30 Νοεμβρίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Άγιος Δημήτριος: Αποκριάτικο καρναβάλι στην πόλη. Τι ετοιμάζει ο δήμος

Άγιος Δημήτριος: Αποκριάτικο καρναβάλι στην πόλη. Τι ετοιμάζει ο δήμος

agios-dimitrios-apokriatiko-karnavali-stin-poli-ti-etoimazei-o-dimos-megali-symmetohi-brahaminewsgr.jpg

Άγιος Δημήτριος: Αποκριάτικο καρναβάλι στην πόλη. Τι ετοιμάζει ο δήμος. Μεγάλη συμμετοχή.

 

Άγιος Δημήτριος: Αποκριάτικο καρναβάλι στην πόλη

 

Ο Άγιος Δημήτριος ντύνεται στα γιορτινά του. Δύο μεγάλες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην πόλη, αναμένοντας να προσελκύσουν κόσμο και από τους όμορους δήμους.

 

Το αποκριάτικο καρναβάλι

Πιο συγκεκριμένα, δύο μεγάλες δραστηριότητες αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις. Ας δούμε ποιες είναι:

 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στην πλατεία Βελουχιώτη

Συγεκριμένα, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη θα αναβιώσει το έθιμο της Τζαμάλας. Ο ιδιότυπος συνοικιακός εορτασμός της αποκριάς που αναβιώνει κάθε χρόνο στο Γιάννενα, θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη. Γύρω από τις τζαμάλες στήνεται ένα μεγάλο γλέντι με χορό, τσίπουρο και ζεστά εδέσματα.

Το γλέντι θα “ντύσει” μουσικά η παραδοσιακή ορχήστρα Δόκιμου και Ιωάννας Χαραλάμπους και στο τραγούδι θα είναι ο Δημήτρης Τζουμερκιώτης.

 

Το μεγάλο καρναβάλι

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στο πάρκο Ασυρμάτου

 

Την αμέσως επόμενη μέρα, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, ο δήμος Αγίου Δημητρίου, διοργανώνει μεγάλο καρναβάλι.

Στις 10:30 το πάρκο Ασυρμάτου θα γεμίσει μικρούς και μεγάλους μασκαράδες. Θα πραγματοποιηθεί μία πολύχρωμη παρέλαση με ξυλοπόδαρους, ακροβάτες, ζογκλέρ αλλά και γωνιές παιχνιδιού και απόλαυσης για τους καρναβαλιστές κάθε ηλικίας. Το πάρκο Ασυρμάτου θα “φορέσει τα γιορτινά του”, ενώ θα υπάρχει live dj set.

 

Το πρόγραμμα του δήμου

Από το δήμο Αγίου Δημητρίου, σχετικά με το θέμα, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Και να που ο καιρός επιτέλους ήρθε! Απόκριες στην πόλη του Αγίου Δημητρίου και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου μας έχει οργανώσει εκδηλώσεις που δε θα συγκινήσουν μόνο τα μικρά παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

 

Το έθιμο της τζαμάλας

Η αναβίωση του ηπειρώτικου εθίμου της Τζαμάλας στην πλατεία Βελουχιώτη με ζεστά εδέσματα και το τσίπουρο να ρέει άφθονο, η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση και το καρναβάλι, μια συναυλία με τους +Banda αλλά και η εξαιρετική μελωδική standup comedy βραδιά με τη μοναδική Σοφία Κουρτίδου…
Το πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Αγίου Δημητρίου θα κλείσει με τα Κούλουμα που θα εορταστούν με ζωντανή μουσική, ζεστή φασολάδα, νηστίσιμα κεράσματα, τσίπουρο και φυσικά το πέταγμα του χαρταετού μας στο πάρκο Ασυρμάτου.

 

Πάρκο Ασυρμάτου

Πιο αναλυτικά:
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, Πλατεία Άρη Βελουχιώτη και ώρα 19:30 – Αναβίωση ηπειρώτικου αποκριάτικου εθίμου της Τζαμάλας από το Σύλλογο Κραψιτών
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, Πάρκο Ασυρμάτου και ώρα 10:30 – Αποκριάτικο Καρναβάλι
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και ώρα 20:00 – Συναυλία με τους +Banda
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και ώρα 20:30 – Μελωδίες και standup comedy night με τη Σοφία Κουρτίδου
Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, Πάρκο Ασυρμάτου και ώρα 11:30 – Κούλουμα
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και συνεχίζονται μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 και θα δημιουργήσουν το κατάλληλο αποκριάτικο κλίμα ώστε να περάσετε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, τις ωραιότερες ημέρες του καρναβαλιού.
Βάλτε τις αποκριάτικες μάσκες σας και γελάστε δυνατά.
Δε θέλει κόπο, θέλει απλά τρόπο.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη”.

agios-dimitrios-apokriatiko-karnavali-stin-poli-ti-etoimazei-o-dimos-megali-symmetohi-brahaminewsgr.jpgagios-dimitrios-apokriatiko-karnavali-stin-poli-ti-etoimazei-o-dimos-megali-symmetohi-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ