21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Γιορτή της πίτας στον Ασύρματο. Εκδήλωση από το σύλλογο Asyrmatospark

Γιορτή της πίτας στον Ασύρματο. Εκδήλωση από το σύλλογο Asyrmatospark

giorti-tis-pitas-ston-asyrmato-ekdilwsi-apo-yo-syllogo-asyrmatospark-brahaminewsgr.jpg

Γιορτή της πίτας στον Ασύρματο. Εκδήλωση από το σύλλογο Asyrmatospark την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022. Πάρτε και την πίτα σας μαζί.

giorti-tis-pitas-ston-asyrmato-ekdilwsi-apo-yo-syllogo-asyrmatospark-brahaminewsgr.jpg

Γιορτή της πίτας στον Ασύρματο

Ραντεβού στον Ασύρματο με όλες και όλους δίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασυρμάτου Asyrmatospark, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 σε μία γιορτή που κέντρο ενδιαφέροντος θα είναι οι παραδοσιακές πίτες. Τα μέλη του συλλόγου καλούν όλο τον κόσμο να πάρει μέρος την εκδήλωση και με τις δικές του πίτες, έτσι ώστε, όπως αναφέρουν, να σμίξει η παράδοση και οι ρίζες όλων μας με το όμορφο και ζεστό περιβάλλον που προσπαθούμε ως σύλλογος να δημιουργήσουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Γιορτή συνάντηση

Γιορτή – συνάντηση χαρακτηρίζει την εκδήλωση ο Πολιτιστικός και Οικολογικός Σύλλογος Ασυρμάτου Asyrmatospark. Και στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

“Η γιορτή – συνάντηση είναι μια πρωτοβουλία του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου Ασυρμάτου Asyrmatospark και καλεί όλους και όλες να συμμετάσχετε με τις δικές σας πίτες ώστε να σμίξει η παράδοση και οι ρίζες όλων μας με το όμορφο και ζεστό περιβάλλον που προσπαθούμε ως σύλλογος να δημιουργήσουμε.
Σας περιμένουμε την Κυριακή 27/11 και ώρα 10:00 π.μ. στο Πάρκο Ασυρμάτου Κτήριο 2
Κρασί δωρεάν, αν θέλετε τσίπουρο να το φέρετε… Θα γίνει της πίτας στον Ασύρματο”.

 

Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης

Μάλιστα, στις λεπτομέρειες της εκδήλωσης, επισημαίνονται τα παρακάτω:

“Γιορτή πίτας (Η πίτες του χωριού μας)
Γύρω από μια πίτα, η Ελλάδα όλη. Και τότε και τώρα. Όπως και τώρα που όταν θέλουμε να δείξουμε την κουζίνα μας θα ξεκινήσουμε οπωσδήποτε από μια πίτα. Ή με αυτή θα φιλέψουμε τον φιλοξενούμενο μας, Αυτή θα βάλουμε πρώτα σε ένα γιορτινό τραπέζι. Και η πίτα είναι για πολλούς, είναι για όλους, ποτέ για έναν.
Χορτόπιτες, πρασόπιτες, τυρόπιτες, κοτόπιτες, κολοκυθόπιτες, κρεατόπιτες, παστουρμαδόπιτες, πλαστό μέχρι και αγγιναρόπιτες, μελιτζανόπιτες, βακαλαόπιτες, τραχανόπιτες, τηγανητές λαχανόπιτες, μανιταρόπιτες έως πιροσκί με φέτα, περέκ , καλτσούνια φτιαγμένες με σφολιάτα, άλλες στριφτές, και άλλες με χυλό.
Έτσι και τώρα οι παραδοσιακές πίτες του χωριού μας θα παρουσιαστούν από τα μέλη του συλλόγου μας στο πάρκο Ασυρμάτου κτήριο2.
Η γιορτή – συνάντηση είναι μια πρωτοβουλία του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου Ασυρμάτου και καλεί όλους και όλες να συμμετάσχετε με τις δικές σας πίτες ώστε να σμίξει η παράδοση και οι ρίζες όλων μας με το όμορφο και ζεστό περιβάλλον που προσπαθούμε ως σύλλογος να δημιουργήσουμε.
Σας περιμένουμε την Κυριακή 27/11 και ώρα 10:00 στο Πάρκο Ασυρμάτου Κτήριο 2
Κρασί δωρεάν, αν θέλετε τσίπουρο να το φέρετε…..
…..Θα γίνει της πίτας στον Ασύρματο”.