30 Νοεμβρίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Το ελληνικό αυτοκίνητο Keraboss Super K. Πήρε άδεια κι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους

Το ελληνικό αυτοκίνητο Keraboss Super K. Πήρε άδεια κι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους

to-elliniko-aytokinito-keraboss-super-k-pire-adeia-ki-etoimazetai-na-kykloforisei-stoys-dromoys-brahaminewsgr.jpg

Το ελληνικό αυτοκίνητο Keraboss Super K. Πήρε άδεια κι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

 

Το ελληνικό αυτοκίνητο Keraboss Super K

 

Το ελληνικό αυτοκίνητο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Πρόκειται για το Keraboss Super K, όπως είναι το όνομά του που πήρε άδεια κυκλοφορίας και βγαίνει στην κυκλοφορία.

Η αλήθεια είναι ότι πέρασαν πολλά χρόνια προσπαθειών για να κατασκευαστεί ελληνικό αυτοκίνητο και μάλιστα έχει ήδη όλες τις πιστοποιήσεις για να κυκλοφορεί ελεύθερο στους ελληνικούς δρόμους.
Το Super K της Keraboss πήρε έγκριση τύπου και διανοίγει το τοπίο για την ανάδειξη παρόμοιων προσπαθειών και την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ AUTO MOTO ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

to-elliniko-aytokinito-keraboss-super-k-pire-adeia-ki-etoimazetai-na-kykloforisei-stoys-dromoys-brahaminewsgr.jpg2_.webp

Η κατασκευή του

Πως είναι όμως κατασκευασμένο το συγκεκριμένο όχημα; Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, με εκτός δρόμου σχεδίαση το μήκος του αμαξώματος είναι στα 3,37 μέτρα, ενώ υπάρχουν εκδόσεις με δύο ή τέσσερις θέσεις. Τα Super K είναι χειροποίητα, το αμάξωμα τους είναι πολυεστερικό, το σασί γαλβανιζέ και για την δημιουργία τους, η εταιρεία συνεργάζεται με πολλές ελληνικές βιοτεχνίες (αντίστοιχα μικρούς κατασκευαστές).

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας κινητήρας 1.000 κ.εκ. με ισχύ 72 ίππων. Όπως το αναφέρει και η νομοθεσία του ΜΟΙΚ. Ο κατασκευαστικός του τρόπος και τα υλικά του, το καθιστούν κατάλληλο όχημα για τα νησιά και τους επαγγελματίες των rent a car. Τα υλικά κατασκευής, όπως π.χ το πολυεστερικό αμάξωμα, το γαλβανιζέ σασί, μένουν σχεδόν αλώβητα από το αλάτι της θάλασσας και ζουν σχεδόν για πάντα, με μια μικρή συντήρηση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2008 η Keraboss ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την κατασκευή, των πλήρως λειτουργικών πρωτοτύπων οχημάτων. Το 2014 εκδόθηκε το ΦΕΚ του Υπουργείου Μεταφορών για την κατασκευή του.

Ταυτόχρονα υπήρξε αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών, για κατάλληλη νομοθετική/ φορολογική ρύθμιση για τα οχήματα τύπου μικρής σειράς παραγωγής Μ.Ο.Ι.Κ (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής). Την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας από το Υπουργείο Μεταφορών ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε τις πινακίδες το 2022.