25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Λέκκας: Αντισεισμική θωράκιση του Αγίου Δημητρίου. Η πρωτοβουλία της παράταξης Αγαπάμε την πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο

Λέκκας: Αντισεισμική θωράκιση του Αγίου Δημητρίου. Η πρωτοβουλία της παράταξης Αγαπάμε την πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο

lekkas-antiseismiki-thwrakisi-toy-agioy-dimitrioy-i-prwtovoylia-tis-parataxis-agapame-tin-poli-mas-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr30.jpg

Λέκκας: Αντισεισμική θωράκιση του Αγίου Δημητρίου. Η πρωτοβουλία της παράταξης Αγαπάμε την πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο. Απόψεις και προτάσεις.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τριάντης

Λέκκας: Αντισεισμική θωράκιση του Αγίου Δημητρίου

Η αντισεισμική θωράκιση του Αγίου Δημητρίου, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα του Φιλοπρόοδου ομίλου Υμηττού. Ομιλητής ήταν ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργάνωσε κι επιμελήθηκε η παράταξη Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο, με προσωπική επιμέλεια του προέδρου της, Γιώργου Παπατριανταφύλου.

Ο καθηγητής κ. Λέκκας αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των σεισμών και εξέφρασε τις απόψεις αλλά και τις προτάσεις του για την προστασία της πόλης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”

Η ανακοίνωση της παράταξης

Στην ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνονται τα παρακάτω:

Μία ακόμα μεγαλειώδη εκδήλωση πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου με ομιλητή τον Πρὀεδρο του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), Δρ. Ευθύμιο Λέκκα.
Ο Δρ Ευθύμιος Λέκκας παρουσίασε την επικινδυνότητα που υπάρχει σε μία πόλη όταν αυτή δεν έχει προετοιμαστεί για τις φυσικές καταστροφές και τις περιπτώσεις του σεισμού, ενώ πρόβαλε video από τραγικές στιγμές σε άλλες χώρες όπου σεισμοί έπληξαν σχολικές μονάδες και έχασαν τη ζωή τους μαθητές από τις καταρρεύσεις των σχολικών κτιρίων και πως αυτές οι περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν η προετοιμασία και οι έλεγχοι είχαν πραγματοποιηθεί όπως έπρεπε.
Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου παρουσίασε όλους τους άξονες και τις ρεαλιστικές προτάσεις του ιδίου και της ομάδας του για την αντισεισμική θωράκιση της πόλης του Αγίου Δημητρίου.

lekkas-antiseismiki-thwrakisi-toy-agioy-dimitrioy-i-prwtovoylia-tis-parataxis-agapame-tin-poli-mas-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr2.jpglekkas-antiseismiki-thwrakisi-toy-agioy-dimitrioy-i-prwtovoylia-tis-parataxis-agapame-tin-poli-mas-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr6.jpglekkas-antiseismiki-thwrakisi-toy-agioy-dimitrioy-i-prwtovoylia-tis-parataxis-agapame-tin-poli-mas-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr19.jpglekkas-antiseismiki-thwrakisi-toy-agioy-dimitrioy-i-prwtovoylia-tis-parataxis-agapame-tin-poli-mas-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr13.jpglekkas-antiseismiki-thwrakisi-toy-agioy-dimitrioy-i-prwtovoylia-tis-parataxis-agapame-tin-poli-mas-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr14-1.jpglekkas-antiseismiki-thwrakisi-toy-agioy-dimitrioy-i-prwtovoylia-tis-parataxis-agapame-tin-poli-mas-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr16.jpglekkas-antiseismiki-thwrakisi-toy-agioy-dimitrioy-i-prwtovoylia-tis-parataxis-agapame-tin-poli-mas-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr20.jpglekkas-antiseismiki-thwrakisi-toy-agioy-dimitrioy-i-prwtovoylia-tis-parataxis-agapame-tin-poli-mas-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr20.jpg

lekkas-antiseismiki-thwrakisi-toy-agioy-dimitrioy-i-prwtovoylia-tis-parataxis-agapame-tin-poli-mas-ton-agio-dimitrio-brahaminewsgr31.jpg

Οι προτάσεις της παράταξης

 

Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται :
Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο των κρίσιμων υποδομών του Δήμου θα και θα καθοριστούν εκείνες που χρήζουν Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο και στη συνέχεια θα καθοριστούν αυτές που χρήζουν άμεσα Μελέτης Αποτίμησης και Ανασχεδιασμού και Υλοποίησης.
Πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο και όπου χρειαστεί εκπόνηση Στατικής Επάρκειας και κατάρτιση Τευχών Δημοπράτησης για τις αναγκαίες επεμβάσεις προβλέπει η προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών «δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)», προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
ΕΣΠΑ 2021 – 2027
άξονας 2 για σεισμούς “Μία πιο πράσινη Ευρώπη” βασικός άξονας είναι η αντιμετώπιση κινδύνων και καταστροφών”.
Χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος “περιβάλλον και κλιματική αλλαγή”
με προϋπολογισμό 3.6 δις σε όλη την επικράτεια.
ΠΕΠ Αττικής με 1.6 δις έχει ως βασικό στόχο
τη διαχείριση καταστροφών και ανθεκτικότητα δήμων.
Αποθήκη Υλικού. Είδη πρώτης ανάγκης.

Στρατηγική πρόληψης

Ουσιαστικός προσεισμικός έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας και όχι μόνον οπτικό, (στατική επάρκεια, έξοδοι διαφυγής, πυρασφάλεια, επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης κ.λπ.)
Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας, Πιστοποιητικού Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης και θέσπιση Μητρώου Ελέγχων, Επισκευών και Συντήρησης.
Αριθμός έκτακτης ανάγκης. Εφαρμογή ειδοποίησης. Εφαρμογή ενημέρωσης.

 

Ποιοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :
Η ομάδα των τομεαρχών Αγαπάμε την Πολλή μας τον Άγιο Δημήτριο
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής κος Κουρουπλής, ο δήμαρχος Δάφνης Υμηττού κος Μπινίσκος, ο Κώστας Καμπετσής πρόεδρος της Συλλογικότητας Βοήθεια Συμπολιτών στην Πετρούπολη, η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού κα Ρούσσου, ο μηχανικός κος Λάμπρος Μακρυκώστας”.