21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Λεωφόρος Ποσειδώνος και υπογειοποίηση. Τι θα σημάνει το έργο αυτό για την περιοχή και τον Άγιο Δημήτριο

Λεωφόρος Ποσειδώνος και υπογειοποίηση. Τι θα σημάνει το έργο αυτό για την περιοχή και τον Άγιο Δημήτριο

lewforos-poseidwnos-kai-ypogeiopoiisi-ti-tha-simanei-to-ergo-ayto-gia-tin-periohi-kai-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

Λεωφόρος Ποσειδώνος και υπογειοποίηση. Τι θα σημάνει το έργο αυτό για την περιοχή και τον Άγιο Δημήτριο. Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο.

 

Του

Βασίλη Τριάντη

Λεωφόρος Ποσειδώνος και υπογειοποίηση

 

Οι εργασίες υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων και ειδικά για τον Άγιο Δημήτριο. Κι αυτό γιατί θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών.

Η επίσκεψη του υπουργού

Επίσκεψη στα έργα υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έλαβε ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, για την πρόοδο των εργασιών.

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1,3 χιλιομέτρων, εκ των οποίων έχουν ήδη σκαφθεί τα 2/3 και οι εργασίες βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Lamda.

Το έργο υλοποιείται με την τεχνική του cut and cover, ενώ, όπως γνωρίζουμε, το προσεχές διάστημα θα εκκινήσει το κατασκευαστικό σκέλος. Το υπογειοποιημένο τμήμα θα κατασκευαστεί επιτόπου με «κουτιά οπλισμένου σκυροδέματος» τα οποία στην τελική τους μορφή θα αποδώσουν 3 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, όπως δηλαδή είναι και σήμερα στο υφιστάμενο τμήμα. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο υπόγειο τμήμα θα είναι 70 χλμ/ώρα.

Το υπογειοποιημένο τμήμα θα ξεκινά από την παραλία Αλίμου και θα φθάνει έως το ύψος της μαρίνας του Ελληνικού.

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

lewforos-poseidwnos-kai-ypogeiopoiisi-ti-tha-simanei-to-ergo-ayto-gia-tin-periohi-kai-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr.jpg

Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο

Όπως επίσης, έχει ανακοινώσει η Lamda, όταν ολοκληρωθεί το έργο, δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Ποσειδώνος, μιας και μέσα σε ένα βράδυ ο υφιστάμενος άξονας θα «κουμπώσει» με το νέο υπογειοποιοποιημένο τμήμα του. Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται στα τέλη του 2024.

Σε επίπεδο κυκλοφορίας, τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικά, καθώς οι οδηγοί θα δουν τους χρόνους μετακινήσεων τους μειώνονται σε θεαματικό βαθμό.

Η υπογειοποίηση θα βοηθήσει να καταργηθούν έξι φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, οι οποίοι, κατά τις ώρες αιχμής προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις των οδηγών.

Τέλος, η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος εντάσσεται στα έργα της ανάπλασης του Ελληνικού, τη μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.