28 Μαΐου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Αντώνης Αγγουλές: Γιατί είναι ο χειρουργός – ορθοπαιδικός που ξεχωρίζει. Τι αποκαλύπτει στο Brahaminews.gr

Αντώνης Αγγουλές: Γιατί είναι ο χειρουργός – ορθοπαιδικός που ξεχωρίζει. Τι αποκαλύπτει στο Brahaminews.gr

antwnis-aggoyles-giati-einai-o-heiroyrgos-orthopaidikos-poy-xehwrizei-ti-apokalyptei-sto-brahaminews.gr-brahaminewsgr-.jpg

Αντώνης Αγγουλές: Γιατί είναι ο χειρουργός – ορθοπαιδικός που ξεχωρίζει. Τι αποκαλύπτει στο Brahaminews.gr. Ποιο είναι το μότο του.

 

Συνέντευξη στο Βασίλη Τριάντη

Αντώνης Αγγουλές: Γιατί είναι ο χειρουργός – ορθοπαιδικός που ξεχωρίζει

 

Ο Αντώνης Αγγουλές είναι χειρουργός ορθοπαιδικός – διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθήνας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς οι γνώσεις του, οι ικανότητές τους σαν γιατρός ορθοπαιδικός – γιατρός και η επαγγελματική του ευσυνειδησία του, τον κάνουν να ξεχωρίζει στο χώρο του.

Η ευρύτητα των γνώσεων, οι σπουδές αλλά και το ανθρώπινό του πρόσωπο που ξέρει πολύ καλά πως να διαχειριστεί έναν ασθενή και να τον επαναφέρει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, μετά από ένα χειρουργείο και όχι μόνο, τον έφεραν να έχει γίνει περιζήτητος.

Ποιος είναι λοιπόν ο Αντώνης Αγγουλές, ο οποίος να σημειωθεί αποτελεί ένα από τα βασικά ιατρικά στελέχη του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης);

Ο χειρουργός ορθοπεδικός – διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθήνας, άνοιξε την καρδιά του στο Brahaminews.gr και μας αποκάλυψε κάθε άγνωστη πλευρά και πτυχή του. Δίπλα του οι δυο του γιοί, ο Γιώργος και ο Νίκος που όλα δείχνουν θ’ ακολουθήσουν το δρόμο του πατέρα τους. Είναι και οι δύο φυσιοθεραπευτές, όπως όταν ξεκίνησε και ο πατέρας τους, με τον Αντώνη Αγγουλέ να υποστηρίζει ότι: “Είναι δική τους η απόφαση αν θέλουν να γίνουν γιατροί ορθοπεδικοί. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τώρα ασχολούνται με τη φυσιοθεραπεία και λατρεύουν τη δουλειά τους”.

 

Το μότο του Αντώνη Αγγουλέ

Αντώνιος Γ. Αγγουλές MD, PhD

“Ο σταθερός Ιατρικός μου προσανατολισμός
είναι ο συνδυασμός της ακαδημαϊκής έρευνας
με την κλινική γνώση και η προσφορά λύσεων
με σύγχρονες και ελάχιστα επεμβατικές Ορθοπαιδικές τεχνικές, με σεβασμό στον ασθενή και τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

 

antwnis-aggoyles-giati-einai-o-heiroyrgos-orthopaidikos-poy-xehwrizei-ti-apokalyptei-sto-brahaminews.gr-brahaminewsgr-.jpg1_.jpg

Το βιογραφικό του

 

Ο ιατρός είναι διδάκτορας της Iατρική Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο και αποφοιτησε. Ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική στο Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α, Κυριακού» και στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στο Leeds της Μεγάλης Βρετανίας, στο Academic Unit of Orthopaedic and Trauma Surgery, Leeds General Infirmary. Το πολυετές κλινικό του έργο περιλαμβάνει την ενασχόληση με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής με συνειδητή αφοσίωση στην ανθρωποκεντρική θεώρηση της αποκατάστασης της υγείας.

Ιδιαίτερο επιστημονικό και κλινικό ενδιαφέρον:

Αθλητικές Κακώσεις
Χειρουργική του Γόνατος – Ισχίου
Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές
Αναγεννητική Ορθοπαιδική Ιατρική
Ιατρικός Βελονισμός – Αντιμετώπιση Πόνου
Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τη δημοσίευση πολλών εργασιών σε διεθνή και σε αναγνωρισμένα ελληνικά ιατρικά περιοδικά καθώς επίσης ένα μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων σε ιατρικά συνέδρια σχετικά με θέματα Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας και Αθλητιατρικής. Επί σειρά ετών ήταν Καθηγητής στο ΤΕΙ Αθηνών και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Σήμερα εργάζεται ως Ορθοπαιδικός Ιατρός, υπεύθυνος του Ορθοπαιδικού Ιατρείου “ orthopaedic MED”, με έδρα στην οδό Καραθεοδωρή 45 & Ξενοπούλου στο Νέο Ψυχικό ενώ παράλληλα χειρουργεί σε γνωστά Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

antwnis-aggoyles-giati-einai-o-heiroyrgos-orthopaidikos-poy-xehwrizei-ti-apokalyptei-sto-brahaminews.gr-brahaminewsgr-.jpg2_.jpg

Πιστεύω στο Θεό και στις δυνατότητές μου

Όταν βρεθήκαμε στο χώρο του, στο ιατρείο του, νιώσαμε ένα δέος όταν είδαμε τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά αλλά και κάθε είδους επιμόρφωση του Αντώνη Αγγουλέ. Ο ίδιος όμως, χαμηλών τόνων και χωρίς καθόλου έπαρση, αποδέχεται όλα αυτά, με πολύ απλότητα. Είναι για εκείνον, απλές πιστοποιήσεις γνώσεων…

Και βέβαια στην κουβέντα που είχαμε μαζί του, δεν δίστασε να μας αποκαλύψει ότι μπορεί να πιστεύει στις δυνατότητες και στις ικανότητές τους, παράλληλα αισθάνεται την ανάγκη να έχει κοντά του και τη βοήθεια του Θεού. Κάνει το σταυρό του πριν και μετά από κάθε χειρουργείο, δηλώνοντας θρήσκιος και όχι θρησκόληπτος…

Ο Αντώνης Αγγουλές με τους δύο γιούς του, Γιώργο και Νίκο

Η φυσιοθεραπεία και η ιατρική

 

Ξεκινήσατε σαν φυσιοθεραπευτής και στη συνέχεια σαν ορθοπεδικός χειρουργός;

 

“Ακριβώς. Δούλεψα στην Αθήνα, μετεκπαιδεύτηκα στη Μεγάλη Βρετανία στο Λιντς. Πλέον είμαι διδάκτορας στο πανεπιστήμιο της ιατρικής της Αθήνας. Ήμουν καθηγητής στο ΤΕΙ της Αθήνας και μετά στο πανεπιστήμιο. Τώρα είμαι 15 χρόνια στο χώρο και ασχολούμαι περισσότερο με τη χειρουργική του γόνατος”.

 

Η επιλογή αυτή πως προέκυψε;

“Όλα ξεκίνησαν από την εμπειρία μου σαν φυσικοθεραπευτής γιατί έχω σπουδάσει και στο ΤΕΙ φυσιοθεραπείας. Από κει και μετά αποφάσισα να ασχοληθώ και με την  ιατρική, σαν ορθοπεδικός χειρουργός. Πιστεύω στην ιατρική σαν σύνολο. Την ψυχική και του σώματος. Στο ιατρείο μου διαθέτουμε ιατρείο πόνου, με υπερήχους. Κάνουμε και βελονισμό εκχύσεις, ενέσεις, ενέσιμες θεραπείες, διαγνωστικούς υπερήχους και μικροεπεμβατικά με υπερήχους. Μοντέρνες τεχνικές, ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Όχι δηλαδή μεγάλα χειρουργεία όπως ήταν παλιά με αίματα κλπ.”.

 

Οι πόνοι του σύγχρονου ανθρώπου που εστιάζονται;

“Είναι κυρίως τενοντίτιδες, κακώσεις στα γόνατα, λόγω της νόσου του γραφείου, του σύγχρονου ανθρώπου. Καθιστική ζωή, κακή εργονομία στο γραφείο, πολλές ώρες εργασίας χωρίς ξεκούραση. Τενοντίτες στους ώμους, στους αγκώνες, στα χέρια. Είναι μερικές από τις παθήσεις του ανθρώπου της σύγχρονης εποχής”.

 

Τι σας έκανε να ξεχωρίσετε σε σχέση με άλλους συναδέρφους σας;

“ένα από αυτά θεωρώ πως επειδή δίνω έμφαση περισσότερο στην αντιμετώπιση του ανθρώπου σαν ιδιαίτερης προσωπικότητας με ιδιαίτερες ανάγκες, με ανάγκη για ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Δηλαδή το ότι δεν αντιμετωπίζω τον ασθενή σαν έναν απλό ασθενή αλλά σαν μια προσωπικότητα που έχει ιδιαίτερες ανάγκες”.

 

Είστε άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό;

“Ναι! Δεν το αρνούμαι αυτό. Θρησκόληπτος δεν είμαι. Είμαι θρήσκιος. Πιστεύω βέβαια στη δουλειά μου αλλά θέλω να έχω και τη βοήθεια του Θεού. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι είμαι εγώ ο Θεός όπως υποστηρίζουν πολλοί συνάδερφοί μου…”.

 

Υπήρξαν περιπτώσεις που αντιμετωπίσατε κάποιο δύσκολο χειρουργείο;

“Βέβαια. Πάντα υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει ένα δύσκολο χειρουργείο. Πρέπει να είσαι έτοιμος από την αρχή ν’ αντιμετωπίσεις οτιδήποτε μπορεί να προκύψει. Με ψυχραιμία όμως και με τη συνεργασία των συναδέλφων μου, πάντα βρίσκουμε λύσεις. Και να κάνεις αυτό που θα είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θα το κάνεις καλά. Να κάνεις δηλαδή αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ. Αν κάτι δεν μπορείς να το κάνεις, τότε θα το παραπέμψεις σε κάποιον συνάδελφο. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Κάνουμε αυτά που μπορούμε καλύτερα”.

 

Τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα με τις επεμβάσεις;

“Ναι. Πράγματι. Είναι αυτό που λέμε, οι επεμβάσεις είναι ελάχιστα επεμβατικές. Λιγότερο τραυματικές για τους ιστούς. Πολύ σπάνια χρησιμοποιούμε τη μετάγγιση αίματος. Η τομή είναι πιο μικρή, η τομή και οι κακώσεις των ιστών είναι πιο λίγες. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος πόνος για τον ασθενή και πιο γρήγορη αποκατάσταση. Είναι λιγότερο τραυματικά από ότι παλιά”.

 

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος και βλέψεις σας στο χώρο;

“Θα ήθελα να είμαι πάντα σ’ αυτό που είναι πιο σύγχρονο. Όχι κατά ανάγκη αυτό το πιο μοντέρνο που ζητάει η αγορά. Θα ήθελα να είμαι σύγχρονος, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός με τα πιο σύγχρονα μέσα. Και γι αυτό το λόγο προσπαθώ να επιμορφώνομαι όσο μπορώ. Δηλαδή πιστεύω ότι η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ.

Το ουσιαστικό είναι να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερο γιατρός συνέχεια. Και μεταξύ θεωρίας και πράξης, η πράξη είναι πιο σημαντική από τη θεωρία γιατί αν δεν έχεις για παράδειγμα την ικανότητα να πλησιάσεις έναν ασθενή, ο οποίος μπορεί να είναι πιο μεγάλης ηλικίας ή πιο νέος, τότε το έργο σου γίνεται δύσκολο. Αν δεν γνωρίζεις να τον πλησιάσεις, δεν καταφέρνεις τίποτα. Μόνο οι γνώσεις, δεν φτάνουν.

Ο γιατρός πρέπει να είναι και άνθρωπος. Αυτό λένε και οι ασθενείς μας στις κριτικές τους. Ότι εμείς στο ιατρείο μας τους αντιμετωπίζουμε σαν ανθρώπινες προσωπικότητες. Με ανθρωπιά περισσότερο και όχι σαν έναν ασθενή ανώνυμο, που μας ενδιαφέρει μόνο να κάνουμε δουλειά”.

 

Έχετε χειρουργήσει επώνυμους;

“Ναι έχω χειρουργήσει αρκετούς. Επειδή τυγχάνει να εργάζομαι και στο ταμείο των δημοσιογράφων, είναι πολλοί γνωστοί. Για εμάς όμως όλοι είναι άνθρωποι”.

 

Μιλήστε μας για τους γιούς σας, το Γιώργο και το Νίκο…

“Είναι και οι δύο γιοί μου μαζί που με βοηθούν. Είναι ο Γιώργος και ο Νίκος οι οποίοι είναι φυσιοθεραπευτές. Βέβαια ακόμη είναι συνεργάτες μου και με βοηθούν σαν γιατρός. Αλλά κι αυτοί πιστεύω ότι παίρνουν μια μεγάλη εμπειρία δίπλα μου κι εγώ από αυτούς. Θα μείνουν μαζί μου μερικά χρόνια να πάρουν αρκετή εμπειρία και μετά θ’ ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο”.

 

Θα γίνουν κι αυτοί ορθοπεδικοί χειρουργοί;

“Αυτό θα το αποφασίσουν εκείνοι. Προς το παρόν είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους. Βέβαια κοντά μου είναι περισσότερο στην ορθοπαιδική παρά στη φυσιοθεραπεία αλλά θα το αποφασίσουν εκείνοι. Πιστεύω ότι σύντομα θ’ ασχοληθούν με το επάγγελμά τους, σε δικό τους χώρο”.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΓΓΟΥΛΕ, ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”