14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Η λεωφόρος Ποσειδώνος μετατρέπεται σε υπόγεια. Τι προβλέπεται

Η λεωφόρος Ποσειδώνος μετατρέπεται σε υπόγεια. Τι προβλέπεται

i-lewforos-poseidwnos-metatrepetai-se-ypogeia-ti-provlepetai-brahaminewsgr.webp

Η λεωφόρος Ποσειδώνος μετατρέπεται σε υπόγεια. Τι προβλέπεται. Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο. Δείτε το video.

 

Η λεωφόρος Ποσειδώνος μετατρέπεται σε υπόγεια

i-lewforos-poseidwnos-metatrepetai-se-ypogeia-ti-provlepetai-brahaminewsgr.webp

Η λεωφόρος Ποσειδώνος μετατρέπεται σε υπόγεια. Η εξέλιξη αυτή θα μετατρέψει τα νότια προάστια σε άλλο τόπο με τις μετακινήσεις να γίνονται πολύ πιο εύκολες, με την ολοκλήρωση του έργου.
Μάλιστα, τα έργα προχωρούν με αμείωτη ένταση στο Ελληνικό από την Lamda Development, παράλληλα με το μεγάλο έργο για την υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του Αγίου Κοσμά.

Όπως προβλέπει η κατασκευή, το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1,3 χιλιομέτρων, εκ των οποίων έχουν ήδη σκαφθεί τα 2/3 και οι εργασίες βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

i-lewforos-poseidwnos-metatrepetai-se-ypogeia-ti-provlepetai-brahaminewsgr.webp1_-1.png

Τεχνική cut and cover

Το έργο υλοποιείται με την τεχνική του cut and cover και σύντομα θα εκκινήσει το κατασκευαστικό σκέλος. Αυτό σημαίνει ότι το υπογειοποιημένο τμήμα θα κατασκευαστεί επιτόπου με «κουτιά οπλισμένου σκυροδέματος».

Μάλιστα, στην τελική τους μορφή θα αποδώσουν 3 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, όπως δηλαδή είναι και σήμερα στο υφιστάμενο τμήμα. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο υπόγειο τμήμα θα είναι 70 χλμ/ώρα.

 

Η διαδρομή

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τη διαδρομή, το υπογειοποιημένο τμήμα θα ξεκινά από την παραλία του Αλίμου και θα φτάνει μέχρι το ύψος της μαρίνας του Ελληνικού.

Η τεχνική κατασκευή είναι υψηλού επιπέδου και όπως προβλέπεται δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ποσειδώνος για να γίνει η τοποθέτηση και το κούμπωμα με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του. Κάτι που προβλέπεται να συμβεί μέσα σε ένα μόλις βράδυ. Σύμφωνα πάντα με τους κατασκαυαστές, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.

Τέλος, η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, οδηγεί στην κατάργηση έξι φωτεινών σηματοδοτών κατά μήκος της λεωφόρου Ποσειδώνος. Αυτοί, κατά τις ώρες αιχμής, προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση και δυσχεραίνουν κατά πολύ τις μετακινήσεις των οδηγών.

Το βίντεο που ακολουθεί, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό και εντυπωσιακό για το τι συμβαίνει στην Ποσειδώνος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”