25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Μπάντος: “Λέτε ψέματα κυρία Ανδρούτσου για τον Μπαντούνα”. “Είχα ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης” υποστηρίζει η δήμαρχος. Σκηνές Ροκ στο δημοτικό συμβούλιο

Μπάντος: “Λέτε ψέματα κυρία Ανδρούτσου για τον Μπαντούνα”. “Είχα ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης” υποστηρίζει η δήμαρχος. Σκηνές Ροκ στο δημοτικό συμβούλιο

mpantos-lete-psemata-kyria-androytsoy-gia-tonmpantoyna-eiha-enimerwsei-ton-arhigo-tis-axiwmatikis-antipoliteysis-ypostirizei-i-dimarhos-skines-rok-sto-dimotikosymvoylio-brahaminewsgr.jpg

Μπάντος: “Λέτε ψέματα κυρία Ανδρούτσου για τον Μπαντούνα”. “Είχα ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης” υποστηρίζει η δήμαρχος. Σκηνές Ροκ στο δημοτικό συμβούλιο. Όλο το παρασκήνιο.

Ρεπορτάζ

Βασίλης Τριάντης

Μπάντος: “Λέτε ψέματα κυρία Ανδρούτσου για τον Μπαντούνα”. “Είχα ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης” υποστηρίζει η δήμαρχος

 

Σκηνές ροκ διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίου Δημητρίου κατά τη διάρκεια των δύο συνεδριάσεων της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2022 και της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2022.

Μήλον της έριδος, ο Παναγιώτης Μπαντούνας και η τοποθέτησή του από τη Μαρία Ανδρούτσου, στη θέση του νομικού συμβούλου του δήμου.

Η δήμαρχος από την πλευρά της υπεραμύνθηκε της απόφασής της για την μετακίνηση του κου Μπαντούνα , στη θέση του νομικού συμβούλου. Υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν νόμιμα και με τη διαδικασία που προβλέπεται, χωρίς να τοποθετείται με σχέση μόνιμου υπαλλήλου.

Προκάλεσε δε αίσθηση και ξάφνιασε τους δημοτικούς συμβούλους η αποκάλυψη της Μαρίας Ανδρούτσου που έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι πριν από την τοποθέτηση του κου Μπαντούνα στη θέση του νομικού συμβούλου, είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της αντιπολίτευσης,(σ.σ. δηλαδή τον κ. Πρεκετέ) και ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, έδωσε τη συγκατάθεσή του στην υλοποίηση της απόφασης αυτής. Μάλιστα, η κα Ανδρούτσου επεσήμανε πως είναι στη διακριτική ευχέρεια των δημοτικών συμβούλων να τον καλέσουν και να τους ενημερώσει για το θέμα.

Η δυναμική αντίδραση του Γιάννη Μπάντου

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπάντος, αντέδρασε δυναμικά στην τοποθέτηση της δημάρχου και δεν δίστασε να την κατηγορήσει ότι ψεύδεται για το θέμα Μπαντούνα. Ότι δηλαδή η τοποθέτησή του δεν έγινε με τη διαδικασία του μετακλητού αλλά η δήμαρχος τον έχει τοποθετήσει μόνιμο.

Συνεδρίαση Δευτέρας

Ανδρούτσου: Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Δευτέρας, η δήμαρχος, στην τοποθέτησή της, σε συγκεκριμένο απόσπασμα, επεσήμανε:

“Όπως ανέφερε και ο κύριος Παναγόπουλος, η θέση που κενώθηκε είναι του νομικού συμβούλου. Για να προκηρυχθεί μία θέση, πρέπει προηγούμενα να έχει μπει στον ετήσιο προγραμματισμό. Η θέση που μπορούσε να μπει στο ετήσιο προγραμματισμό είναι του νομικού συμβούλου. Και όχι δικηγόρου.

Με την αλλαγή του οργανισμού μας και την αύξηση των θέσεων των δικηγόρων, θα μπορούμε να προκηρύξουμε και θέση δικηγόρου, με τη διαδικασία που ακολουθείται.

Η θέση του δικηγόρου καταλαμβάνεται από τη δικηγόρο του δήμου κυρία Ευθυμία Καδά και κατά συνέπεια, αυτή που κενώθηκε, με τον ίδιο τρόπο θ’ αντικατασταθεί. Όχι μόνο δημοσιοποιήθηκε πέραν όσων προβλέπεται από τη νομοθεσία, εστάλη με αποδεδειγμένο παραστατικό, σε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Έγινε ορθή επανάληψη μετά τον Αύγουστο που αναφέρεται και πήρε και παράταση. Υποβλήθηκαν πάνω από 40 αιτήσεις. Έχουν καταχωρηθεί όλες κι έχουν μελετηθεί όλες, μία προς μία. Και γι αυτό καθυστερήσαμε τόσο. Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, γιατί ο καθένας εξηγεί πως θα κρίνει τα αλλότρια, με αξιολογικά κριτήρια και τη συνολική προσφορά του προσώπου, επελέγη ο κ. Μπαντούνας. Ο νομικός σύμβουλος έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο δήμο αλλά υπάρχει η δυνατότητα στην οποιαδήποτε διοίκηση, ν’ αλλάξει το νομικό σύμβουλο.

Δεν είναι το ίδιο με το δικηγόρο που υπάρχει αντιμισθία. Και μάλιστα θα κάνω και μία υπέρβαση και θα σας πω πως όταν κατέληξα στην απόφαση αυτή που δεν ήταν και εύκολη απόφαση, ούτε και για τον ίδιο τον κύριο Μπαντούνα, να εγκαταλείψει μία σταδιοδρομία στο πόστο του αιρετού, ενημέρωσα τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί έτσι θεώρησα ότι είναι ηθικό και σωστό. Δεν είναι παρών ο ίδιος να μεταφέρει εκείνος, ας κληθεί σε ένα επόμενο συμβούλιο να σας μεταφέρει τι μου είπε και πως τέλος πάντων υπερθεμάτισε γι αυτή την επιλογή. Σε κάθε περίπτωση είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα δημάρχου, όπως ακριβώς, αυτό ανέφερα στην ομιλία μου, όπως ακριβώς και οι επιστημονικοί συνεργάτες. Γίνεται γνωστοποίηση και όχι προκήρυξη. Κι έχει τη δυνατότητα ο/η δήμαρχος να επιλέξει σύμφωνα με τη δική του/της επιλογή”.

 

Συνεδρίαση Τετάρτης

Ανδρούτσου: Η δήμαρχος χαρακτηριστικά, τόνισε: “Έγινε μία άστοχη αναφορά από συνάδερφο για τον κύριο Μπαντούνα που παραιτήθηκε από τη θέση του σαν αιρετός και ανέλαβε νομικός σύμβουλος. Η θέση του νομικού συμβούλου, όπως και των συνεργατών και των επιστημονικών συμβούλων είναι στην αποκλειστική διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε δημάρχου. Και ακολουθεί και τη θητεία του. Άρα, νομίζω ότι είναι τουλάχιστον ανφέρ να γίνονται τέτοιες τοποθετήσεις και κυρίως να υποτιμάται το εθελοντικό έργο του συναδέρφου που δήλωσε ότι θα συνεχίσει να το ασκεί. Χωρίς καμία έκπτωση και χωρίς καμία διαφοροποίηση. Ανεξάρτητα από την όποια εργασιακή του συνέχεια που θα έχει στο δήμο με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου.

 

Η συνεδρίαση της Τετάρτης

 

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χαράμπος Μπέλος, ανέφερε: “Και περνάμε στο τρίτο θέμα. Λήψη απόφασης για την κατάσταση τακτικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και προέδρου και αντιπροέδρου της σχολικής επιτροπής, σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Η δήμαρχος: Μετά την παραίτηση του κυρίου Μπαντούνα, με απόφαση δημάρχου, στο πλαίσιο της νομοθεσίας, τοποθετείται πρόεδρος ο σημερινός αντιπρόεδρος, ο κύριος Πέτρος Τασσόπουλος. Συμπληρώνεται το 15μελές διοικητικό συμβούλιο με τον ορισμό και της κυρίας Άννας Βρεττού από τη μεριά της διοίκησης, ως τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και το δημοτικό συμβούλιο καλείται ν’ αποφασίσει για την κάλυψη της θέσης του αντιπροέδρου, την άσκηση των καθηκόντων του αντιπροέδρου από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας, κύριο Θέμη Παπαδόπουλο”.

Μαλαθούνης: “Η τοποθέτησή μου αφορά στο θέμα 16, 17 και 18. Αγορά το ίδιο πρόσωπο και κατά την ταπεινή μου άποψη, βρήκατε τρόπο, νόμιμο, να τον βάλετε από το παράθυρο και τον διορίσετε μόνιμο υπάλληλο του δήμου. Για μένα είναι ηθικό κολάσιμο. Από κει και πέρα, όπως λέει μια λαϊκή παροιμία στο χωριό μου, κύλησε το λαδικό κι έπεσε μες στο μαγερειό. Κι όπως έλεγε ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος, έλεγε μία φράση: “Και ο Θεός βοηθός…”. Είμαι κατά και στα τρία”.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Μπάντος: “Θα συμφωνήσω με τον κύριο Μαλαθούνη. Παρόλο που έχετε τηρήσει τη νόμιμη διαδικασία, σχετικά με τη θέση του νομικού συμβούλου, εδώ βλέπουμε ότι κρύβεται μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Στις 22/8,/2022 ενώ έλειπε ο περισσότερος κόσμος για τις καλοκαιρινές του διακοπές και τα δικαστήρια ήταν κλειστά, δημιουργήσατε προκήρυξη για την πλήρωση θέσης μόνιμου νομικού συμβούλου, αντί δικηγόρου. Ο δήμος Αγίου Δημητρίου χρειάζεται δικηγόρο και όχι νομικό σύμβουλο, καθώς η νομική υπηρεσία του δήμου, μετά από τη συνταξιοδότηση του κυρίου που ήταν στη θέση αυτή.

Σας παραθέτω σε άλλους δήμους, όπως είναι της Φιλαδέλφειας, δήμο Αθηναίων, της Αργυρούπολης – Ελληνικού, που δημιούργησαν προκήρυξη για δικηγόρο και όχι νομικό σύμβουλο, όσο χρονικό διάστημα κι αν χρειάστηκε. Αυτό είναι το νόμιμο και το ηθικό. Ο νομικός κόσμος του Αγίου Δημητρίου γελάει μ’ αυτή την φωτογραφική προκήρυξη. Κι αν θέλετε νομικό σύμβουλο, είναι δικαίωμά σας. Αλλά ας τον είχατε ως μετακλητό. Ο κύριος Μπαντούνας είναι ένα προβεβλημένο πρόσωπο της διοίκησής σας. Άρα αναρωτιόμαστε. Τι πολιτικό γραμμάτιο θα ξεχρεώσετε; Ο δήμος χρειάζεται δικηγόρο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου και όχι των εκλεκτών σας.

Και σας θέτω τα εξής ερωτήματα: Προθεσμία υποβολής αίτησης ήταν δέκα ημερών από τη δημοσίευση της γνωστοποίησης στον Τύπο; Πότε και που γνωστοποιήθηκε;

Είχαν πράγματι αληθινό χρόνο οι υποψήφιοι δικηγόροι να υποβάλουν αίτηση; Σε αντίθεση και πλήρη αντιστοιχία με προκηρύξεις άλλων φορέων του δημοσίου στα προαπαιτούμενα για την πλήρωση της θέσης δεν απαιτείται δικαστηριακή εμπειρία. Η δικαστική εμπειρία είναι ταυτόσημη με τα έτη που ο δικηγόρος εξασκεί το επάγγελμα.

Τα πρώτα πέντε έτη έχει δικαίωμα να παραστεί μόνο στα Πρωτοδικεία, κατόπιν και στα Εφετεία. Με τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων μπορεί να παραστεί στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ποιότητα της νομικής συμβουλής, προέρχεται μέσα από τη δικαστηριακή εμπειρία. Καμία νομική συμβουλή δεν έχει το απαιτούμενο βάρος αν δεν μπορεί να σταθεί στα δικαστήρια.

Ποια είναι η δικαστηριακή εμπειρία του επιλεγμένου νομικού συμβούλου; Πόσα χρόνια ασκεί το επάγγελμα;

Καμία απολύτως απαίτηση ως νομικός σύμβουλος να διαθέτει κάποια τυπικά προσόντα, ως προηγούμενη εμπειρία σε αντίστοιχη θέση ως νομικός σύμβουλος ή μεταπτυχιακό.

Τελικά πόσες αιτήσεις κατατέθηκαν και με ποιο κριτήριο επιλέχτηκε ο κύριος Μπαντούνας; Οι απορριφθέντες ποια κριτήρια δεν πληρούσαν;

Χθες κυρία δήμαρχε στην τοποθέτησή σας γι αυτό το θέμα είπατε ψέματα. Ότι η θητεία του τελειώνει όπως οι επιστημονικοί συνεργάτες. Δεν κάνετε προκήρυξη ειδικού συνεργάτη όπως είναι η δήμαρχος Νέα Ιωνίας που μπορώ να σας την παραθέσω.

Κάνατε προκήρυξη αορίστου χρόνου και σας προκαλώ να φέρετε τη σύμβαση του κυρίου Μπαντούνα που έχει βγει ήδη και δημοσιευτεί το ΦΕΚ και να σταματήστε να λέτε ψέματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Και για να σας προλάβω μπορείτε ν’ ακούσετε το απόσπασμά σας στο 1:59 που είπατε χθες”.

Ταμπακόπουλος: Δυστυχώς η πρόσληψη του κυρίου Μπαντούνα είναι μία προοδευτική πολιτική που τάχα ευαγγελίζεστε. Κρίμα. Όχι δεν είναι έτσι. Μία απαρχαιωμένη πολιτική του ρεσφετιού. Δυστυχώς γελάει ο κόσμος με αυτή την φωτογραφική πρόσληψη. Κρίμα…”.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο από τα δημοτικά συμβούλια: