19 Μαΐου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » ΚΕΔΕ: Έξτρα δωράκια σε δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Τι ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης στη συνεδρίαση

ΚΕΔΕ: Έξτρα δωράκια σε δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Τι ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης στη συνεδρίαση

ΚΕΔΕ: Έξτρα δωράκια σε δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Τι ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης στη συνεδρίαση. Ποιος θα είναι ο μισθός των δημάρχων.

 

Του

Βασίλη Τριάντη

ΚΕΔΕ: Έξτρα δωράκια σε δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους

Έξτρα δωράκια σε δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Συγκεκριμένα για δημάρχους, προέδρους δημοτικών συμβουλίων και δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ 21 Νοεμβρίου 2022 από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος, πάντως, απέρριψε το αίτημα πρόκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ για αυξήσεις στους μισθούς των δημάρχων. Το συνέδριο, συνεχίζεται την Τρίτη 22 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022.

Τι είπε ο Μιχάλης Βορίδης

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι:

-Καταργείται το αυτόφωρο για τους αιρετούς: ” Το επόμενο χρονικά διάστημα, θα νομοθετήσουμε την ειδική δωσιδικία για την τοπική αυτοδιοίκηση”. Κάτι που σημαίνει ότι οι αιρετοί θα δικάζονται μόνο στο 3μελές Εφετείο Πλημμελημάτων και δεν θα έχουν την διαδικασία του αυτοφώρου”

-Αυξάνεται κατά 30% της αποζημίωσης των αιρετών για τις παραστάσεις στα δημοτικά συμβούλια.

-Καταργούνται οι διατάξεις για τις αποζημιώσεις για τις παραστάσεις στα δημοτικά συμβούλια. Δηλαδή, πλέον, θα λαμβάνουν το 70% της αποζημίωσης μετά την αύξηση του 30%, όπως είπε ο υπουργός, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Αττικής, του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και όσοι έχουν κατοικία λιγότερο από 10 χλμ από την έδρα του δήμου.

-Καταργείται η διάταξη με την οποία αιρετοί έχουν χάσει την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη εξαιτίας του εισοδήματος που έχουν ως αιρετοί (δήμαρχοι αντιδήμαρχοι).

-Οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων που είναι και δημόσιοι υπάλληλοι και μέχρι σήμερα θα έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο αμοιβές, θα μπορούν, πλέον, να λαμβάνουν και τις δύο.

kede-extra-dwrakia-se-dimarhoys-kai-dimotikoys-symvoyloys-ti-anakoinwse-o-makis-voridis-sti-synedriasi-poios-tha-einai-o-misthos-twn-dimarhwn-brahaminewsgr.jpgkede-extra-dwrakia-se-dimarhoys-kai-dimotikoys-symvoyloys-ti-anakoinwse-o-makis-voridis-sti-synedriasi-poios-tha-einai-o-misthos-twn-dimarhwn-brahaminewsgr.jpg1_.jpgkede-extra-dwrakia-se-dimarhoys-kai-dimotikoys-symvoyloys-ti-anakoinwse-o-makis-voridis-sti-synedriasi-poios-tha-einai-o-misthos-twn-dimarhwn-brahaminewsgr-1.jpg1_-1.jpgkede-extra-dwrakia-se-dimarhoys-kai-dimotikoys-symvoyloys-ti-anakoinwse-o-makis-voridis-sti-synedriasi-poios-tha-einai-o-misthos-twn-dimarhwn-brahaminewsgr.jpg4_.jpgkede-extra-dwrakia-se-dimarhoys-kai-dimotikoys-symvoyloys-ti-anakoinwse-o-makis-voridis-sti-synedriasi-poios-tha-einai-o-misthos-twn-dimarhwn-brahaminewsgr.jpg5_.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

 

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η πρόταση – πρόκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ

Πρόταση πρόκληση χαρακτηρίστηκε αυτή που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κι έχει να κάνει με τις απολαβές των δημάρχων. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στον Βόλο, ζήτησε αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Κάθε μέρα υπογράφουμε εκατοντάδες αποφάσεις, ρισκάρουμε, παίρνουμε αποφάσεις ευθύνης για να πάρουμε μισθούς που πολλές φορές είναι πιο κάτω από τους διευθυντές μας, δεν είναι ντροπή ούτε πρόκληση να ζητήσουμε αυξημένες απολαβές αντίστοιχες με της ευθύνες που αναλαμβάνουμε»…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα προκάλεσε δυσφορία και πολλές συζητήσεις, καθώς η αμοιβή των δημάρχων ανέρχεται στο ποσό των 3.420 ευρώ που αμείβεται τον μήνα, την ίδια ώρα που εργαζόμενοι αμείβονται με με κατώτατο μισθό 713 ευρώ μικτά.

Αντιπροσωπεία του Αγίου Δημητρίου

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου έδωσε το παρών στη συνεδρίαση. Παρούσα η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, οι αντιδήμαρχοι Ελένη Καντζέλη, Βασίλης Κουτσοβασίλης. Και στελέχη της ευρύτερης αντιπολίτευσης.

  • Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου στο facebook και του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μαλαθούνη.