13 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Παπαπατριανταφύλλου: Υποχρεωτική η πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Στο κτίριο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Αγίου Δημητρίου

Παπαπατριανταφύλλου: Υποχρεωτική η πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Στο κτίριο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Αγίου Δημητρίου

papatriantafylloy-ypohrewtiki-i-prosvasi-se-atoma-me-kinitika-provlimata-sto-ktirio-tis-koinwnikis-ypiresias-toy-dimoy-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg1_.webp

Παπαπατριανταφύλλου: Υποχρεωτική η πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Στο κτίριο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Αγίου Δημητρίου. Δεν τηρείται ο νόμος.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Με άρθρο του ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου επισημαίνει την αναγκαιότητα και την επιβολή τήρησης του νόμου σε πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Η επισήμανσήτου είναι συγκεκριμένη και αφορά στο κτίριο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Αγίου Δημητρίου.

papatriantafylloy-ypohrewtiki-i-prosvasi-se-atoma-me-kinitika-provlimata-sto-ktirio-tis-koinwnikis-ypiresias-toy-dimoy-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της παράταξης “ΑγαΠάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο”, τονίζει:

Παπαπατριανταφύλλου: Υποχρεωτική η πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα

 

“Χωρίς να τηρείται ο νόμος, είναι αδιανόητο το κτίριο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Αγίου Δημητρίου να μην διαθέτει υποδομές και πρόσβαση σε Άτομα με Κινητικά προβλήματα, ο χώρος που κατεξοχήν καταφθάνουν Άτομα με Αναπηρία και αυξημένες ανάγκες.

Ενώ με την υπουργική απόφαση αριθμ. ΥΠΕΝ/ ΔΕΣΕΠ / 65826/699/2020 ΦΕΚ 2998/Β/20-7-2020 τεχνικές οδηγίες προσαρμογής υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών για την προσβασιμότητα αυτών σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δηλαδή το νόμο 4622/2019 θα έπρεπε:

Να είναι προσβάσιμος ο χώρος μια διαδικασία κατά την οποία οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία να εξυπηρετούνται πλήρως.

Στο άρθρο Β’ περί Εύλογης Μετατροπής είναι υπεύθυνος και υποχρεωμένος ο Δήμος Αγίου Δημητρίου να προβεί στις κατάλληλες μετατροπές, τροποποιήσεις και ρυθμίσεις ώστε η αρχιτεκτονική διαμόρφωση του κτηρίου να εξυπηρετεί τα Άτομα με Αναπηρία, με καθολικό σχεδιασμό και προσβάσιμη αλυσίδα.

Γιατί δεν έχουν γίνει όλες οι μετατροπές στα δημοτικά κτίρια του Αγίου Δημητρίου σύμφωνα με το νόμο;

Εφόσον οι πολίτες του Αγίου Δημητρίου μας εμπιστευθούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Αγίου Δημητρίου θα μεταφερθούν σε καινούργιο κτίριο με σύγχρονες υποδομές, ακολουθώντας πιστά το νόμο και τις προδιαγραφές.

Μελέτη προσβασιμότητας, προσβάσιμες διαδρομές, προσβάσιμη είσοδο, κάλυψη υψομετρικών διαφορών οριζόντια και κατακόρυφη κυκλοφορία, αναβατόρια, κλίμακες χώρους υγιεινής, σήμανση, χώρους αναμονής και διαφυγής σε έκτακτες περιπτώσεις.

Δευτέρα πρωί στο κτίριο της κοινωνικής υπηρεσίας στον Άγιο Δημήτριο στην οδό Ξενοφώντας.

Ευχήθηκα καλές γιορτές στους εργαζόμενους.

Γιώργος Παπατριανταφύλλου

Υπ. Δήμαρχος

ΑγαΠάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο

Μπορούμε να αλλάξουμε”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΨΗ – ΓΝΩΜΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”