21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Γεμίζει λαμπτήρες led το Παλαιό Φάληρο. Η ενεργειακή απόφαση.

Γεμίζει λαμπτήρες led το Παλαιό Φάληρο. Η ενεργειακή απόφαση.

Γεμίζει λαμπτήρες led το Παλαιό Φάληρο. Η ενεργειακή απόφαση. Η σύμβαση προμήθειας εξοπλισμού εξοπλισμού.

 

Με λαμπτήρες led θα φωτίζεται σύντομα όλο το Παλαιό Φάληρο

 

Η απόλυτη οικονομία στο ρεύμα αναμένεται να επιτευχθεί στο δήμο Παλαιού Φαλήρου. Όλη η πόλη αναμένεται να φωτίζεται με λαμπτήρες led. Κι όλο αυτό το επίτευγμα μετά τη σύμβαση προμήθειας εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης που υπεγράφη την Τετάρτη (9/11), στο Δημαρχείο. Η σχετική σύμβαση αφορά την προμήθεια:

Τι λέει η σύμβαση

Η σύμβαση λοιπόν κάνει λόγο για την προμήθεια:

“3.000 λαμπτήρων φωτισμού οδών και κοινόχρηστων χώρων διαφόρων ισχύων
Λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών κτιρίων και Πολιτιστικών κέντρων του Δήμου
Συστημάτων τηλεδιαχείρισης του οδοφωτισμού σε κύριους δρόμους του Δήμου
Προμήθεια 200 τεμαχίων φωτιστικών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών επέκτασης του δικτύου οδοφωτισμού, έκτασης περίπου 100 νέων σημείων φωτισμού σε τμήματα που υπάρχει χαμηλό επίπεδο φωτισμού. Τα υπόλοιπα 100 φωτιστικά (ποσοστό περίπου 3% επί του συνόλου των φωτιστικών) θα βρίσκονται σε εφεδρεία για την κάλυψη άμεσων αναγκών του Δήμου που θα απαιτήσουν άμεση αντικατάσταση φωτιστικών από συνεργεία του Δήμου, σε περίπτωση βλαβών ή φθορών.
Το ποσοστό μείωσης της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας θα ανέλθει μετά την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα τύπου led σε 61,28%. Εφόσον μάλιστα, εφαρμοστεί η δυνατότητα μείωσης της έντασης (dimming) – καθώς έχει προβλεφθεί αυτή δυνατότητα – μετά από κάποια ώρα (π.χ. κατά 30% μετά τις 12:00μ.μ. μέχρι τις 06:30) τότε θα υπάρξει επιπλέον εξοικονόμηση (της τάξης του 18,3%) οπότε η συνολική ανέρχεται σε 68,4%, που αντιστοιχεί σε 1.515.869 kWh/έτος και σε οικονομικό όφελος 333.491,37€/έτος. Ο χρόνος απόσβεσης είναι περίπου 4 χρόνια.

H ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΔΕΣ ΕΔΩ