21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το νέο κυβερνητικό πάρκο στη Δάφνη. Απαλλοτρίωση, εξπρές

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το νέο κυβερνητικό πάρκο στη Δάφνη. Απαλλοτρίωση, εξπρές

me-gorgoys-rythmoys-prohwra-to-neo-kyvernitiko-parko-sti-dafni-apallotriwsi-expres-brahaminewsgr.jpg

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το νέο κυβερνητικό πάρκο στη Δάφνη. Απαλλοτρίωση, εξπρές. Έτοιμα να ξεκινήσουν τα έργα.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το νέο κυβερνητικό πάρκο στη Δάφνη

Το νέο κυβερνητικό πάρκο στη Δάφνη, προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Ήδη ξεκίνησαν με γοργές διαδικασίες, οι διεργασίες εξπρές για την απαλλοτρίωση στο ακίνητο.

Πρόκειται για το οικόπεδο του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η κοινή απόφαση του υπουργείου Οικον0μικών και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκειμένου να υπάρξει αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης 154,8 στρεμμάτων.

Η κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινή-του πραγματοποιείται για λόγους δημοσίας ωφέλειας, και ειδικότερα για το έργο «Κατασκευή χώρων διοίκησης και ελευθέρων χώρων-αστικού πρασίνου με την ονομασία “Ανδρέας Λεντάκης” στον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ του Δήμου Δάφνης-Υμηττού της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού εμβαδού 154.797,34 τ.μ.

Υπέρ του υπουργείου Οικονομικών κηρύσσεται η απαλλοτρίωση και με δαπάνες του ίδιου του υπουργείου. Μάλιστα, η προκαλούμενη δαπάνη αγγίζει το ποσό των 31 εκατ. ευρώ.

Από κει και πέρα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσίευση, με ειδική απόφαση του αρμοδίου δικαστηρίου αναμένεται να επιτραπεί η άμεση παράδοση του ακινήτου. Παράλληλα και η πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης.

Η περιοχή και πως θα μετατραπεί

Ο συγκεκριμένος χώρος καταλαμβάνει έκταση 154,9 στρεμμάτων που καταλαμβάνεται από 93 εγκαταστάσεις (91 από αυτά κτήρια) συνολικής κάλυψης 68.084,95 τ.μ. και δόμησης 88.670,7 τ.μ. Από τα σημερινά κτήρια θα διατηρηθούν τα 47.704 τ.μ., τα οποία καλύπτουν επιφάνεια 27,7 περίπου στρεμμάτων

Σχετικά με την πρόταση ανάπτυξης, ο συνολικός αριθμός των κτηρίων θα ανέρχεται σε 30, από τα οποία τα 5 θα είναι νέα κτήρια, ενώ τα υπόλοιπα 25 θα παραμείνουν διατηρητέα και προστατεύονται.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνολική κάλυψη θα ανέρχεται σε 45.257τ.μ. και η συνολική δόμηση σε 148.704 τ.μ. εκ των οποίων τα 98.000 θα αφορούν στα 5 νέα κτήρια. Νέα δόμηση 98.000τ.μ. με συνολική επιπλέον κάλυψη 17,6 περίπου στρεμμάτων.

 

Τα νέα κτήρια

Σύμφωνα πάντα με το σχεδιασμό, τα νέα κτήρια θα πρέπει να τηρούν απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων από το όριο της ιδιοκτησίας-ακινήτου. Η ζώνη αυτή έχει σκοπό να απαλείψει την σημερινή κατάσταση του οπτικού και λειτουργικού φράγματος λόγω της ύπαρξης του περιμετρικού τοίχου.

Κι όσο αφορά στους χώρους στάθμευσης, αυτό που προβλέπεται είναι πως σε όλα τα κτήρια προβλέπεται η λειτουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης που θα έχουν συνολική δυναμικότητα για 2000 θέσεις, οι οποίες αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες στάθμευσης σχετικά με τις νέες λειτουργίες. Και σε συνδυασμό πάντα με την αναβάθμιση των συγκοινωνιακών συνδέσεων της περιοχής (απευθείας υπόγεια σύνδεση με σταθμό «Δάφνη», αύξηση λεωφορειακών γραμμών που διέρχονται από την περιοχή επέμβασης).

Οι χώροι αυτοί μπορούν να αναπτύσσονται και κάτω από κοινόχρηστους και ελεύθερους χώρους αστικού πρασίνου, όχι όμως κάτω από διατηρητέα κτίσματα για την προστασία τους.

Σχετικά με το εσωτερικό μέρος των κοινόχρηστων χώρων αλλά και εντός τους ελεύθερου χώρου αστικού πρασίνου  υπάρχουν και διατηρούνται κτήρια σημαντικού αρχιτεκτονικού αποτυπώματος και ενδιαφέροντος.

Αυτά θα λάβουν χρήσεις κοινωφελών δραστηριοτήτων, χώρων συνάθροισης κοινού και καθημερινών εξυπηρετήσεων.

 

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΑΦΝΗ – ΥΜΗΤΤΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

me-gorgoys-rythmoys-prohwra-to-neo-kyvernitiko-parko-sti-dafni-apallotriwsi-expres-brahaminewsgr.jpg1_.jpg me-gorgoys-rythmoys-prohwra-to-neo-kyvernitiko-parko-sti-dafni-apallotriwsi-expres-brahaminewsgr.jpg2_.jpg me-gorgoys-rythmoys-prohwra-to-neo-kyvernitiko-parko-sti-dafni-apallotriwsi-expres-brahaminewsgr.jpg3_.jpg me-gorgoys-rythmoys-prohwra-to-neo-kyvernitiko-parko-sti-dafni-apallotriwsi-expres-brahaminewsgr.jpg4_.jpg me-gorgoys-rythmoys-prohwra-to-neo-kyvernitiko-parko-sti-dafni-apallotriwsi-expres-brahaminewsgr.jpg5_.jpg