25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Γιορτή και βραβεύσεις των Τριών Ιεραρχών. Στο γιορτινά του το “Μελίνα Μερκούρη”

Γιορτή και βραβεύσεις των Τριών Ιεραρχών. Στο γιορτινά του το “Μελίνα Μερκούρη”

giorti-kai-vraveyseis-twn-triwn-ierarhwn-sta-giortina-toy-to-melina-merkoyri-brahaminewsgr.jpg

Γιορτή και βραβεύσεις των Τριών Ιεραρχών. Στο γιορτινά του το “Μελίνα Μερκούρη”. Οι παρευρισκόμενοι.

Γιορτή και βραβεύσεις των Τριών Ιεραρχών

 

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 η καθιερωμένη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, στο δημοτικό θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.

Στην εκδήλωση στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι μαθητές, η εκπαιδευτική και η μαθητική κοινότητα της πόλης, επίτιμος προσκεκλημένος και τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο συνδημότης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος.

Ήταν δε και ο κεντρικός ομιλητής, αναπτύσσοντας με ιδιαίτερα συναισθηματικό λόγο το θέμα: «Τρεις Ιεράρχες: Δάσκαλοι του παραδείγματος και της ανατροπής», ενώ στη συνέχεια είχα την τιμή να του παραδώσω αναμνηστική πλακέτα καθώς και το εξαιρετικό Λεύκωμα της πόλης, “Από το Μπραχάμι στον Άγιο Δημήτριο”, του ιστορικού Βασίλη Καρδάση.

Οι παρευρισκόμενοι

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Ματθαίος Χάλαρης, Αρχιερατικός Επίτροπος ΙΔ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, περιοχής Αγίου Δημητρίου και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Παντελής Ειρηνάκης, οι βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος και Βασίλης Σπανάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης καθώς και Αντιδήμαρχοι του Αγίου Δημητρίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις.

 

Οι βραβεύσεις

Με αναμνηστική πλακέτα τιμήθηκαν 19 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αφυπηρέτησαν από σχολεία του Αγίου Δημητρίου, ενώ οι, περισσότεροι/ες από 200, αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες πήραν από έναν έπαινο, μια δωροεπιταγή, ευγενική χορηγία του Athens Metro Mall, για την Adidas, καθώς και μια τσάντα Polo από τις Σχολικές Επιτροπές.
Με έπαινο για τις επιδόσεις τους, τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, τιμήθηκαν και τα σχολεία: 1ο Ειδικό Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο και το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου!
Η λαμπρή εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό κέρασμα στον ιδιαίτερο εκθεσιακό χώρο του 1ου ορόφου του Δημαρχείου όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με όλους και όλες σε εγκάρδιο κλίμα.

  • Με υλικό από το σάιτ του δήμου και της δημάρχου.

giorti-kai-vraveyseis-twn-triwn-ierarhwn-sta-giortina-toy-to-melina-merkoyri-brahaminewsgr.jpg1_.jpg giorti-kai-vraveyseis-twn-triwn-ierarhwn-sta-giortina-toy-to-melina-merkoyri-brahaminewsgr.jpg2_.jpg giorti-kai-vraveyseis-twn-triwn-ierarhwn-sta-giortina-toy-to-melina-merkoyri-brahaminewsgr.jpg2_.jpg giorti-kai-vraveyseis-twn-triwn-ierarhwn-sta-giortina-toy-to-melina-merkoyri-brahaminewsgr.jpg4_.jpg giorti-kai-vraveyseis-twn-triwn-ierarhwn-sta-giortina-toy-to-melina-merkoyri-brahaminewsgr.jpg5_.jpg giorti-kai-vraveyseis-twn-triwn-ierarhwn-sta-giortina-toy-to-melina-merkoyri-brahaminewsgr.jpg6_.jpg giorti-kai-vraveyseis-twn-triwn-ierarhwn-sta-giortina-toy-to-melina-merkoyri-brahaminewsgr.jpg7_.jpg giorti-kai-vraveyseis-twn-triwn-ierarhwn-sta-giortina-toy-to-melina-merkoyri-brahaminewsgr.jpg8_.jpg giorti-kai-vraveyseis-twn-triwn-ierarhwn-sta-giortina-toy-to-melina-merkoyri-brahaminewsgr.jpg9_.jpg

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΣΙΜΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ”