19 Μαΐου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Θεματικό πάρκο για ΑμεΑ στο Ελληνικό. Το πλάνο και η μελέτη

Θεματικό πάρκο για ΑμεΑ στο Ελληνικό. Το πλάνο και η μελέτη

thematiko-parko-gia-amea-sto-elliniko-to-plano-kai-i-meleti-brahaminewsgr.webp

Θεματικό πάρκο για ΑμεΑ στο Ελληνικό. Το πλάνο και η μελέτη. Πότε θα κατασκευαστεί.

 

Θεματικό πάρκο για ΑμεΑ στο Ελληνικό

 

Θεματικό πάρκο στο Ελληνικό. Πρόκειται για ένα σκεπτικό το οποίο επεξεργάζονται στο δήμο Ελληνικού. Κι όπως αναφέρουν τα πλάνα, αυτό αναμένεται να κατασκευαστεί σε ένα χώρο 30 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή και ήδη δρομολογείται του πάρκου αυτού που θα αφορά στα ΑμεΑ όλης της Αττικής.

ΑμεΑ και ασθενείς

Όπως έχουν καταγράψει οι μελέτες, επί της ουσίας ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία του πάρκου αυτού που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΑμεΑ και από ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, κοντά στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αφού ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο για τη σχετική πρόταση και τη μελέτη η οποία έχει καταρτιστεί, δεσμεύθηκε να συμβάλει η Περιφέρεια στην ανέγερση του πάρκου.

Και όχι μόνο αλλά παράλληλα να φροντίσει και για την εξασφάλιση του εξειδικευμένου εξοπλισμού, ο οποίος απαιτείται για να μπορεί να αξιοποιηθεί, τόσο από άτομα με ειδικές ανάγκες, όσο και από το σύνολο των πολιτών.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται κοντά σε σταθμό του Μετρό, θα μπορεί να αξιοποιηθεί από ενδιαφερόμενους όλης της Αττικής.

Η έκταση

Η πρόταση αφορά ένα χώρο περίπου 30 στρεμμάτων δίπλα από το κτηριακό συγκρότημα που κατασκευάζεται μετά από προγραμματική του δήμου και της Lamda Development, και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι. Οι εγκαταστάσεις 9.000 τμ θα περιέχουν πισίνες, θεραπευτήρια που θα μπορούν να στεγάσουν τουλάχιστον 500 παιδιά ΑμεΑ αλλά και τους ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο ΑμεΑ στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

 

Πατούλης – Κωνσταντάτος

Ο Γιώργος Πατούλης στις δηλώσεις του εξέφρασε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει σε θέματα που έχει σχέση με άτομα με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πάρκο με εμβληματικό χαρακτήρα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΑμεΑ όλης της Αττικής. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι οφείλουμε να αποκτήσουμε συνείδηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ και να συμβάλουμε έμπρακτα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Τέλος, ο Γιάννης Κωνσταντάτος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση, επισημαίνοντας ότι οι γνώσεις του στα αυτοδιοικητικά ζητήματα συμβάλλουν καθοριστικά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σημαντικά ζητήματα στην Αττική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ