14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ηλιούπολη: Τα 7 σημεία της πόλης που θα μπουν ηλεκτρικά ποδήλατα. Όλη η μελέτη του δήμου

Ηλιούπολη: Τα 7 σημεία της πόλης που θα μπουν ηλεκτρικά ποδήλατα. Όλη η μελέτη του δήμου

ilioypoli-ta-7-simeia-tis-polis-poy-tha-mpoyn-ilektrika-podilata-oli-i-meleti-toy-dimoy-enishyetai-i-metakinisi-twn-politwn-brahaminewsgr.jpg

Ηλιούπολη: Τα 7 σημεία της πόλης που θα μπουν ηλεκτρικά ποδήλατα. Όλη η μελέτη του δήμου. Ενισχύεται η μετακίνηση των πολιτών.

 

Ηλιούπολη: Τα 7 σημεία της πόλης που θα μπουν ηλεκτρικά ποδήλατα

Η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων μπαίνει στη ζωή των κατοίκων της Ηλιούπολης και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος προχωρά στην ενίσχυση της μετακίνησης με την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων με σταθμούς φόρτισης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ενεργειακής απόδοσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επτά θα είναι τα σημεία χωροθέτησης των σταθμών. Αυτά τα σημεία θα εξυπηρετούν ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών. Θα είναι τελευταίας τεχνολογίας και θα έχει ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS.

Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ποδήλατο και στο χρονικό διάστημα που καθορίζεται στον κανονισμό λειτουργίας του συστήματος.

Κι όταν θα χρειαστεί να τον επιστρέψουν, αυτό θα γίνεται στα σημεία στάθμευσης που θα είναι εγκατεστημένα σε συγκεκριμένα σημεία τη πόλης.

ilioypoli-ta-7-simeia-tis-polis-poy-tha-mpoyn-ilektrika-podilata-oli-i-meleti-toy-dimoy-enishyetai-i-metakinisi-twn-politwn-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

 Η επιχορήγηση για την προμήθεια

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα χρήματα, η επιχορήγηση για την προμήθεια των ηλεκτρικών ποδηλάτων προέρχεται από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με δικαιούχο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το οποίο θα έχει εποπτικό ρόλο.

 

Δημήτρης Χατζηδάκης

Σχετικά με το θέμα και τον τρόπο εξασφάλισης της επιδότησης, ο δήμαρχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης, ανέφερε: «Μετά από πρόταση που υποβάλαμε στο Υπουργείο εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση ενός νέου σημαντικού φιλο-περιβαλλοντικού έργου με στόχο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους της πόλης μας».

«Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε από την πρώτη στιγμή κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, με στόχο όχι μόνο την αναβάθμιση του Δήμου αλλά και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

Οι προδιαγραφές των ποδηλάτων

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα προμηθευτεί ηλεκτρικά ποδήλατα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία θα διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS, το οποίο να στέλνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο λογισμικό διαχείρισης, αναφορικά με τη θέση του, την κίνησή του, τη στάθμευσή του και την κατάσταση της μπαταρίας του. Η μπαταρία θα είναι, ≥36V/13Ah, με ισχύ 250W και με αυτονομία μεγαλύτερη των 60 χλμ., ενώ όλα τα ποδήλατα θα διαθέτουν οθόνη που θα απεικονίζει βασικές ενδείξεις και λειτουργίες του ποδηλάτου. Όλα τα ποδήλατα θα έχουν μπρος και πίσω φώτα κυκλοφορίας Led, ενώ θα διαθέτουν και καλάθι για μικρά φορτία.

Τα σημεία των σταθμών

Τα σημεία χωροθέτησης όπως είχαν προταθεί κατά την υποβολή της πρότασης.

Άγιος Δημήτριος (σταθμός ΜΕΤΡΟ)
Ηλιούπολη (σταθμός ΜΕΤΡΟ)
Παπαναστασίου (Πολυκλαδικά)
Πλατεία Φλέμινγκ
Πλατεία Ανεξαρτησίας
Πλατεία Καποδίστρια
Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης