14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ! Εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα

ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ! Εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα

eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr.jpg

ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!. Εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα. Στο δημοτικό θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.

ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!

 

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 το απόγευμα το Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” γέμισε ασφυκτικά. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και παρακολούθησε την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην ημέρα της γυναίκας με τίτλο «ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ».

Πρόκειται για δραστηριότητα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8η Μάρτη) «ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ».

Ήταν μία βραδιά γεμάτη από εκπλήξεις αλλά και πολλαπλή συμμετοχή γυναικείας παρουσίας. Αλλά ήταν γεμάτη και με συγκινήσεις.

Η εκδήλωση κατάφερε να ρίξεις φως στη μοναδικότητα και την πολυπλοκότητα ταυτόχρονα, τόσο του εαυτού μας όσο και της γυναικείας παρουσίας δίπλα μας και σε όλα τα δρώμενα.

 

Γεμάτη εκπλήξεις

Η βραδιά ήταν γεμάτη εκπλήξεις και συγκινήσεις. Από την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγικής πραγματικότητας στα Τέμπη με μια θάλασσα από αναμμένα κεράκια που κρατούσε το κοινό έως την επική παράσταση της Αγγελικής Τουμπανάκη, τις βραβεύσεις των συμμετεχουσών και των συμμετεχόντων και το ανοιχτό cocktail bar van που υποδέχθηκε τους θεατές ολοκληρώνοντας με τον πιο υπέροχο τρόπο τη μοναδική αυτή εκδήλωση.
Τη βραδιά άνοιξε με ένα δυναμικό χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολίτη και Ισότητας των Φύλων, Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ Ελένη Καντζέλη ενώ ακολούθως ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θοδωρής Γεωργακόπουλος συντόνισε τις συζητήσεις με τις 6 ομιλήτριες καταφέρνοντας να τις «υποστηρίξει» ώστε να ξεδιπλώσουν τις ιστορίες τους, τις σκέψεις και τις απόψεις τους, μεταφέροντας το μήνυμα της ταύτισης με το κοινό.

eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr.jpg1_.jpg https://brahaminews.gr/wp-admin/post.php?post=9016&action=edit#:~:text=%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%99%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%91%20%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%97%CE%9C%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A5-,eimai%2Desy%2Deimai%2Degw%2Deimai%2Dedw%2Dekdilwsi%2Dafierwmeni%2Dsti%2Dgynaika%2Dbrahaminewsgr.jpg3_.jpg,-8%20%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85%202023eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr.jpg4_.jpg eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr.jpg5_.jpg eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr-1.jpg6_-1.jpg eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr.jpg7_.jpg eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr.jpg8_.jpg eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr.jpg9_.jpg eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr.jpg10.jpg eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr.jpg11.jpg eimai-esy-eimai-egw-eimai-edw-ekdilwsi-afierwmeni-sti-gynaika-brahaminewsgr.jpg14.jpg

Η ζωή μίας γυναίκας

Την πολύπτυχη πολυπλοκότητα όλων των λεπτών αποχρώσεων της ζωής μιας γυναίκας σκιαγράφησαν με αμεσότητα και απέριττο λόγο, η 82χρονη Σέρφερ που κατέχει το ρεκόρ Γκίνες, Αναστασία Γερολυμάτου, η Διασώστρια ΕΚΑΒ Δώρα Καραδήμα, η Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Πλοίαρχος και Γιατρός του Πολεμικού Ναυτικού Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, η Μαραθωνοδρόμος ΑμεΑ Ποθητή Κυνηγοπούλου, η Συγγραφέας, Μεταφράστρια και Συνιδρύτρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Women On Top Στέλλα Κάσδαγλη αλλά και η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έλειψε η Ψυχολόγος/Ολυμπιονίκης, γυναίκα ορόσημο του ελληνικού κινήματος metoo Σοφία Μπεκατώρου λόγω ασθενείας, η οποία όμως δεν παρέλειψε να στείλει το ηχηρό της μήνυμα.
Θέλοντας να τις ευχαριστήσουμε όλες και κάθε μία ξεχωριστά αλλά και να κρατήσουμε αυτήν την εκδήλωση στη μνήμη τους για πάντα, ακολούθησε βράβευση των συμμετεχουσών αλλά και του συντονιστή της εκδήλωσης Θοδωρή Γεωργακόπουλου, με μια καλαίσθητη αναμνηστική πλακέτα.
Θερμές ευχαριστίες και στην Εικαστικό και Επιμελήτρια Τέχνης Δώρα Μαλτέζου-Σκουτέρη για τα θαυμάσια «Πορτρέτα Γυναικών/ Ενδυματολογική μελέτη με κοστούμια και καπέλα του 19ου αιώνα» που είχε τοποθετήσει στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» προς τιμήν της εκδήλωσης. Κέρδισαν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων.

 

Οι παρευρισκόμενοι

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου που συμμετείχε ως καλεσμένη και της Αντιδημάρχου Εξυπηρέτησης Πολίτη και Ισότητας των Φύλων Ελένης Καντζέλη, που τελούσε ως διοργανώτρια Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Μπέλλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Παναγόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Στέλιος Βαμβακούσης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Σπήλιος Διαβολίτσης, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Θοδωρής Σταματάκης, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Γιάννα Κωνσταντίνου και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Βάσω Αλεξίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ