19 Μαΐου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Άννα Καραμανλή: “Όλες οι γυναίκες είμαστε μαζί…”. Στην εκδήλωση της επιτροπής ισότητας των φύλων. Στην Καλλιθέα.

Άννα Καραμανλή: “Όλες οι γυναίκες είμαστε μαζί…”. Στην εκδήλωση της επιτροπής ισότητας των φύλων. Στην Καλλιθέα.

anna-karamanli-oles-oi-gynaikes-eimaste-mazi-stin-ekdilwsi-tis-epitropis-isotitas-twn-fylwn-tis-epitropis-isotitas-twn-fylwn-stin-kallithea-brahaminewsgr.jpg

Άννα Καραμανλή: “Όλες οι γυναίκες είμαστε μαζί…”. Στην εκδήλωση της επιτροπής ισότητας των φύλων. Στην Καλλιθέα.

 

Του

Βασίλη Τριάντη

Άννα Καραμανλή: “Όλες οι γυναίκες είμαστε μαζί…”

Με το μήνυμα “όλες οι γυναίκες είμαστε μαζί…” η Άννα Καραμανλή παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 που διοργάνωσε η επιτροπή ισότητας των φύλων για την έξαρση των φαινομένων βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών.

“Όλες οι γυναίκες είμαστε μαζί. Και μαζί μας πρέπει να είναι και όλοι οι άντρες. Μόνες μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε” τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
“Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνησή μας έθεσε εξαρχής ως μια από τις βασικές προτεραιότητές της την άμεση υλοποίηση δράσεων και πολιτικών για την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ γυναικών και ανδρών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

 

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

anna-karamanli-oles-oi-gynaikes-eimaste-mazi-stin-ekdilwsi-tis-epitropis-isotitas-twn-fylwn-tis-epitropis-isotitas-twn-fylwn-stin-kallithea-brahaminewsgr.jpg1_.jpganna-karamanli-oles-oi-gynaikes-eimaste-mazi-stin-ekdilwsi-tis-epitropis-isotitas-twn-fylwn-tis-epitropis-isotitas-twn-fylwn-stin-kallithea-brahaminewsgr.jpg2_.jpganna-karamanli-oles-oi-gynaikes-eimaste-mazi-stin-ekdilwsi-tis-epitropis-isotitas-twn-fylwn-tis-epitropis-isotitas-twn-fylwn-stin-kallithea-brahaminewsgr.jpg3_.jpganna-karamanli-oles-oi-gynaikes-eimaste-mazi-stin-ekdilwsi-tis-epitropis-isotitas-twn-fylwn-tis-epitropis-isotitas-twn-fylwn-stin-kallithea-brahaminewsgr.jpg4_.jpg

Το δίκτυ δομών

Και η Άννα Καναμανλή, ολοκλήρωσε, λέγοντας: “Εκπονήθηκε και υλοποιείται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 που επικεντρώνεται στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, με μέτρα και δράσεις που εξαλείφουν τη βία κατά των γυναικών, και προωθούν την αναγκαία πραγματική ισότητα των φύλων σε όλα τα επίπεδα.
Λειτουργεί ακατάπαυστα και παραγωγικά ένα ασφαλές και σταθερό δίκτυο δομών αποτελούμενο από:
● 43 συμβουλευτικά κέντρα, στα οποία εξειδικευμένοι σύμβουλοι παρέχουν στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης.
● 19 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών που παρέχουν ασφαλή στέγη και σίτιση σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους.
● Την 24ωρη πανελλαδική γραμμή βοήθειας SOS 15900, που λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο σε 24ωρη βάση και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.
● Στο πλαίσιο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης έχουμε δημιουργήσει ένα εργαλείο εκτίμησης του βαθμού επικινδυνότητας εμφάνισης της ενδοοικογενειακής βίας, μια μελέτη σχετικά με το προφίλ των δραστών ενδοοικογενειακής βίας. Αυτά δεν είναι θεωρητικές προσεγγίσεις. Είναι εργαλεία που οι ψυχολόγοι, το ιατρικό, δικαστικό και αστυνομικό προσωπικό μπορούν να χρησιμοποιούν, για να προειδοποιούν κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια πόσο επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συναναστρέφονται και πώς πρέπει οι ίδιες έγκαιρα να ενεργούν”.