13 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Έρχεται καταιγίδα αυξημένων δημοτικών τελών. Για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Έρχεται καταιγίδα αυξημένων δημοτικών τελών. Για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

erhetai-kataigida-ayximenwn-dimotikwn-telwn-gia-hiliades-idioktites-akinitwn-brahaminewsgr.jpg

Έρχεται καταιγίδα αυξημένων δημοτικών τελών. Για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Έρχεται καταιγίδα αυξημένων δημοτικών τελών. Για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Τι αφορούν.

 

Έρχεται καταιγίδα αυξημένων δημοτικών τελών

 

Ετοιμαστείτε. Έρχονται αυξημένα δημοτικά τέλη. Πρόκειται για καταιγίδα αυξημένων τελών και αφορά υπέρογκα αναδρομικά δημοτικά τέλη και πρόστιμα. Το θέμα όμως είναι, τι αφορούν αυτά τα αναδρομικά.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία καταιγίδα που θ’ αγγίξει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Αυτοί που κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα δημοτικά τέλη και πρόστιμα μέχρι και 14 ετών, είναι πολλοί ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης

Ειδικότερα όσοι δεν έχουν δηλώσει στους δήμους τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των ακινήτων, τους περιμένει κρυφό χαράτσι από χρεώσεις για δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα τα ακίνητά τους δεν χρησιμοποιούνταν, ήταν δηλαδή κενά και δεν ρευματοδοτούνταν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στην παγίδα των αναδρομικών δημοτικών τελών πέφτουν πολλοί ιδιοκτήτες κι αυτό λόγω άγνοιας του νόμου. Και πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Και δεν πρόκειται για οφειλές στη ΔΕΗ ή σε κάποιον άλλο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας αλλά επειδή δην τα χρησιμοποιούσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τρέχουν τα δημοτικά τέλη

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που κόβουν το ρεύμα σε κάποιο ακίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν ή εκμίσθωναν αλλά στη συνέχεια έμεινε κενό θεωρούν ότι αφού δεν εκδίδεται λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος δεν υπάρχουν τα δημοτικά τέλη.

Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Απεναντίας μάλιστα. Η αλήθεια είναι ότι τα δημοτικά τέλη τρέχουν και για να σταματήσουν οι χρεώσεις θα πρέπει να καταθέσουν στον δήμο στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο δήλωση για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου μαζί με τη σχετική βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Αν δεν συμβεί αυτό, οι δήμοι συνεχίζουν να χρεώνουν ποσά για δημοτικά τέλη και ΤΑΠ στους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο για όσους έχουν στην κατοχή τους κενά επαγγελματικά ακίνητα. Κι αυτό γιατί τα δημοτικά τέλη είναι περίπου πενταπλάσια σε σχέση με τις κατοικίες, ενώ τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην περίπτωση μη πληρωμής δημοτικών τελών είναι διπλάσια.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ