30 Νοεμβρίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Οι αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία. Τι θα ισχύσει

Οι αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία. Τι θα ισχύσει

oi-allages-sti-dimotiki-astynomia-ti-tha-ishysei-brahaminewsgr.jpg

Οι αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία. Τι θα ισχύσει. Το νέο νομοσχέδιο

 

Οι αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτός είναι και ο στόχος του υπουργείου Εσωτερικών, μέσα από το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβεύλευση. Στόχος είναι να μπορέσει η Δημοτική Αστυνομία να γίνει πιο αποτελεσματική.

Για να γίνει αυτό προχωρά σε μια σειρά από αλλαγές στις αρμοδιότητες, στη στελέχωση των υπηρεσιών αλλά και στον τρόπο λειτουργίας τους.

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες, καταργούνται κάποιες που δεν συνάδουν με τον ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως η θεώρηση τιμοκαταλόγων των δωματίων των ξενοδοχείων, ή που ήταν αδύνατο να ασκηθούν, ενώ όσες παραμένουν διακρίνονται σε τρεις επιμέρους κατηγορίες, ανάλογα με τον πληθυσμό του κάθε δήμου και τον αριθμό του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

 

Οι κατηγορίες αρμοδοτήτων

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται απλές αρμοδιότητες, όπως ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, η απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων κ.λπ.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά την τήρηση των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, τα ζώα συντροφιάς και το υπαίθριο εμπόριο και η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει πιο σύνθετες αρμοδιότητες, όπως ο έλεγχος νομιμότητας στην αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η λειτουργία εμποροπανηγύρεων και η τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Οι δήμοι χωρίζονται βάσει πληθυσμού σε τέσσερις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες προσδιορίζονται οι κατηγορίες αρμοδιοτήτων που ασκούνται σε αυτούς από τη Δημοτική Αστυνομία και ο αριθμός που θα στελεχώνει την υπηρεσία.