14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Τρέξιμο ή τζόκινγκ. Του μπραχαμιώτη πρώην καθηγητή διαιτησίας Παναγιώτη Χρονόπουλου

Τρέξιμο ή τζόκινγκ. Του μπραχαμιώτη πρώην καθηγητή διαιτησίας Παναγιώτη Χρονόπουλου

telika-yparhei-gipedo-podosfairoy-i-den-yparhei-arthro-toy-brahamiwti-kathigiti-diaitisias-podosfairoy-panagiwti-hronopoyloy-brahaminewsgr1-2-1.png

Τρέξιμο ή τζόκινγκ; Του μπραχαμιώτη πρώην καθηγητή διαιτησίας Παναγιώτη Χρονόπουλου. Ποιες είναι οι διαφορές τους.

Τρέξιμο ή τζόκινγκ

Είναι δυο αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες μοιάζουν να είναι ίδιες αλλά στην πραγματικότητα έχουν διαφορές ως προς τα οφέλη που κερδίζουμε. Τόσο στο σώμα, όσο και στην υγεία.

Η διαφορά σε αυτές τις δυο δραστηριότητες είναι ότι στο τζόκινγκ δεν σηκώνεις πολύ ψηλά τα γόνατα και δεν πηγαίνεις τα χέρια μπρος-πίσω-πάρα πολύ γιατί η ταχύτητα είναι πιο μικρή και δεν δημιουργείται πολλή κίνηση.

Στο τζόκινγκ έχεις χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για αυτό και μπορείς να κάνεις τζόκινγκ για περισσότερη ώρα από όση όταν τρέχεις.

Τώρα, όσον αφορά στα οφέλη από αυτές τις δραστηριότητες, μια έρευνα του πανεπιστημίου της ιατρικής σχολής του Στάνφορντ λέει ότι ωφελεί στη μακροζωία και περιορίζει τη διαδικασία της γήρανσης.

Επίσης συνεισφέρει στην καρδιαγγειακή υγεία και προλαμβάνει την παχυσαρκία.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο επισημαίνει ότι το τζόκινγκ μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ανάπτυξης διάφορων μορφών καρκίνου με μόνο 30 λεπτά άσκησης την ημέρα.

Έχουμε και τα οφέλη του σώματος που συνεισφέρει σε πιο δυνατά κόκκαλα και συνδέσμους, ενδυνάμωση των μυών και φυσικά συμβάλει στην απώλεια βάρους.

Ας αφήσουμε τους καναπέδες και τα κρεβάτια ξεκινώντας σιγά-σιγά το τζόκινγκ εάν θέλουμε να έχουμε μια καλύτερη φυσική και ψυχική κατάσταση που θα μας βοηθήσει σε μια καλύτερη καθημερινή ζωή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΨΗ-ΓΝΩΜΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ SPORT ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”