30 Νοεμβρίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Γλυφάδα: «Μπαίνουν» τα θεμέλια του Ειδικού Σχολείου. Ξεκίνησε η κατεδάφιση του παλιού

Γλυφάδα: «Μπαίνουν» τα θεμέλια του Ειδικού Σχολείου. Ξεκίνησε η κατεδάφιση του παλιού

glyfada-mpainoyn-ta-themelia-toy-eidikoy-sholeioy-xekinise-i-katedafisi-toy-palioy-brahaminewsgr.jpg

Γλυφάδα: «Μπαίνουν» τα θεμέλια του Ειδικού Σχολείου. Ξεκίνησε η κατεδάφιση του παλιού. Αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου 18ου δημοτικού σχολείου.

Γλυφάδα: «Μπαίνουν» τα θεμέλια του Ειδικού Σχολείου

 

Μπαίνουν τα θεμέλια του ειδικού σχολείου στη Γλυφάδα. Πιο συγκεκριμένα, το σχολείο θα στεγαστεί στο 18ο δημοτικό σχολείο το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και ξεκινά η κατεδάφισή του.
έτσι, σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, ένα παλιό και εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν κάποτε το 18ο Δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας, θα δώσει τη θέση του σ’ ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο, το οποίο θα περιλαμβάνει Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

Η δημοτική Αρχή προχωρά ήδη στο γκρέμισμα του παλιού οικήματος, που βρίσκεται επί των οδών Βέμπο και Λόντου, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί μία νέα και πλήρως εξοπλισμένη σχολική μονάδα, η οποία θα καλύψει τις απαιτήσεις για την εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες.

glyfada-mpainoyn-ta-themelia-toy-eidikoy-sholeioy-xekinise-i-katedafisi-toy-palioy-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

Γιώργος Παπανικολάου

Σχετικά με το θέμα έκανε δηλώσεις ο δήμαρχος της Γλυφάδας. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανικολάου, έκανε λόγο για μία ελπίδα η οποία έρχεται για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από πόλη την Αττική.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, στις δηλώσεις του επεσήμανε: «Το παλιό φεύγει για να δώσει τη θέση του στο νέο, το πρώτο και αληθινά ξεχωριστό Ειδικό Σχολείο στη Γλυφάδα», τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και συνέχισε: «Στη θέση του παλιού δεν έρχεται απλά ένα νέο σχολείο, έρχεται μια ελπίδα για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική, αλλά και για τις οικογένειές τους. Με την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου ανοίγει πλέον ο δρόμος για να βγει η οικοδομική άδεια, να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να μπούμε έτσι στην τελική ευθεία για την κατασκευή του ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γλυφάδας. Ένα καινοτόμο οικοδόμημα, που πιστεύουμε βαθιά ότι θ’ αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ειδική αγωγή και εκπαίδευση στη χώρα μας». Στο τέλος ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε: «Το έργο προχωράει, η χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ έχει εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκούς πόρους και η συγκίνηση όλων μας είναι πολύ μεγάλη, που βλέπουμε μια τόσο ξεχωριστή και σπουδαία προσπάθεια να παίρνει σάρκα και οστά. Συνεχίζουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”