25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανακαλύφθηκαν αρχαία ιστορικής αξίας στον Άγιο Δημήτριο. Σε κεντρικό σημείο της πόλης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανακαλύφθηκαν αρχαία ιστορικής αξίας στον Άγιο Δημήτριο. Σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Ανακαλύφθηκαν αρχαία ιστορικής αξίας στον Άγιο Δημήτριο. Σε κεντρικό σημείο της πόλης. Τι ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Ανακαλύφθηκαν αρχαία ιστορικής αξίας στον Άγιο Δημήτριο

 

Αρχαία ευρήματα ανακαλύφθηκαν στον Άγιο Δημήτριο, την αξία των οποίων και την χρονική περίοδο την οποία αποτυπώνουν, αναμένεται να αποτιμήσουν οι αρχαιολόγοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Εφορίας Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού. Πάντως δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί χρονολογικά η περίοδος στην οποία είναι ενταγμένο το εύρημα.

Μάλιστα, ο χώρος στον οποίο ανακαλύφθηκαν τα αρχαία, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Και για να ακριβολογούμε, ακριβώς στην καρδιά του Αγίου Δημητρίου. Όλα τα στοιχεία της ανασκαφής βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.

 

anakalyfthikan-arhaia-istorikis-axias-ston-agio-dimitrio-se-kentriko-simeio-tis-polis-brahaminewsgr.jpg1_.jpganakalyfthikan-arhaia-istorikis-axias-ston-agio-dimitrio-se-kentriko-simeio-tis-polis-brahaminewsgr.jpg3_.jpganakalyfthikan-arhaia-istorikis-axias-ston-agio-dimitrio-se-kentriko-simeio-tis-polis-brahaminewsgr.jpg4_.jpg

Η αρχαιολογική σκαπάνη

 

Το Brahaminews.gr βρέθηκε στο σημείο και αποτύπωσε τις εργασίες οι οποίες διενεργούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στην επιφάνεια τα αρχαία ευρήματα, όταν στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στο οποίο στεγαζόταν πολυετές ακίνητο ξεκίνησαν εργασίες κατεδάφισης με σκοπό να ανεγερθεί μία πολυκατοικία.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η Εφορία Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, οι άνθρωποι της οποίας ανέλαβαν αμέσως δράση και άρχισαν να φέρνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια τα αρχαία αντικείμενα. Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”