24 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Κλειστά τα σχολεία και στον Άγιο Δημήτριο. Επίσης ΚΔΑΠ, ωδείο και σχολή χορού.

Κλειστά τα σχολεία και στον Άγιο Δημήτριο. Επίσης ΚΔΑΠ, ωδείο και σχολή χορού.

kleista-ta-sholeia-kai-ston-agio-dimitrio-episis-kdap-wdeio-kai-sholi-horoy-brahaminewsgr.jpg
Κλειστά τα σχολεία και στον Άγιο Δημήτριο. Επίσης ΚΔΑΠ, ωδείο και σχολή χορού. Όλα τα μέτρα λόγω χιονιά.

Κλειστά τα σχολεία και στον Άγιο Δημήτριο

Με ανάρτηση στο σάιτ του δήμου, οι υπεύθυνοι γνωστοποιούν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 σε όλη την Αττική και φυσικά και στον Άγιο Δημήτριο.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του δήμου, επισημαίνεται:
“Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών
Κλειστοί θα είναι και όλοι οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων, των οποίων είναι αρμοδιότητα. Κλειστό θα είναι και το ΚΔΑΠ Αγίου Δημητρίου καθώς και το Ωδείο και η Σχολή Χορού.
► Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες,
► Παράλληλα ελήφθη υπόψιν, το γεγονός ότι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και γονείς-κηδεμόνες ενδέχεται να μετακινούνται από και προς περιοχές του Νομού Αττικής που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης, αλλά και του παγετού, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης.
► Τέλος κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη απόφαση για την εξασφάλιση απαιτούμενου χρόνου για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων.
* Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα”.