21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Η διαμαρτυρία Πρεκετέ για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων. Στα 3 Νηπιαγωγεία και 4ο Γυμνάσιο

Η διαμαρτυρία Πρεκετέ για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων. Στα 3 Νηπιαγωγεία και 4ο Γυμνάσιο

i-diamartyria-prekete-gia-tis-syghwneyseis-katargiseis-tmimatwn-sta-3-nipiagwgeia-kai-4o-gymnasio-brahaminewsgr.jpg

Η διαμαρτυρία Πρεκετέ για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων. Στα 3 Νηπιαγωγεία και 4ο Γυμνάσιο. Η ανακοίνωση.

 

Η διαμαρτυρία Πρεκετέ για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων

Τη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Χρήστος Πρεκετές για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων στα 3 Νηπιαγωγεία και 4ο Γυμνάσιο. Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ,  στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:

i-diamartyria-prekete-gia-tis-syghwneyseis-katargiseis-tmimatwn-sta-3-nipiagwgeia-kai-4o-gymnasio-brahaminewsgr.jpg1_.png

Η ανακοίνωση Πρεκετέ

“Στον απόηχο του χθεσινοβραδινού ΔΣ η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων στα 3 Νηπιαγωγεία και 4ο Γυμνάσιο στα όρια του δήμου Αγίου Δημητριου.που ουσιαστικά προσβλέπουν και στο στοίβαγμα παιδιών σε ακατάλληλες πολλάκις αίθουσες. Επαναφέρουμε το πάγιο αίτημα μας για δημιουργία τμημάτων με 15 μαθητές έκαστο αλλά καταγγέλουμε απερίφραστα το γεγονός ότι ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη των σχολείων διαταράσσεται η παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων με απροσδιόριστες συνέπειες τόσο για την ψυχολογία όσο και για την μορφωτική πορεία των μαθητών ταλαιπωρώντας παράλληλα και τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα έπρεπε οι αλλαγές αυτές στην εκπαίδευση να γίνονται με τρόπο λογιστικό αλλά θα πρεπε να γίνονται με καθαρό στόχο ενίσχυσης την μαθησιακής εκπαίδευσης.
Το υπουργείο παιδείας μπορεί να θεωρεί ό,τι η πολιτική των συγχωνεύσεων αποτελεί μια πολιτική διοικητικού εξορθολογισμού και ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης Η παρεχόμενη εκπαίδευση είναι σίγουρα μια δυναμική εξίσωση που όμως ο παράγοντας των συγχωνεύσεων τμημάτων δεν πρέπει να έχει καμία θέση -τουλάχιστον χωρίς κάποιον σοβαρό προσχεδιασμό και σίγουρα όχι μεσουσης της σχολικής χρονιάς”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

 

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK