25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Το συμβόλαιο του Πρεκετέ με τους δημότες του Αγίου Δημητρίου. Η κοπή της βασιλόπιτας

Το συμβόλαιο του Πρεκετέ με τους δημότες του Αγίου Δημητρίου. Η κοπή της βασιλόπιτας

to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg24.jpg

Το συμβόλαιο του Πρεκετέ με τους δημότες του Αγίου Δημητρίου. Η κοπή της βασιλόπιτας. Μέσα σε κατάμεστο αμφιθέατρο.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Το συμβόλαιο του Πρεκετέ με τους δημότες του Αγίου Δημητρίου

 

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, η παράταξη Νέα Πνοή Προοπτική έκοψε τη βασιλόπιτά της. Το αμφιθέατρο του δήμου “Μελίνα Μερκούρη” γέμισε ασφυκτικά, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, με τους δημότες φίλους της παράταξης, να δείχνουν ν’ αποκρίνονται στο κάλεσμα του αρχηγού της, Χρήστου Πρεκετέ. Μια διαδικασία που έβγαλες ειδήσεις. Καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για συμβόλαιο με τους δημότες του Αγίου Δημητρίου και αποκάλυψε όλο το πρόγραμμά του.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις φωτογραφίες, ο κόσμος παρακολουθούσε ακόμη και όρθιος την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου, ενώ και στο φουαγιέ υπήρχαν αρκετοί δημότες οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στην αίθουσα.

Ο Χρήστος Πρεκετές έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και ακούστηκε να λέει πως αυτή θα είναι η τρίτη και φαρμακερή προσπάθειά του για τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής. Έκανε την αυτοκριτική του σχετικά με τα λάθη του παρελθόντος, κυρίως σε επίπεδο συνεργατών, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στη διεκδίκηση του δήμου, με νέο αίμα στο έμψυχο δυναμικό του.

Οι υπεύθυνοι του γραφείου Τύπου της παράταξης, έθεσαν στη διάθεση των δημοσιογράφων όλο το φάκελο – συμβόλαιο με τους δημότες της πόλης και τις ομιλίες τους τα οποία και σας παραθέτουμε:

Ανεξάρτητη, πλουραλιστική, υπερκομματική προσπάθεια

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος, έκανε λόγο για αναγκαιότητα ανεξάρτητης, πλουραλιστικής και υπερκομματικής προσπάθειας για την αλλαγή του προαστίου μας, χωρίς να αρνείται υποκριτικά την κομματική του ταυτότητα.

Χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Πρεκετές, ανέφερε: “Σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 και σας καλώ να συνταχτούμε όλοι και όλες μαζί σε μια ανεξάρτητη, πλουραλιστική και υπερκομματική προσπάθεια για την αλλαγή του προαστίου μας. Δεν αρνούμαι υποκριτικά την όποια κομματική μου ταυτότητα όπως δυστυχώς κάνουν όλες ανεξαιρέτως οι διαγραφόμενες μέχρι στιγμής υποψηφιότητες που πιάνονται όμως με τη…γίδα στην πλάτη μέσα σε κλειστές πόρτες κομματικών γραφείων εκλιπαρώντας έμμεσα για χρίσματα αποτελώντας φαιδρές φιγούρες πίσω από έναν κακέκτυπο μανδύα ανεξαρτησίας”.

 

Το χρίσμα της προεδρίας

 

Στη συνέχεια, στην αποστροφή του λόγου του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο χρίσμα, το οποίο επεσήμανε ότι το ζητά μόνο από τους δημότες. Είναι χαρακτηριστική η φράση του: “Εγώ δεν επιζητώ απολύτως κανένα χρίσμα! Εγώ το χρίσμα το παίρνω από όλους εσάς. Βγήκα μπροστά έντιμα και περήφανα με κεντρικούς μου συνεργάτες και μας τίμησε ο κόσμος της κεντροδεξιάς του Δήμου Αγίου Δημητρίου με το συντριπτικό ποσοστό του 65%. Βγαίνω λοιπόν για άλλη μια φορά με παρρησία και δυναμισμό μπροστά κι ανοίγω μια μεγάλη, έμπειρη και πολύχρωμη, ακηδεμόνευτη, διεκδικητική αυτοδιοικητική αγκάλη στην οποία χωρούν ΚΑΙ αριστεροί ΚΑΙ δεξιοί. Διότι το αυτοδιοικητικό επίκεντρο μας είναι η καθημερινότητα μας και μόνο”.

Έρχονται να σας πείσουν ποιοι εσάς ;;;αυτοί που υπηρέτησαν τυφλά το σύστημα που τα αποτελέσματα του μακροπρόθεσμα τα είδατε.
Έρχονται να σας πείσουν άτομα τα οποία εμφανίζονται σαν αστέρες πιστεύω διάττοντες ότι δήθεν προσφέρουνε μαγικές λύσεις
Εμφανίζονται διάφοροι που προσπαθούν να πείσουν πως το μέλλον του Δήμου μπορεί να χτιστεί είναι παλιά φθαρμένα υλικά ανακυκλωμένα πολλές φορές θα έλεγα
Εμφανίζονται γραφικοί άνθρωποι στο διαδίκτυο που προσπαθούν μονολογώντας να πείσουν με εκθέσεις καλογραμμένες ιδεών με λόγια που ακούν μόνο αυτοί διαδικτυακά στην απερίγραπτη μοναξιά τους
Οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση γιατί δεν τους αξίζει αυτή η κατάσταση κι αυτή υποβάθμιση που έχει υποστεί η περιοχή μας όλα αυτά τα χρόνια. Ούτε όμως και η κοροϊδία των όψιμα εμφανιζόμενων αυτόκλητων σωτήρων. Οι ίδιοι λοιπόν αυτοί πολίτες είναι αυτοί που θα πουν ένα ηχηρό ΟΧΙ στην οπισθοδρόμηση, στα κούφια επικοινωνιακά τρικ, την ανικανότητα και θα βροντοφωνάξουν τον ερχόμενο Οκτώβριο ένα ηχηρότατο ΝΑΙ για ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στον δήμο Αγίου Δημητρίου.

Με όπλα μας τον διάλογο, την εμπειρία και τη συλλογικότητα και κυρίως το ενδιαφέρον και την κοινή μας αγωνία να κάνουμε τον Δήμο μας, το προάστιο μας, καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας! Για να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του Δήμου μας. Για έναν Δήμο, χωρίς «θα», και ατέρμονες υποσχέσεις. Για έναν Δήμο χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις.
Για έναν Δήμο που θα μπορεί να βρίσκει αποτελεσματικότερους τρόπους επίλυσης των ζητημάτων που τον απασχολούν: Της καθαριότητας, των έργων υποδομής.
Για έναν Δήμο που θα μπορεί με σοβαρές προτάσεις, να στηρίζει την επιχειρηματικότητα
Για όλα λοιπόν τα παραπάνω, σας καλώ, από το ρόλο του υποψήφιου δημάρχου για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου να δείξουμε πως ναι, Μπορούμε Καλύτερα!”.

 

Ο δεκάλογος του προγράμματος Πρεκετέ

 

Ολοκληρώνοντας ο Χρήστος Πρεκετές, αποκάλυψε το συμβόλαιό του με το λαό του Αγίου Δημητρίου. Τα δέκα μέτρα που δεσμεύτηκε ότι θα πάρει με την εκλογική του νίκη. Παράλληλα τόνισε ότι μέχρι τις εκλογές θα είναι σε συνεχή επαφή με τους δημότες για να καταγράψει με τους συνεργάτες και άλλες συμπληρώσεις από την επαφή με τους δημότες.

 

Οι δεσμεύσεις

Αναφερόμενος αναλυτικά στο συμβόλαιό του με τους δημότες του Αγίου Δημητρίου, τόνισε: “Έχουμε λοιπόν στα χέρια μας ήδη έτοιμο και επικαιροποιημένο το πρόγραμμα μας για τα έργα της επόμενης πενταετίας. Και βέβαια μέχρι τον Οκτώβριο θα υπάρξουν συμπληρώσεις από την επαφή μας με τους δημότες. Όμως θα ήθελα να σας αποκαλύψω τα σημαντικότερα σημεία του. Διότι οι αποφάσεις μας είναι ειλημμένες οι προτάσεις μας σαφείς τα δε λόγια μας ξεκάθαρα”.

 

Αναλυτικά:

1.Πλήρης αναδιαμόρφωση της Αγίου Δημητρίου έτσι ώστε να αποτελέσει πάλι πόλο εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας. Πλατιά πεζοδρόμια και νησίδα ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΤΕΛΟΣ!
2.Διάνοιξη επιτέλους της οδού Μενέλαου
3.Δημοτικό Γηροκομείο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους ηλικιωμένους τροφίμους καθώς και Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
4.Για την 3η ηλικία άνοιγμα επιτέλους 6 ου ΚΑΠΗ
5.Σχέδια ανέγερσης Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο όπως πρόσφατα αποφασίστηκε στον Δήμο Αλίμου με συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του δήμου
6.Άμεση δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου
7.LED στο σύνολο της πόλης μας
8.Στον κοινωνικό τομέα :Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης που θα τροφοδοτείται από μείωση των αντιμισθιών Δημάρχου και Διοικούντων της Δημοτικής μας Αρχής με λειτουργία σε έδαφος πλήρους διαφάνειας
9,Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης στους δικαιούχους ΕΚΑΣ σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες της περιοχής ώστε να δημιουργηθεί ευρύ κοινωνικό δίχτυ προστασίας του μικρομεσαίου εισοδήματος.
10.Από 1/1/2024 μείωση των δημοτικών τελών στις τρίτεκνες οικογένειες που εξομοιώνονται με τις πολύτεκνες όπου ανεξαρτήτως εισοδήματος θα υπάρξει μείωση 50% και 20% σε όλους τους δημότες και 10% σε όλους τους επαγγελματίες έως την βελτίωση των εμπορικών δραστηριοτήτων από το στρεβλό έργο της Αγίου Δημητρίου.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ.
Υπάρχει σαφές πρόγραμμα με συγκεκριμένους μέσο μακροπρόθεσμους άξονες προς υλοποίηση που από αύριο κιόλας εγώ και οι νέοι μου συνεργάτες θα κοινωνήσουμε στις γειτονιές σας που κυριολεκτικά θα τις οργώσουμε!!”.

 

Η ανακοίνωση της παράταξης

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κοπής της βασιλόπιτας, η παράταξη Νέα Πνοή Προοπτική, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“- Κοιτάζοντας πάντα μπροστά βαδίζουμε με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για τον δημότη‼

– Γιατί χτίζουμε το αύριο του δήμου μας με νέους ανθρώπους άφθαρτους που βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ στην βάση προσφοράς στον συνάνθρωπο‼

ΥΓ: Η επόμενη ανοιχτή μας συγκέντρωση θα προγραμματιστεί σε πιο μεγάλο χώρο που θα μπορεί να χωρέσει τους εκατοντάδες φίλους μας. Είμαστε παρά πολλοί και σε λίγο θα είμαστε πλειοψηφία‼

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!»

 

Οι παρευρισκόμενοι

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, εθεάθησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, εκπρόσωποι από τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, του βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ενώ παρούσα ήταν και η πολιτευτής Ντόρα Πάλλη.

Επίσης αναπληρωτής πρόεδρος τρίτης κοινότητας δήμου Αθηναίων, Βαγγέλη Ξυδέας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος. Ο σκηνοθέτης Αχιλλέας Βογιατζής.

Ο επικεφαλής της παράταξης Πρωτοβουλία, Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, που συνεργάζεται με την παράταξη του Χρήστου Πρεκετέ. Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Κοκοτσάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Παναγιώτης Γρίλλιας, Βασιλική Βαζαίου. Και ο πρόεδρος της ΔΗΜ ΤΟ Μοσχάτου – Ταύρου, Ελευθέριος Χαρμπάτσης ο οποίος είναι κάτοικος Αγίου Δημητρίου.

 

Ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης

 

“Το κατάμεστο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” με εκατοντάδες συνδημότες που έδωσαν “ψήφο εμπιστοσύνης” στον Χρήστο Πρεκετέ αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της κοινής ενωτικής πορείας μας στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ενότητα και αγώνας για να απαλλαγεί η πόλη του Αγίου Δημητρίου από μια δημοτική αρχή που έχει καταδικάσει έναν ευλογημένο τόπο σε τέλμα και στασιμότητα”.

Από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, ο Παναγιώτης Γρίλλιας, τόνισε: “Με το Χρήστο Πρεκετέ μας συνδέουν κοινοί αγώνες κι ανεκπλήρωτοι στόχοι που μας φέρνουν κοντά για τη συνέχεια. Τους οποίους ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση”.

to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg13.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg14.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg15.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg16.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg17.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg18.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg19.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg20.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg21.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg22.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg25.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg26.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg27.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg28.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg29.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg30.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg31.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg32.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg33.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg34.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg35.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg36.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg37.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg23.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg3_.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg5_.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg6_.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg7_.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg8_.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg9_.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg10.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg11.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg12.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg27.jpgto-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg2_.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg3_.jpg to-symvolaio-toy-prekete-me-toys-dimotes-toy-agioy-dimitrioy-i-kopi-tis-vasilopitas-brahaminewsgr.jpg27.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ