29 Μαρτίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Απαιτούν Ασύρματο δια βίου. Επαναδιαπραγμάτευση ζητάει ο Μαμαλάκης

Απαιτούν Ασύρματο δια βίου. Επαναδιαπραγμάτευση ζητάει ο Μαμαλάκης

Απαιτούν Ασύρματο δια βίου. Επαναδιαπραγμάτευση ζητάει ο Μαμαλάκης. Όλο το ρεπορτάζ από την έκτακτη ΓΣ του Συλλόγου ΠΕΟ Ασυρμάτου.

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τριάντης

Απαιτούν Ασύρματο δια βίου

 

Το θέμα της διεκδίκησης της παραχώρησης της ιδιοκτησίας του Ασυρμάτου στο δήμο και στο λαό του για πάντα, όλο και φουντώνει…!

Και πρόκειται για δυναμική κινητοποίηση τόσο από το δήμο Αγίου Δημητρίου, διοίκηση, αρχηγούς παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους, σύλλογο ΠΕΟ Ασυρμάτου, όσο και από τους πολίτες του εν λόγω δήμου.

Την Κυριακή λοιπόν το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου 2022 ο Σύλλογος ΠΕΟ Ασυρμάτου, συγκάλεσε στο κτήριο 1 του Ασυρμάτου, έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία προσκλήθηκαν πολίτες και φορείς του δήμου Αγίου Δημητρίου, για ενημέρωση – συζήτηση για τις εξελίξεις στο Πάρκο Ασυρμάτου και φυσικά για το θέμα του Πέτρινου, την παραχώρηση του οποίου ζήτησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ήταν όλοι εκεί και εξέφρασαν τις απόψεις τους. Από τη δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, η οποία προσήλθε στη συνέλευση με έγγραφα, θέλοντας μ’ αυτά να διαφωτίσει σχετικά με τα δρώμενα, οι αρχηγοί των πολιτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη του Συλλόγου και πολίτες. Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν και μίλησαν για το θέμα ο αρχηγός της Νέας Πνοής Προοπτικής, Χρήστος Πρεκετές, ο αρχηγός της παράταξης, Δύναμη Αλλαγής, Παναγιώτης Λασκαρίδης, ο αρχηγός της παράταξης, Αγαπάμε την πόλημας τον Άγιο Δημήτριο, Γιώργος Παπατριανταφύλλου, εκπρόσωπος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Ευγενία Σκιαδιώτη. Και ο πρόεδρος της παράταξης ΜΕΛΛΟΝ, Στέλιος Μαμαλάκης.

Επίσης, τα μέλη του Συλλόγου ΠΕΟ Ασυρμάτου, ο πρόεδρος Τάκης Λιόντος, ο γενικός γραμματέας Χαράλαμπος Τζιμινίδης, ο ειδικός γραμματέας Νίκος Μπαμπάνας, οι οποίοι και μίλησαν.

apaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg
Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζοντας για την διαπαραταξιακή

apaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

apaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg2_.jpg
Οι αποφάσεις

apaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg3_.jpgapaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg4_.jpgapaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg5_.jpg

Το μήνυμα και οι απαιτήσεις

 

Το μήνυμα που κυριάρχησε από τη συγκέντρωση αυτή, είναι ν’ αποσαφηνιστούν σε τελική μορφή οι απαιτήσεις της ΥΠΑ, από το αίτημα παραχώρησης του Πέτρινου. Κι αυτό αναμένεται να προκύψει από τη συνάντηση με το διοικητή της ΥΠΑ, Γεώργιο Δριτσάκο, ενδεχομένως στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου, με όλους παρόντες.

Σχετικά με τη συνάντηση αυτή, η οποία, όπως ανέφερε η δήμαρχος, αναμένεται να διεξαχθεί εντός των προσεχών ημερών, θα τεθεί το θέμα επί τάπητος και θα παρθούν ενδεχομένως και οι τελικές αποφάσεις. Φυσικά, στο ραντεβού αυτό, το παρών αναμένεται να δώσουν στελέχη του Συλλόγου Ασυρμάτου, όπως και η διαπαραταξιακή επιτροπή. Μία επιτροπή η οποία ορίστηκε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου, όπως αποφασίστηκε, με αυτή αιχμή του δόρατος όλοι μαζί να διαχειριστούν το θέμα και να πιέσουν έτσι ώστε το Πέτρινο.

Πιο συγκεκριμένα, να περιέλθει το Πέτρινο στο δήμο ώστε να ενταχθεί άμεσα στο συνολικό σχεδιασμό του δήμου για την ανάπλαση του πάρκου του Ασυρμάτου.

Ιδιαίτερα δυναμική η πρόταση του Στέλιου Μαμαλάκη, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας σχετικά με την παραχώρηση του χώρου του Ασυρμάτου, με την ευρύτερη έννοια, συμπεριλαμβανομένου και του Πέτρινου, για πάντα στο δήμο Αγίου Δημητρίου και στους πολίτες του.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της παράταξης ΜΕΛΛΟΝ, έθεσε επιτακτικά τη διεκδίκηση τη δικαίωσης της περιοχής με τη δια βίου παραχώρηση του χώρου στο δήμο Αγίου Δημητρίου κι έφερε έναν προβληματισμό.

“Θα δηλώσω στο συμβούλιό σας ότι η επίκληση του θέματος του πέτρινου αυτή τη στιγμή είναι για να προκύψει το μεγαλύτερο, το κυρίαρχο πρόβλημα το οποίο δεν άλλο από τους επαχθείς όρους που υπογράφηκαν με τη σύμβαση του 2017. Μια παραχώρηση το 2017 την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα, παραχωρεί στο δήμο της Γλυφάδας στην Τερψιθέα, έναν χώρο όπου σήμερα λειτουργεί ένα σύγχρονο δημοτικό κοιμητήριο. Και αναρωτιέμαι. Πως είναι δυνατόν την ίδια στιγμή να παραχωρεί η κυβέρνηση ένα χώρο που δεν είναι φίλα προσκείμενος. Όλοι γνωρίζουμε το ιδεολογικό υπόβαθρο του κυρίου Παπανικολάου. Και την ίδια στιγμή να παραχωρεί ένα χώρο εδώ με την υποχρέωση σε 25 χρόνια να μπορεί ν’ ανακληθεί αυτή η παραχώρηση…”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους βουλευτές οι οποίοι κλήθηκαν στη συνέλευση, το παρών έδωσε ο Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος όμως δεν απάντησε στην ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, Βαγγέλη Μαλαθούνη: “Γιατί κύριε υπουργέ δεν παραχωρήσατε τον Ασύρματο για πάντα στο δήμο Αγίου Δημητρίου και τον δώσατε για τριάντα τρία χρόνια…;”.

apaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg7_.jpg

apaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg8_.jpg
Τα σχέδια και τα έγγραφα που προσκόμισε η Μαρία Ανδρούτσου

apaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg9_.jpgapaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg10.jpgapaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg11.jpgapaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg12.jpgapaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg13.jpgapaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg14.jpgapaitoyn-asyrmato-dia-vioy-epanadiapragmateysi-zitaei-o-mamalakis-brahaminewsgr.jpg16.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ”

Οι απαντήσεις της δημάρχου

 

Η δήμαρχος από την πλευρά της, έδωσε απαντήσεις και μέσω των εγγράφων τα οποία είχε προσκομίσει μαζί της αλλά και των τοπογραφικών του χώρου και τα οποία έθεσε στη διάθεση της διοίκησης.

Αυτό το οποίο περιμένουν πλέον στο Σύλλογο, όπως τόνιζαν στελέχη του, είναι το πότε η κα Ανδρούτσου θα τους προσκομίσει και τα έγγραφα της αλληλογραφίας που είχε με τους αρμόδιους φορείς της ΥΠΑ και συγκεκριμένα με το διοικητή Γιώργο Δριτσάκο αλλά και αυτά που αναφέρονται στις προηγούμενες παραχωρήσεις των εκτάσεων.

Αυτό το οποίο επεσήμανε χαρακτηριστικά η δήμαρχος είναι πως έχει ζητήσει συνάντηση με τον κο Δριτσάκο στο γραφείο της για να θέσουν σε τελική μορφή τη συζήτηση γύρω από την παραχώρηση του Πέτρινου. Κάτι το οποίο, όπως ανέφερε, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών. Σε αναμονή των εξελίξεων…

Με φωτογραφίες και από το Asyrmatospark στο facebook.