14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL»: Εγκαίνια του μητροπολιτικού πεζοπορικού μονοπατιού. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση

«ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL»: Εγκαίνια του μητροπολιτικού πεζοπορικού μονοπατιού. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση

ymittos-trail-egainia-toy-mitropolitikoy-pezoporikoy-monopatioy-me-eyrwpaiki-pistopoiisi-brahaminewsgr.png2_.png.png.png

«ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL»: Εγκαίνια του μητροπολιτικού πεζοπορικού μονοπατιού. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση. Εντάσσεται στον περιπατητικό τουρισμό.

 

Του

Βασίλη Τριάντη

«ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL»: Εγκαίνια του μητροπολιτικού πεζοπορικού μονοπατιού

 

Η Καισαρινή εντάσσεται και επίσημα στον περιπατητικό τουρισμό. Και με ευρωπαϊκή μάλιστα πιστοποίηση. Ήδη, λειτουργεί και επίσημα από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και επίσημα, καθώς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια πλησίον της Ιεράς Μονής Καισαριανής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας και ο επίσης χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοίας, Παύλος Καγιακλής.

Στην εκδήλωση μάλιστα, για τη σπουδαιότητα του θέματος, αναφέρθηκαν με ομιλία τους ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και ο δημάρχου Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος.

Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) & δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. Οδήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Τουρισμού, Οικολογίας και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καισαριανής, Πρόεδρος της ΠΟΥ και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, Μάνος Κιτσέλλης. Ο οποίος μάλιστα με την ομάδα της ΠΟΥ αποτελούν τους εμπνευστές του σχεδιασμού των μονοπατιών.

ymittos-trail-egainia-toy-mitropolitikoy-pezoporikoy-monopatioy-me-eyrwpaiki-pistopoiisi-brahaminewsgr.png

Τι είναι το «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL»

Ας δούμε παρακάτω τί είναι το «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» του οποίου το πρώτο τμήμα του δικτύου μονοπατιών «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» παραδίδεται στους επισκέπτες του Υμηττού: «Καισαριανή Trail»
Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), ο Δήμος Καισαριανής και η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (ΠΟΥ) σας προσκαλούν στην επίσημη έναρξη του Μητροπολιτικού πεζοπορικού μονοπατιού «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» εγκαινιάζοντας τα πρώτα 15 χιλιόμετρα με την ονομασία «ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ TRAIL» στην καρδιά του δάσους της Καισαριανής.
Το «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στο χώρο του πεζοπορικού κινήματος, καθώς στόχος του ΣΠΑΥ και των 11 Δήμων γύρω από τον Υμηττό είναι να πιστοποιηθούν 110 χιλιόμετρα μονοπατιών που θα ενώσουν όλους τους Δήμους περιμετρικά του Υμηττού, θα αναδείξουν τον φυσικό του πλούτο και τα πολιτιστικά του μνημεία, και θα προωθηθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η ορεινή πεζοπορία, η ποδηλασία και ο επιστημονικός τουρισμός για τη μελέτη της χλωρίδας και της πανίδας.
Το πρώτο τμήμα που παραδίδεται στους λάτρεις του Υμηττού έχει συνολικό μήκος 15 χιλιομέτρων, με συνολικό εκτιμώμενο χρόνο 4,5 ώρες και με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον σταθμό της λεωφορειακής γραμμής 224 στο κοιμητήριο Καισαριανής.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΑΦΝΗ – ΥΜΗΤΤΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

 

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

ymittos-trail-egainia-toy-mitropolitikoy-pezoporikoy-monopatioy-me-eyrwpaiki-pistopoiisi-brahaminewsgr.png1_.png.pngymittos-trail-egainia-toy-mitropolitikoy-pezoporikoy-monopatioy-me-eyrwpaiki-pistopoiisi-brahaminewsgr.png3_.png.png.png.png

Ποια είναι η διαδρομή

Η διαδρομή που οραματίστηκε η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού και υλοποιεί με την συνεργασία του ΣΠΑΥ και την Φιλοδασική Ένωση Αθηνών αποτελεί τμήμα του ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL για το οποίο έχει υπογραφεί το 2020 σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος, ΣΠΑΥ, Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μαίναλον Κοινσεπ και Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Σχηματίζει ένα πέταλο πάνω από την Καισαριανή με καταπληκτική πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη και τη θάλασσα του Σαρωνικού και φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας, προσελκύοντας όχι μόνο κατοίκους των γύρω περιοχών και της πρωτεύουσας αλλά και επισκέπτες της χώρας μας που θα ήθελαν να γνωρίσουν μια άλλη εντυπωσιακή πλευρά της Αθήνας.

Με υλικό από το ΑΠΕ-ΜΠΕ