25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Λεωφόρος Ποσειδώνος: Μηχανήματα καταγράφουν τις παραβάσεις του κόκκινου. Σε ποια φανάρια τοποθετήθηκαν οι κάμερες

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Μηχανήματα καταγράφουν τις παραβάσεις του κόκκινου. Σε ποια φανάρια τοποθετήθηκαν οι κάμερες

lewforos-poseidwnos-mihanimata-katagrafoyn-tis-paravaseis-toy-kokkinoy-polles-kai-sovares-odigikes-symperifores-brahaminewsgr.png

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Μηχανήματα καταγράφουν τις παραβάσεις του κόκκινου. Σε ποια φανάρια τοποθετήθηκαν οι κάμερες. Τι μαρτυρούν τα καταγραφικά.

 

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Μηχανήματα καταγράφουν τις παραβάσεις του κόκκινου

 

Σειρά σοβαρών παράνομων οδηγικών συμπεριφορών καταγράφουν τα καταγραφικά που έχουν τοποθετηθεί στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Το σοβαρότερο όλων είναι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και μάλιστα άνευ ορίου… Όλα αυτά τα καταγράφουν μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στα φανάρια και ειδικά της παραλιακής λεωφόρου.

Ειδικότερα αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες μέρες λειτουργίας των καμερών σε μία και μόνο διασταύρωση της Λεωφόρου Ποσειδώνος με τη Λεωφόρο Καλαμακίου η κάμερα κατέγραφε κατά μέσο όρο 34 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη την ώρα που ανάγεται σε περίπου 800 παραβιάσεις το 24ωρο. Ωστόσο, πολλοί οδηγοί με το φόβο να μην τους καταγράψει η κάμερα, είναι πιο προσεχτικοί κι αυτό έχει σαν αποτέελσμα τη μείωση των παραβιάσεων, ακόμη και στο μισό.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής, ξεκίνησε το 2001 η δοκιμαστική λειτουργία των πρώτων τεχνικών μέσων, ανίχνευσης παραβίασης του ερυθρού φωτεινού σηματοδότη. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ζήτησε η πιλοτική εφαρμογή να ξεκινήσει από οδικές αρτηρίες στις οποίες διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις φωτεινών σηματοδοτών. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη τα πρώτα μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

lewforos-poseidwnos-mihanimata-katagrafoyn-tis-paravaseis-toy-kokkinoy-polles-kai-sovares-odigikes-symperifores-brahaminewsgr.png1_.jpg

Η επιλογή της παραλιακής

Η επιλογή της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος έγινε καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις του ερυθρού φωτεινού σηματοδότη. Η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων θα ολοκληρωθεί σύντομα προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν προς χρήση από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου τότε είχε δηλώσει: «Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου ενισχύει σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Αττική. Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Αστυνομία και εξασφαλίζουμε εργαλεία τα οποία θα διευκολύνουν το έργο της και θα συμβάλλουν καθοριστικά στο περιορισμό των παραβάσεων και των ατυχημάτων. Η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων. Χρέος μας είναι να προστατέψουμε τις ζωές, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών της Αττικής μας. Οι πρώτες κάμερες είναι ήδη σε λειτουργία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση, αφού πρώτα φυσικά ολοκληρωθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής. Προϋπόθεση για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η ατομική συνείδηση, η υπευθυνότητα, η ολοκληρωμένη εκπαίδευση αλλά και η παιδεία των χρηστών του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνύπαρξη σε όλο το οδικό δίκτυο. Και φυσικά η αρμονική συνύπαρξη και η ασφάλεια συμπεριλαμβάνει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου της».