14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Συνάντηση Ανδρούτσου – Δούρου. Τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο γυναικών

Συνάντηση Ανδρούτσου – Δούρου. Τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο γυναικών

synantisi-androytsoy-doyroy-ti-syzitithike-metaxy-twn-dyo-gynaikwn-brahaminewsgr.jpg

Συνάντηση Ανδρούτσου – Δούρου. Τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο γυναικών. Ποιοι παραβρέθηκαν

 

Συνάντηση Ανδρούτσου – Δούρου

Συνάντηση της Μαρίας Ανδρούτσου με την πρώην περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου. Μία συνάντηση το νόημα της οποίας αναδεικνύει τη στήριξη της Ρένας Δούρου προς τη δήμαρχο Αγίου Δημητρίου.

Οι δύο γυναίκες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου στη σελίδα του στο Facebook, συζήτησαν για θέματα που έχουν να κάνουν με την προσφορά στον πολίτη του Αγίου Δημητρίου. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι η ανακατασκευή της Αγίου Δημητρίου, η αντικατάσταση του χλοοτάπητα κλπ.

 

Η ανακοίνωση του δήμου

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση – ενημέρωση του δήμου, αναφέρει: “Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου συζήτησε σε φιλικό κλίμα με την κ. Δούρου την πορεία των έργων, αναφερόμενη κυρίως στα μεγάλα έργα, που εκτελούνται αυτή την περίοδο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα την ανάπλαση της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, της περιοχής πέριξ Σταθμού Μετρό Αγίου Δημητρίου και την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο.
Παράλληλα, η κ. Ανδρούτσου ενημέρωσε για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και των Δομών αντιμετώπισης της φτώχειας που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ (Π.Ε.Π ΑΤΤΙΚΗ). Υπογράμμισε επίσης μείζονα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου όπως το Ρέμα της Πικροδάφνης και την άμεση αναγκαιότητα παρέμβασης για την ανακατασκευή στις πεζογέφυρες (Δράμας, Ηλιακτίδος) που αποτελούν αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
Επίσης ενημέρωσε για την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση δυο έργων με ώριμες μελέτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας. Πρόκειται για τα έργα:
Αναβάθμιση σχολικών μονάδων (Π/Υ 1,6 εκατ. ευρώ)
Κατασκευή και συντήρηση ραμπών ΑμεΑ σε οδούς αυξημένης κυκλοφορίας (Π/Υ 300.000 ευρώ)
Η Δήμαρχος τόνισε: «Είναι μεγάλη η ανάγκη συνεργασίας του Α’ και του Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση βιώσιμων έργων και αναγκαίων υποδομών. Αυτή η συνεργασία πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στις προτεραιότητες που θέτουν οι τοπικές αρχές»
Η Ρένα Δούρου δήλωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ για ενημέρωση και για στήριξη. Ο στόχος της Δύναμης Ζωής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Αθλητισμού και Πολιτισμού είναι να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, τις τοπικές Αρχές στην προσπάθειά τους να γίνουν πράξη έργα υποδομής, έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, που χρηματοδοτήσαμε αλλά και άλλα που επιβάλλεται να προχωρήσουν. Δεν λειτουργούμε σήμερα έτσι, αλλά ανέκαθεν. Γιατί πυξίδα μας ήταν και παραμένει η στήριξη των πολιτών».
Τόσο στη συνάντηση όσο και στην επίσκεψη στα έργα παραβρέθηκαν οι: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελος Γαβαλάς, Ποιότητας Ζωής Σπήλιος Διαβολίτσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Βασίλης Κουτσοβασίλης, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Θοδωρής Σταματάκης και η Γραμματέας του ΔΣ Αγίου Δημητρίου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Αγίου Δημητρίου Γιάννα Κωνσταντίνου.

synantisi-androytsoy-doyroy-ti-syzitithike-metaxy-twn-dyo-gynaikwn-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”