14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ελληνικό – Αργυρούπολη: Τι περιλαμβάνει η συνεργασία με LAMDA Development. Ποια είναι τα οφέλη για τους κατοίκους

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Τι περιλαμβάνει η συνεργασία με LAMDA Development. Ποια είναι τα οφέλη για τους κατοίκους

elliniko-argyroypoli-ti-perilamvanei-i-synergasia-me-lamda-Development-poia-einai-ta-ofeli-gia-toys-katoikoys-brahaminewsgr.jpg

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Τι περιλαμβάνει η συνεργασία με LAMDA Development. Ποια είναι τα οφέλη για τους κατοίκους. Όλο το μνημόνιο.

 

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας με LAMDA Development

 

Νέοι ορίζοντες και προοπτικές ανοίγονται για το δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης καιτη συνεργασία με την LAMDA Development (100% θυγατρικής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε.).

Οι δυο πλευρές υπέγραψαν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 μνημόνιο συνεργασίας, με απώτερο στόχο τα οφέλη της ανάπλασης του έργου του Ελληνικού να αγγίξουν καλύτερα και πιο άμεσα τους κατοίκους της περιοχής.

 

Οι υπογραφές

Το μνημόνιο υπέγραψαν, σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε τη Δευτέρα, ο CEO της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου και ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο του Ελληνικού και συγκεκριμένα στο πρώτο συγκρότημα κτιρίων που θα κατασκευάσει η LAMDA Development και θα παραδώσει στο Δήμο του Ελληνικού-Αργυρούπολης εντός του 2023, στο οποίο θα στεγαστούν 4 σωματεία ΑμεΑ (Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη – Victor Artant, Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας).

 

Τι προβλέπει το μνημόνιο

 

Μεταξύ άλλων το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας προβλέπει τα εξής:

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπουλης και η LAMDA Development συμφωνούν ότι η οργανωμένη και συντονισμένη υποστήριξη και η στενή συνεργασία μεταξύ τους είναι οι παράγοντες που θα συμβάλουν στις αποδοτικότερες επιπτώσεις και θα συνεισφέρουν πλέον αποτελεσματικά, σε επίπεδο υποδομών και δράσεων, στην ενίσχυση της πολιτιστικής και οικονομικής ζωής του Δήμου και των τοπικών κοινωνιών.

elliniko-argyroypoli-ti-perilamvanei-i-synergasia-me-lamda-Development-poia-einai-ta-ofeli-gia-toys-katoikoys-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

Οι κοινωφελείς χρήσεις

Τα μέρη συμφωνούν το χρόνο και τη διαδικασία παράδοσης στο δήμο συγκεκριμένων χώρων για κοινωφελείς χρήσεις, μεταξύ των οποίων και οι εξής:

Το κτιριακό συγκρότημα των ΑμεΑ
Ο χώρος του πάρκου/παιδικής χαράς την Αγίας Παρασκευής
Τρία διατηρητέα κτήρια για την εξυπηρέτηση των αναγκών στέγασης τοπικών συλλόγων, δημοτικού γηροκομείου και διοικητικών υπηρεσιών στα κτίρια αυτά
Ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις
Τα οικοδομικά τετράγωνα στα οποία ο δήμος προορίζει την ανέγερση Μεγάρου Ποντίων και Δημαρχείου
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Μερών, η LAMDA Development αναλαμβάνει έναντι του Δήμου να εξασφαλίσει την πρόσβαση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου σε συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας του Ελληνικού και την ελεύθερη χρήση του σχετικού εξοπλισμού (ομπρέλες, ξαπλώστρες κ.λπ.) μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Παράλληλα, η Εταιρεία θα μεριμνήσει ώστε, όταν προκύπτει ανάγκη πρόσληψης, τα βιογραφικά δημοτών και κατοίκων του Δήμου που θα της έχουν υποβληθεί, να αξιολογούνται κατά προτεραιότητα σύμφωνα πάντοτε με τις σχετικές διαδικασίες και πολιτικές της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”