13 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » “Tο Πέτρινο πρέπει να διεκδικηθεί μέχρι τέλους”. Το δελτίο Τύπου του συλλόγου ΠΕΟ Ασυρμάτου

“Tο Πέτρινο πρέπει να διεκδικηθεί μέχρι τέλους”. Το δελτίο Τύπου του συλλόγου ΠΕΟ Ασυρμάτου

to-petrino-prepei-na-diekdikithei-mehri-teloys-to-deltio-typoy-toy-syllogoy-peo-asyrmatoy-brahaminewsgr.jpg9_.jpg

“Tο Πέτρινο πρέπει να διεκδικηθεί μέχρι τέλους”. Το δελτίο Τύπου του συλλόγου ΠΕΟ Ασυρμάτου. Οι επόμενες κινήσεις.

 

“Tο Πέτρινο πρέπει να διεκδικηθεί μέχρι τέλους”

Με το σύνθημα “Tο Πέτρινο πρέπει να διεκδικηθεί μέχρι τέλους”, ο Σύλλογος ΠΕΟ Ασυρμάτου, εξέδωσε δελτίο Τύπου, μέσω του οποίου γνωστοποίησε τα δρώμενα στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυρταική 11 Δεκεμβρίου 2022 στον Ασύρματο.

Χαρακτηριστικά, επισημαίνεται:

“Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα της πρώτης ανοιχτής έκτακτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου ΠΕΟ Ασυρμάτου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, είχε μεγάλη επιτυχία.
Σκοπός της πρώτης αυτής συνέλευσης με συντονιστή τον Ειδικό Γ. Γραμματέας Νίκος Μπαμπάνας , ήταν τόσο η γνωριμία και η ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου που έχουν γίνει αλλά και αυτές που προγραμματίζουμε στην τοπική κοινωνία, όσο και το θέμα του Πέτρινου κτιρίου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.
Ο Γ. Γραμματέας Χαράλαμπος Τζιμινίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιστορία της ίδρυσης του συλλόγου αλλά και στις δράσεις και παρεμβάσεις που έχει κάνει ο σύλλογος, σε αυτούς τους λίγους μήνες της λειτουργίας του, καθώς και στις μελλοντικές που σχεδιάζει.
Ο Πρόεδρος Τάκης Λιόντος έκανε εισήγηση με μια ιστορική διαδρομή για το Πάρκο του Ασυρμάτου και το θέμα που προέκυψε από τις παράλογες απαιτήσεις της ΥΠΑ για τα επιπλέον 5,8 στρέμματα.
Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος κα Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Αττικής, δημοτικοί σύμβουλοι απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις, καθώς και οι κάτοικοι του Ασυρμάτου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο βουλευτής του Σύριζα κος Γ. Μπαλάφας.

Η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου απάντησε σε ερωτήσεις που αναφέρονταν σε σημεία που δεν είναι ευρύτερα γνωστά, τεκμηριώνοντας τις απαντήσεις της με χάρτες και επιστολές των παρελθόντων ετών.
Ακούστηκαν όλες οι απόψεις μέχρι και πιο ακραίες όπως το ότι έπρεπε να είχε δεχθεί ο Δήμος την πρόταση να υπάρχει στρατόπεδο με όφελος τη δίχως κόστος διαμόρφωσή του. Άποψη που σαφώς δεν λαμβάνει υπόψιν της ότι το σημερινό σχέδιο ανάπλασης του Πάρκου Ασυρμάτου χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Συμπερασματικά ωστόσο, το σύνολο των ομιλητών και πολιτών κατέληξαν ότι το Πέτρινο πρέπει να διεκδικηθεί μέχρι τέλους ώστε να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου μας.
Οι δράσεις του συλλόγου ΠΕΟ Ασυρμάτου δε σταματούν εδώ. Με τη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας θα συνεχίσουμε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και θα τις εμπλουτίσουμε με ακόμα περισσότερες.
Ο Σύλλογος του Ασυρμάτου στοχεύει στην αναβάθμιση του πάρκου του Ασυρμάτου ως ελεύθερου κοινόχρηστου δημόσιου χώρου.
Θέλουμε να ζωντανέψουμε τη γειτονιά με τρόπο που να σέβεται τον περιβάλλον.
Να συν-διαμορφώσουμε, όλοι και όλες μαζί, μια Βιώσιμη Πόλη, μια Πόλη που να διασφαλίζει το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής και την ασφαλή μετακίνηση όλων, χωρίς να παράγει ούτε να αναπαράγει αποκλεισμούς και ανισότητες”.

to-petrino-prepei-na-diekdikithei-mehri-teloys-to-deltio-typoy-toy-syllogoy-peo-asyrmatoy-brahaminewsgr.jpgto-petrino-prepei-na-diekdikithei-mehri-teloys-to-deltio-typoy-toy-syllogoy-peo-asyrmatoy-brahaminewsgr.jpg4_.jpg

to-petrino-prepei-na-diekdikithei-mehri-teloys-to-deltio-typoy-toy-syllogoy-peo-asyrmatoy-brahaminewsgr.jpg1_-scaled.jpg
“Tο Πέτρινο πρέπει να διεκδικηθεί μέχρι τέλους”. Το δελτίο Τύπου του συλλόγου ΠΕΟ Ασυρμάτου

to-petrino-prepei-na-diekdikithei-mehri-teloys-to-deltio-typoy-toy-syllogoy-peo-asyrmatoy-brahaminewsgr.jpg8_-scaled.jpgto-petrino-prepei-na-diekdikithei-mehri-teloys-to-deltio-typoy-toy-syllogoy-peo-asyrmatoy-brahaminewsgr.jpg3_.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

 

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”