25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Περιφέρεια Αττικής: Ειδικά συνεργεία θα καθαρίζουν τους δρόμους από επικίνδυνα υλικά. Αυτά που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα

Περιφέρεια Αττικής: Ειδικά συνεργεία θα καθαρίζουν τους δρόμους από επικίνδυνα υλικά. Αυτά που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα

perifereia-attikis-eidika-synergeia-tha-katharizoyn-toys-dromoys-apo-epikindyna-ylika-ayta-poy-mporei-na-prokalesoyn-atyhima-brahaminewsgr.jpg

Περιφέρεια Αττικής: Ειδικά συνεργεία θα καθαρίζουν τους δρόμους από επικίνδυνα υλικά. Αυτά που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα. Τι ακριβώς θα κάνουν.

 

Περιφέρεια Αττικής: Ειδικά συνεργεία θα καθαρίζουν τους δρόμους από επικίνδυνα υλικά

 

Μία νέα υπηρεσία ετοιμάζεται από την  Περιφέρεια Αττικής. Αποκλειστικός της σκοπός να καθαρίζει τους δρόμους από επικίνδυνα υλικά που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, δρομολογείται η σύσταση ειδικού συνεργείου για την περισυλλογή και την διαχείριση επικίνδυνων υλικών που διαρρέονται στο οδόστρωμα, από βλάβες οχημάτων ή τροχαία ατυχήματα, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.

Τι θα κάνει

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο ειδικό συνεργείο, θα επεμβαίνει άμεσα, όπου σημειώνονται τέτοιου είδους περιστατικά με διαρροές (πχ. ανατροπή βυτιοφόρου, θραύση δεξαμενής καυσίμου κλπ) και στη συνέχεια θα προχωρά σε περιβαλλοντική διαχείριση και επεξεργασία των υλικών αυτών.

 

Τα περιστατικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα αρχεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στο οδικό δίκτυο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή επικίνδυνων υλικών στο οδόστρωμα που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ατύχημα. Όπως λιπαντικά και πετρέλαιο. Τα υλικά αυτά, εκτός του ότι είναι επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια, έχουν παράλληλα σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς μέσω του συστήματος απορροής ομβρίων υδάτων, μπορεί να φτάσουν μέχρι τον υδροφόρο ορίζοντα και την τροφική αλυσίδα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”