ο οποίος θα ενώνει το Μετρό Αλίμου με την παραλία. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του δήμου, το έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και πρόκειται ένα από τα μεγάλα έργα.

Ο μεγάλος ποδηλατόδρομος που θα ενώνει το Μετρό της πόλης μας με την παραλία, εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του. (Βρείτε μας και στο Facebook).

Περισσότερα θέματα για ΑΛΙΜΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Ο δήμαρχος Αλίμου

Τα νέα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Μετά από μία συστηματική προσπάθεια που κάναμε, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένταξη έργου για τον Δήμο μας στο Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για ένα έργο 3 εκατομμυρίων ευρώ και το ποσό θα διατεθεί εξολοκλήρου για την κατασκευή ενός ποδηλατοδρόμου που θα ενώνει το Μετρό Αλίμου με την παραλία της πόλης μας. Η διαδρομή θα ξεκινά από την περιοχή του Μετρό, θα κάνει έναν κύκλο στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου από Ελ. Βενιζέλου σε Ήρωωος Μάτση, στην Ιωνίας, μετά στη Στυμφαλίας και αφού ‘βγει’ στην Αλίμου θα πηγαίνει έως την παραλία. Εκεί, θα ‘κουμπώνει’ με τον μεγάλο πεζόδρομο και ποδηλατοδρόμο που σχεδιάζει το κράτος από κοινού με τους έξι δήμους της περιοχής και θα ξεκινά από το ΣΕΦ και θα καταλήγει έως τη Βούλα».

Περισσότερα θέματα για ΥΓΕΙΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Το σχέδιο για τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου είχαν ήδη ανακοινωθεί από το καλοκαίρι και πλέον πήρε το “πράσινο φως” και τη χρηματοδότηση ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του.