14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Αθηναϊκή Ριβιέρα: Τα έργα που τη μεταμορφώνουν. Αλλάζει θέση η παραλιακή

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Τα έργα που τη μεταμορφώνουν. Αλλάζει θέση η παραλιακή

athinaiki-riviera-ta-erga-poy-ti-metamorfwnoyn-allazei-thesi-i-paraliaki-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Τα έργα που τη μεταμορφώνουν. Αλλάζει θέση η παραλιακή. Όλο το πλάνο.

 

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Τα έργα που τη μεταμορφώνουν

 

 

Μεγάλα έργα μεταμορφώνουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει θέση η παραλιακή. Γιατί μία σειρά από έργων έρχονται να προκαλέσουν πραγματική επανάσταση στα νότια προάστια.

Μεταξύ αυτών είναι οι πεζογέφυρες, τα υπόγεια πάρκινγκ και φυσικά η μετατόπιση της λεωφόρου Ποσειδώνος. Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνει το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού  Όρμου.

Η υπογραφή του έργου

Από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου μπήκε στη δρομολόγησή της η υλοποίηση ενός μεγάλη έργου. Κι αυτό γιατί υπεγράφη η ένταξη της Ανάπλσης του Φαληρικού Όρμου με δικαιούχο την Περιφέρεια Αττικής, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Ο προϋπολογισμός του σύνθετου αυτού έργου ανέρχεται σε 365,4 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του πραγματοποιείται σε 2 φάσεις με την πρώτη φάση να έχει υλοποιηθεί εντός της Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020 (με προϋπολογισμό χρηματοδότησης που ανέρχεται σε 110,44 εκατ. ευρώ) και την δεύτερη φάση στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 με την υπόλοιπη χρηματοδότηση.

athinaiki-riviera-ta-erga-poy-ti-metamorfwnoyn-allazei-thesi-i-paraliaki-brahaminewsgr.jpg3_.jpg athinaiki-riviera-ta-erga-poy-ti-metamorfwnoyn-allazei-thesi-i-paraliaki-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

Ποια έργα περιλαμβάνονται

 

Τα έργα που περιλαμβάνονται είναι τα εξής:

 

Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου
Εγκάρσια μετατόπιση της Λεωφόρου Ποσειδώνος
Έργα εγκαταστάσεων περιβάλλοντος χώρου, διαμορφώσεων τοπίου και φύτευσης σε έκταση 536 στρεμμάτων
Νέα κτιριακά έργα επιφανείας 3.957,30 τμ
Υπόγειοι χώροι στάθμευσης επιφανείας 30.930 τμ
Πεζογέφυρες
Λιμενικά έργα όπως προβλήτες, νησίδες αλλά και διαμορφώσεις παραλίας που συμπληρώνουν την όλη ανάπλαση στο θαλάσσιο μέτωπο
Λοιπά Υποστηρικτικά Έργα στη Θάλασσα και στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Υδραυλικά – Αντιπλημμυρικά Έργα
φαληρικός όρμος
Με την ανάπλαση θα επιτευχθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό, την άσκηση – άθληση και την ψυχαγωγία.

Παράλληλα, θα αποκατασταθεί η επικοινωνία του αστικού ιστού με το θαλάσσιο μέτωπο, με τη λειτουργική αναδιάταξη των τεχνικών υποδομών και ειδικά των συγκοινωνιακών έργων της παράκτιας ζώνης.

 

Η αντιπλημμυρική προστασία

 

Επιδιώκεται επίσης η αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της άμεσης και ευρύτερης περιοχής, αλλά και η λειτουργική και αισθητική συνοχή της παραλιακής ζώνης από την περιοχή του Πειραιά και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Δέλτα Φαλήρου, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας τα ήδη υλοποιημένα Ολυμπιακά Έργα.

Η ανάπλαση του φαληρικού όρμου υπεγράφη από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιώργο Ζερβό, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ