24 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Υπάρχει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας; Δείτε ποια είναι η αλήθεια

Υπάρχει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας; Δείτε ποια είναι η αλήθεια

yparhei-filia-metaxy-andra-kai-gynaikas-deite-poia-einai-i-alitheia-brahaminewsgr.jpg

Υπάρχει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας; Δείτε ποια είναι η αλήθεια και τι ακριβώς ισχύει για τις σχέσεις των δυο φύλων και τη συνύπαρξή τους.

Υπάρχει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας;

Μπορούν οι ετεροφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες να είναι «μόνο φίλοι»; Είναι από τις λίγες ερωτήσεις που προκαλούν έντονες διαφωνίες σε συζητήσεις, αμηχανία σε οικογενειακά τραπέζια και κάνουν αξιομνημόνευτες κάποιες ταινίες. Ωστόσο είναι μια ερώτηση που παραμένει αναπάντητη. Η καθημερινή εμπειρία δείχνει ότι η αγνή φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και σε μια γυναίκα όχι μόνο είναι δυνατή αλλά και συνηθισμένη. Άντρες και γυναίκες ζουν, εργάζονται και διασκεδάζουν δίπλα δίπλα και δεν οδηγούνται απαραίτητα στο κρεβάτι. Ωστόσο παραμένει η πιθανότητα αυτή η πλατωνική συνύπαρξη να είναι απλώς η πρόσοψη που καλύπτει τις σεξουαλικές ορμές που σιγοβράζουν κάτω από την επιφάνεια. Άλλωστε οι πλατωνικές σχέσεις μεταξύ στρέιτ ανύπαντρων αντρών και γυναικών αντιμετωπίζονται ακόμη με καχυποψία, ειδικά αν συνεχίζονται και πέρα από την παιδική ηλικία.

Νεότερες έρευνες και καχυποψία

Νεότερες έρευνες έχουν δείξει ότι ίσως να υπάρχει βάση σ’ αυτή την καχυποψία –μπορεί να πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε μόνο φιλική με άτομα του αντίθετου φύλου αλλά η πρόθεση να μετατραπεί σε ρομαντική αυτή η σχέση παραμονεύει στη γωνία, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να φανερωθεί.

Αυτό σημαίνει πως, ενώ ένας άντρας και μία γυναίκα μπορούν να είναι φίλοι, είναι δύσκολο να παραμείνει πλατωνική η σχέση τους. Τα γονίδιά μας είναι αυτά που μας κάνουν να ελκόμαστε από το αντίθετο φύλο! Η πιθανότητα το ένα από τα δύο μέρη της «φιλικής» σχέσης να έλκεται από το άλλο είναι πολύ υψηλή, ασχέτως με το αν θα γίνει ποτέ κάτι. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει η ζήλια και η απιστία. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μονογαμικοί.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΣ ΕΔΩ

Τα όριά μας

Ωστόσο όλο αυτό σχετίζεται με τα όρια. Θα πρέπει να ξέρουμε πότε δεν πρέπει να τα ξεπερνάμε. Με κάποιους ανθρώπους θα υπάρχει πάντα ερωτική έλξη, αλλά δεν είναι απαραίτητο να υποκύψουμε. Μπορούμε να κερδίσουμε πολλά από μία φιλία, αν την κρατήσουμε σε πλατωνικό επίπεδο.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η μόνη περίπτωση που η φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας μπορεί να λειτουργήσει είναι όταν και οι δύο βρίσκονται σε ευτυχισμένες σχέσεις και υπάρχουν σοβαροί επαγγελματικοί λόγοι ή λόγοι συμφέροντος για να είναι φίλοι.

Περισσότερα θέματα για σχέσεις δες και ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το τελικό συμπέρασμά

Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά; Είναι δύσκολο να υπάρξει φιλία μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου επειδή άνδρες και γυναίκες μπορεί να έχουν διαφορετικούς στόχους και επιθυμίες από μια ετεροφυλόφιλη φιλία. Μπορεί όμως να γίνει εφικτή όταν έχουν τεθεί ξεκάθαρα όρια μεταξύ τους. Άλλωστε έχει παρατηρηθεί πως στη φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας δεν υπάρχει ανταγωνισμός και ανασφάλεια, κάτι που μπορεί να συμβαίνει σε φιλίες του ίδιου φύλου.

Mensday.gr