4 Ιουνίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » ΑΣΕΠ-Δημοτική Αστυνομία: Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των 1.264 προσλήψεων. Ποια είναι η μοριοδότηση

ΑΣΕΠ-Δημοτική Αστυνομία: Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των 1.264 προσλήψεων. Ποια είναι η μοριοδότηση

asep-dimotiki-astynomia-stin-teliki-eytheia-gia-tin-prokirixi-twn-1264-proslipsewn-poia-einai-i-moriodotisi-brahaminewsgr.jpg

ΑΣΕΠ-Δημοτική Αστυνομία: Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των 1.264 προσλήψεων. Ποια είναι η μοριοδότηση. Τι θα ισχύσει. 

 

ΑΣΕΠ-Δημοτική Αστυνομία: Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των 1.264 προσλήψεων

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη των 1.264 προσλήψεων ξεκίνησε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μοριοδότηση των υποψηφίων γίνεται με βάση τον βαθμό τίτλου σπουδών, την εντοπιότητα, τη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας (εκτός εκείνης που αποτελεί απαραίτητη υπόθεση) και την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολυτέκνου.

Με την επίσημη υποβολή των αιτημάτων από τους δήμους της χώρας στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες θέσεις που επιθυμούν να καλύψουν για τη Δημοτική Αστυνομία προχωρά η διαδικασία για την κατάρτιση της τελικής προκήρυξης που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ.

Το ΦΕΚ, η διαδικασία, οι προϋποθέσεις

Μάλιστα, σύμφωνα μέσω του ΦΕΚ, καθορίζεται η διαδικασία προσλήψεων, αλλά και εν γένει η λειτουργία και οι αρμοδιότητες του θεσμού που επαναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας και το 35ο έτος, για τον κλάδο ΔΕ Δημοτικής αστυνομίας 28ο και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 οι γυναίκες και 1,70 οι άνδρες.

Σημειώνεται ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το υπουργείο Εσωτερικών θα κινήσει τις διαδικασίες για τις 1.264 προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών μέσω ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία επιλογής θα γίνει εξ΄ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Συμμετέχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ και απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου. Γίνονται δεκτοί, όλοι οι τίτλοι σπουδών.

Τέλος, η μοριοδότηση των υποψηφίων γίνεται με βάση τον βαθμό τίτλου σπουδών, την εντοπιότητα, τη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας (εκτός εκείνης που αποτελεί απαραίτητη υπόθεση) και την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολυτέκνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”