Επανάσταση: Ετοιμάζεται υποθαλάσσιο τούνελ που θα ενώσει Ευρώπη και Αφρική. Ξεκινούν οι μελέτες. Από που θα περνά και πότε θα είναι έτοιμο.
Επανάσταση: Ετοιμάζεται υποθαλάσσιο τούνελ που θα ενώσει Ευρώπη και Αφρική
Υποθαλάσσιο τούνελ το οποίο θα ενώνει την Ευρώπη με την Αφρική επεξεργάζεται η ισπανική κυβέρνηση. Μάλιστα, οι μελέτες ξεκίνησαν ήδη και δεν θα πρόκειται μόνο για υποθαλάσσιο τούνελ αλλά και για σιδηροδρομικό τούνελ στο στενό του Γιβλαρτάρ, που θα ενώνει το Μαρόκο με την Ισπανία.
Το μεγάλο πρότζεκτ
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, η ισπανική κυβέρνηση έβγαλε από το συρτάρι της το μεγάλο πρότζεκτ που αφορά στην κατασκευή ενός υποθαλάσσιου τούνελ στο στενό του Γιβραλτάρ που θα ενώσει την Ιβηρική Χερσόνησο με τη Βόρεια Αφρική. Το τούνελ θα ξεκινά από το νοτιότερο άκρο της Ισπανίας και ειδικότερα την πόλη Ταρίφα και θα φτάνει έως την Ταγγέρη στις βόρειες ακτές του Μαρόκου.
Σύμφωνα με ισπανικά Μέσα, το προσχέδιο του ισπανικού προϋπολογισμού για το 2023 προβλέπει τη χορήγηση κεφαλαίων ύψους 750.000 ευρώ στην κρατική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το έργο, Secegsa, ώστε να επικαιροποιηθούν οι μελέτες για την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας και να γίνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την έναρξη των εργασιών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΣ ΕΔΩ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΟΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΣ ΕΔΩ
Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”
Τα πρώτα σχέδια
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα πρώτα σχέδια της κατασκευής της υποθαλάσσιας σήραγγας κατατέθηκαν το 1979, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν και να υλοποιηθούν. Και φτάσαμε στη σημερινή εποχή. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα. Και να που έφτασε πλέον η στιγμή που η κατασκευή του υποθαλάσσιου τούνελ τίθεται επί τάπητος.
Πρόκειται για το υποθαλάσσιο τούνελ που θα συνδέει τις δύο άκρες του στενού του Γιβραλτάρ εξακολουθεί να αποτελεί μία φιλόδοξη ιδέα προς υλοποίηση, που, ωστόσο, πλέον δείχνει ότι τοποθετείται σε περίοπτη θέση της ατζέντας της ισπανικής κυβέρνησης.
Το υφιστάμενο πλάνο προβλέπει την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής και οδικής σήραγγας που θα συνδέει την Ευρώπη με την Αφρική. Το μήκος του τούνελ θα ανέρχεται σε 42 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 27 θα είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σε βάθος έως και 475 μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που οι μελέτες θα προχωρήσουν και αρχίσουν τα έργα, τότε σύμφωνα με το πλάνο των κατασκευαστών, η υποθαλάσσια σήραγγα αναμένεται να λειτουργήσει το 2030. Με τον τρόπο αυτό πρόκειται να εξασφαλιστούν πολλαπλά οφέλη. Για το Μαρόκο, την Ισπανία αλλά και για την Ευρώπη και την Αφρική.
More Stories
Η στρατηγική συνεργασία Ολυμπιονικών με ΤΕΧΑΝ. Οι δηλώσεις της Βούλας Ζυγούρη
Στη Σαμοθράκη βρίσκεται η πιο αρχαία μπάλα ποδοσφαίρου. Οι περιγραφές του Ομήρου
Το επετειακό λεύκωμα με τίτλο «1922 ΜΕ ΞΙΦΟΛΟΓΧΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ». Στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ